Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

castor 

všechny recenze uživatele

Manželka tenhle kus pojmenovala coby divnofilm. Burr Steers se chopil ambicióznější látky chlapíka, který vyjma podílu na tomhle snímku spolupracoval na většině filmů Baze Luhrmanna. Scénárista Craig Pearce ovšem tuhle látku tak úplně neukočíroval. Celé je to laděné do barev á la Nicholas Sparks, také hrdinové se tak chovají a tváří, jen se hned z úvodu vrhneme do mysteriózních koutů. Charlieho na poslední chvíli oživili, mladší bráška to ovšem po těžké dopravní kolizi nezvládl. Přeživší, který dostal druhou šanci, nedokáže opustit přímořské městečko, díky jehož vlnám dostal stipendium na prestižní škole a platil za místního bouráka. Nyní je spoután slibem, který dal bratrovi, pracuje na hřbitově, přišel o přátele a pro okolí se stal podivínem. Až jednou napne plachty jeho dávná spolužačka ze střední školy a leccos se změní. Zac Efron se už dávno vymanil z muzikálové škatulky, točí romanticko-dramaticko-komediální role a vesměs se v nich oproti hereckým parťákům neztrácí. Amanda Crew zdaleka nemá k dispozici tolik prostoru (ostatně taková Kim Basinger nebo Ray Liotta jsou tu s ohledem na prostor, který dostali, opravdu jen coby vábničky na diváka), ale publikum si všimne hlavně jejích jiných kvalit. Místy nedotažené, což zamrzí. Zjevná snaha být v daném žánru jiný tudíž vychází tak z poloviny. Úplně málo to není. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Snad první film, kde mi hezoun Z. Efron nevadil a nebyl tam jen do počtu kvůli své hezké tvářičce, ale dokonce mi byl sympatický a myslím, že to docela slušně odehrál. Film sám o sobě nezklame...nejsem přímo vyhledávač tohoto druhu filmu, ale jednou za čas to sedne a musím říct, že tento film byl fajn...plachetnice a všude přítomné moře tomu pomohly :-) ()

Reklama

drake31 

všechny recenze uživatele

Efronove fanynky s toho budú na vetvi, "hejteri" budú nadávať, a ten normálny stred s tým bude viac alebo menej spokojný. Ja sa radím k tej poslednej skupine a som viac spokojný. Zdôvodnil by som to tým že nemal som nejaké veľké očakávania, a vlastne som si od toho nič nesľuboval a dostal som vcelku vydarenú drámu ktorá mala svoje dobré aj zlé momenty ale prevládali našťastie tie dobré. Príbeh bol znesiteľný, aj keď trošku predvídateľný, obsadenie bolo sympatické a všetko fungovalo tak ako malo. Slabšie 4* ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Charlie St. Cloud je přesně ten film, který si chci po zhlédnutí pustit znovu, myslím na něj druhý den až se na něj nakonec musím znovu podívat. Stačí trocha smyslu pro fantazii, aby se do tohohle filmu dalo vplout a nechat se unášet dějem.. Zac Efron byl opravdu skvělý (jak v roli truchlícího bratra, tak i v roli jakéhosi podivína), navíc krásné prostředí, které všemu dodalo kouzlo.... ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

spomedzi všetkých tých mladých v sračkoidno-amerických filmoch začínajúcich svoju kariéru sa mi Efron pozdáva asi najviac, ničmenej tento film nemá veľa toho ponúknuť...príliš sentimentálny a často na-hlavu-postavený a s realitou nič-spoločné-nemajúci a taktiež klišé-ponúkajúci...ale hudba celkom ušla...takých 50-55% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Natáčať sa pôvodne malo v Marblehead, štát Massachusetts, avšak kvôli vysokým nákladom sa produkcia presunula do Vancouveru v Britskej Kolumbii. (ThomasCrown)
  • Kim Basinger přijala roli Claire St. Cloud až po naléhání své tehdy 15leté dcery Ireland, která jí řekla: "Co, nejet do Vancouveru a nehrát mámu Zacu Efronovi? Jseš blázen?" (Agatha)
  • Zac Efron sa zriekol úlohy vo filme Footloose (2011) a krátko nato prijal úlohu vo filme Charlie St. Cloud. Svoje účinkovanie potvrdil počas udeľovania ocenení Kid´s Choice Awards 2009. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama