Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor Hollai je nasazen v utajení mezi zločineckou bandu. Jeho přítel Schimanski se domnívá, že Hollaiův život je v ohrožení a zasáhne. Utajení končí a Hollai se musí vrátit k práci policisty. Jenže jeho bývalí kolegové již Hollaiovi úplně nedůvěřují, některé indicie nasvědčují tomu, že Hollaiovi se zalíbil život v přepychu a láká ho nyní více život na druhé straně zákona. (Snorlax)

(více)

Recenze (11)

agathon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První anebo jeden z prvních Schimanského případů. Platí totéž jako u mých dalších komentů - tahle starší Místa činu mívala docela dost atmosféru a styl - opakuju tady svůj dřívější komentář: "První díly seriálu se Schimim jako detektivka docela ušly... stejně tak se mi líbila ta lehce sociální linka, v který se nesla poetika seriálu - jak to bylo všechno takový ošuntělý, ušmudlaný a jakoby německy "drsný". jako malý dítě jsem to docela hltal (i když mi to zřejmě z velký části indoktrinovala máma)."........ Seriál pod tímhle názvem existoval už dřív, ale teprve Schimanský tomu udal jednolitý tón, na který člověka bavilo koukat, který ale v devadesátých letech sami stupidní producenti rozmělnili do regulérně odpadových sraček - Mnichova, Berlína a dalších naprosto zbytečných spin offů. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych se přiznal víc než samotný případy, mě v seriálech Místo činu s Götzem Georgem zajímá postava poldy Schimanskiho, protože je vysloveně vzorová a má nás hodně co naučit. Přeběhlík ja nabitej chlastem, Schimi posílá svým játrům jeden tekutej pohled za druhým. Luxusní je scéna když se svým kolegou "přeběhlíkem" v nějakým baru chlastaj jak dogy a pogujou na nějakej šílenej punk, v tom přijdou dvě ženský a Schimi s kolegou se na ně ihned vrhnou a jen tak tak že holky stačí zdrhnout. Mrzelo mě že v tomhle díle se Schimanski nevyspal se žádnou děvkou, ale zase o to víc chlastal a sral na předpisy. Žádnej policajt mně není tak sympatickej jak Schimi, ostatně většina poldů má za pasem jenom bouchačku, ale Schimi tam má i otvírák na pivo, no prostě miláček a vzor každým coulem. Samotný případ byl krapet nesrozumitelný a vlastně nebyl příliiš napínavý vyjma závěrečného momentu v podobě přepadení bylo vlastně fuk co se tam děje, protože Schimi ho víceměně prochlastal. Úplný konec jsem příliš nepochopil, ale měl taky dobrou scénu, když se Tanner dívá v policejní kanceláři na obrovský obraz továrny z kouřícíma komínama a ani na chvíli se neotočí. ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schimi opět dostane přes držku, tentokrát od kolegy který se infiltroval na druhou stranu zákona. A to zato že kolegu napráskal před milenkou. Famozní je scéna kdy Schimi popíjí s kolegou v baru a předvádí moc povedený taneček s piruetou. Závěrečná scéna kdy Schimi si dojde na pláž pro uprchlého kolegu i s milenkou je třešinka na dortu s úžasnou muzikou:-))) ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to nostalgie. Hodně upovídané. Nic moc se neděje. Duisburg je hnusný město ve kterém Schimiho kamarád Hollai pracuje v utajení pro místního mafiána. Po dvou letech se vrací zpátky do policejního sboru a Schimi s Tannerem si nejsou jistí, jestli nepracuje pro obě strany. Schimi je bezva polda a navíc si v hospodě dá českou Plzeň. A to potěší. Dvě a půl hvězdičky. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Hodně zmatený díl, kde většinu zábavy obstarává Schimanski jak navštěvuje podniky všeho druhu a lije do sebe kde co. Ať už je to zde mockrát zmiňovaná tančící scéna nebo párty na lodi s námořníkama a jedním důchodcem, kterého Horst náhodou potkal u řeky (slíbil mu, že když přetáhnou desátou večer, že mu napíše omluvenku do domova důchodců). K tomu tam sype kopy geniálních replik. Dějem průměrný díl, avšak bizarita a zábava to bohatě vyvažují. P.S. Všem co si tu myslí, že má Schimanski za pasem otvírák na lahváče, doporučuji aby se podívali ještě jednou a uvidí, že to čím si Horst Schimanski otvírá pivo, je jeho policejní odznak na řetízku. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama