Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerny dobrodruzny film, ktory keby som videl ako maly chlapec, tak by som z nostalgie aj ja pridal jednu hviezdicku, ale nejak ma minul a videl som ho dnes prvykrat, takze dokazem byt objektivny. ;-) Ziadny klenot zanru to rozhodne nie je a nad hladiny priemeru ho taha zabavny Donald Pleasence. Zvysok hercov alebo aj akcnych scen je len tuctovy priemer. Ale stale to je pohodova jednohubka. 5/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dobe, keď sa dobrodružstvá ako tento, premávali po plátne v hojnom počte, divák nebol príliš náročný. Nechcem to preniesť do dnešnej doby, pretože skvelé ,,adventure stories,, prichádzali väčšinou v spomenutom období a tým pádom by mal byť YANKEE ZEPHYR skvelou ukážkou daného žánru. Ale nieje. Vonkoncom. Myslím, že v tomto prípade pri hodnotení musí veľmi úradovať nostalgia ( poznám to ). A to hlavne u divákov, ktorí boli pred vyše tridsiatimi rokmi na tento biják v kine ( s českým dabingom ). Je to až príliš hlúpe, ohľadom akcie pomalé a herecky infantilné. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které jsem mnohokrát viděl v TV programu, ale nikdy jsem se na něj nekoukl. Mít nostalgické vzpomínky, bylo by to asi za víc, takhle jsem váhal mezi 3-4*. Mladý pilot, jeho starý parťák a upjatá dcera objeví potopené letadlo v divočině plné zlata, ale záhy se za nimi vydává celá banda záporáků. Má to spád, je tu pěkná honička člunů a naprosto famózní Pleasence, který byl ozdobou kdejakého áčka i béčka. Tady hraje věčně ožralého, vyřehtaného dědka nezmara a táhne to nahoru. Zbytek je ale slabý - hrdina i holka nevýrazní, stejně jako záporáci, kteří střílí jak o život, ale netrefí vrata od stodoly. Ani žádná nezapomenutelná scéna... tak aspoň hrdinové neodejdou s prázdnou jak to v podobných filmech bývá. Nebylo to špatné, ale do jiných dobrodružných klasik 80. let tomu něco chybělo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych Vam predstavil dalsi cleny timu. Tohle je pan Vyrazeny Zub, tohle je pan Natrzena slezina a tohle, tohle je pan Pohraju si s Vasi dcerou, jestli nekapnete bozskou. Ja Vam rozumim uplne presne, vyjadril jste se s klasickou jednoduchosti. Slysel jsem zcela zretelne a jasne". Davida Hemmingsa si pamatam hlavne z Antonioniho Zvetseniny z roku 1966, a viem aj o tom, ze reziroval par filmov. A kupodivu, je to dost priemerny reziser. Film ma dobre tempo, pribeh, spustu hlasok a objavil sa tu aj Donald Pleasence /Jestli se Rozzlobime, budeme Zli, You Only Live Twice, The Great Escape, Halloween/a v roli zaporaka George Peppard /Snidane u Tiffanyho, Jak byl Dobyt Zapad/. 85 % ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná klasika, ale tenhle "zasloužilý" snímek už by měl jít konečně do očekávaného důchodu. Časové rozpětí je zbytečně dlouhé, prošpikované nudnými zdlouhavými pasážemi, které by bylo radno vystříhat. Potom by možná byl snesitelný, ba dokonce napínavý a akční. Vždyť honičky vrtulníků, člunů nebo aut .. to vše dává snímku grády. Bohužel utápí se ve zbytečných záběrech a napětí se tak dostává k nule. Nakonec i dabérka (možná i herečka) Sally mnohdy uječená nána, kterou bych z toho srázu nejraději srazil, dost celý výtvor kazí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)
  • Kvůli překročení rozpočtu a časového plánu musel Donald Pleasence (Gilbert Carson) odstoupit z role Blaira ve filmu Věc (1982). (Marek06)

Reklama

Reklama