Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 539)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tvůrci pasovali jednoduchý akční film s prvky sci-fi na super sci-fi s prvky akce. Srovnání s Terminatorem 1 se skutečně nabízí, jelikož se i Genisys o něj opírá, v podstatě polovinu filmu jede paralelně s ním. A to je to nejlepší, co od dalšího dílu lze vůbec očekávat. Napojit se na původní a vytvořit si vlastní. A nejen, že to udělali chytře, udělali to i precizně a dokonce i vtipně. Divák se nenudí a fanoušek, který jedničku zná nazpaměť, je navýsost spokojený. Arnold je naprosto fantastický, nebál bych se říci, že tento jeho lidský terminátor je ze všech nejlepší, ačkoliv "umělý" z prvního dílu taky rozhodně stojí za to. Zkrátka a jednoduše, bez delších průtahů, Genisys posunul kult do dnešní doby naprosto seriozně a se vším všudy. Vzhledem k složitosti látky jim patří uznání větší, než tvůrcům opěvovanějšího blockbusteru Jurský svět. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak jsem film napotřetí zdárně dokoukal. Terminátor prý necítí bolest, ale já ano a ta bolest je s každým dalším pokračováním série větší a větší. Mám sice rád, když se ve filmech objevují odkazy na starší, kultovní díla, ale v Genisys je doslova přeodkazováno. Chyběl snad jen chameleon na ledničce, model kamionu na silnici či hydraulický lis s torzem cyborga. Tak trochu upovídaná parodie sebe sama, zabalená do rádoby temnějšího kabátku, pod kterým je ale bohužel jen nahý skelet T-800. S každým novým dílem je nám nabídnut nový (nutno podotknout, že zbytečně zmatečný) osud lidstva a mně už to překrucování minulosti či budoucnosti začíná silně nevonět. Obdivovatelé vizionáře Jamese Camerona, trikového mága Stana Winstona či Arnolda Schwarzeneggera, musí jen nostalgicky zamáčknout slzu v oku, při vzpomínkách na vynikající snímky o nezastavitelných strojích z let 1984 či 1991 a tento digitální škvár poslat bez milosti do propadliště dějin. Než další díl, tak snad radši Soudný den... P.S. Po dvou dnech se mi všechno rozleželo v hlavě a musím změnit hodnocení směrem níž, protože tohle byla opravdu bída. Pro mě končí Terminátor druhým dílem, když Arnold zvedne palec nahoru. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekal, ale k mýmu překvapení se mi ten film líbil. Na začátek napíšu, co se mi nelíbilo. Nelíbilo se mi herecký obsazení. Kyle Reese vypadá jako člen Backstreet Boys, ale toho bych snad ještě překousnul. Daleko větší úlet je, že Sarah Connorovou hraje nějaká buchta, která vypadá jak Miroslava Pleštilová v dobách, kdy hrála princezny. A tý fakt nejde uvěřit tu drsňáckou pózu ani náhodou. Naštěstí je tady děda Arnold, kterej si tuhle roli asi hodně vychutnal. Jinak film je takovej mix předchozích Terminátorů a ono to docela funguje. Neni to zdaleka taková bomba jako techno-thrillerová jednička, kterou doslova žeru. Neni to ani taková podívaná jako kultovní dvojka, kterou už tolik nežeru. Ale je to určitě srovnatelný s trojkou, který jsem dal 4 hvězdy. Rozhodně tenhle film stojí za vidění a já to určitě budu chtít ještě někdy vidět znovu. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Terminátoří Arnie je zpátky. Po dvanácti letech. A jestli někdo nedával jeho poslední (mimochodem výbornou) robotí štaci ve Vzpouře strojů, rozhodně nebude nadšený ani tentokrát. Cameronova sága se sice vrací ke kořenům, takže je všechno trochu špinavější a méně humorné, jenže to byla už čtyřka. A ta k tomu přidala alespoň hutnou akci, když už nic jiného. S čím přichází Genisys? Se spoustou celkem laciné nostalgie, překombinovaným a děravým dějem… no a s všeobjímající restartovací kanonádou, jejíž hrdinové jsou většinou jen odlesky postav z Cameronových filmů. Kdo to ustál nejlíp? Samozřejmě Arnie, kterému člověk fandí tak nějak z principu, a na malé ploše baví i J.K. Simmons. Zbytek snaživců ale jen klouže po povrchu, marně se snaží občas zahláškovat (hlavně Courtneymu to fakt nejde) a soustavně vysvětluje zápletku, nad kterou ve finále stejně jen mávnete rukou. Ještě že to je celé svižné a často se někdo mlátí. Takhle je z toho docela stravitelná letní jednohubka, která ale pořád nesahá cameronovkám ani po kolena. (6/10) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po rutinní Vzpouře strojů a sterilním Salvationu, který měl s Terminátorem pramálo společného, jsem za Arnieho comeback velmi vděčný. Obsahuje spoustu odkazů na druhý (nejlepší!) díl a vlastně je tu i celková provázanost s původní sérií, což je možná ještě lepší. Taky je potřeba říct, že jsem si předem nevyplácal všechny akční sekvence v trailerech, což bohužel dělá víc a víc lidí a pak si stěžují, že ve filmu vlastně nic není. Netuším, jestli jsem seděl ve stejném sálu, jako většina zde nespokojených, ale jedno je jisté. V několika momentech jsem se v sedačce IMAXU vrátil zpět do puberty, kdy jsem na T-1000 zíral s otevřenou pusou a to si cením. I když Camerona už nikdo nepřekoná, měl ve svém kratičkém review pravdu - HE IS BACK :). A jelikož se dají očekávat velmi nízká hodnocení od jisté sféry místních "kritiků", lehce nadhodnotím - 85%. ()

Galerie (314)

Zajímavosti (54)

  • V scéne so zatknutím je možné vidieť výšku T-800 – 6.6 ft, čo je približne 196 cm. Schwarzeneggerova (Ochránca) súčasná výška sa však odhaduje iba v rozpätí 179 – 183 cm. (ywo666)
  • Počítačové efekty tvořil tým pod vedením Johna Rosengranta, který pracoval na všech předchozích dílech série. (jenik71)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama