Reklama

Reklama

Přešlapy

(seriál)
Česko, (2009–2010), 32 h 33 min (Minutáž: 48–53 min)

Hrají:

Filip Blažek, Zuzana Norisová, David Novotný, Jitka Schneiderová, David Matásek, Soňa Norisová, Miroslav Šimůnek, Daniel Svoboda, Betka Stanková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nový třináctidílný seriál Televize Prima, který sleduje životní kotrmelce tří párů ve věku okolo 30 let. Jsou vzájemně propojeni láskou a přátelstvím. Adam a Radka se teprve poznali a jejich vztah začíná. Petr a Jana mají po svatbě a snaží se o první dítě. David s Karolínou už dítě mají a uvažují o dalším. Jsou to vaši sousedé nebo kolegové z práce – mají zaměstnání, koníčky, chodí se bavit i sportovat. Seriál je o tom, co všichni prožíváme. O tom, co řešíme, nebo o tom co budeme dělat, až dorazíme domů. Může to být rozhodování mezi mateřstvím a kariérou, můžete mít pocit, že vám manžel doma nepomáhá, řešit partnerské neshody, sexuální problémy, rodinné finance, žárlivost, nevěru. Že byste šli raději na pivo než hlídat… Nebo naopak, že byste raději hlídali, ale nemáte koho. Stejně jako v životě se i v seriálu vážnější soukromé tragédie dají přežít jen díky humoru. Důležité je, že ty nejhorší rány osudu berou naši hrdinové s nadhledem, takže pak máte i vy pocit, že je všechno o něco jednodušší. Život po třicítce přece občas každému připomíná komedii plnou omylů. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

alpeew 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších českých seriálů - byť je to vlastně okopírovaé Cold Feet (Šest v tom). Ale to vůbec nevadí a neubírá to té české verzi na zábavnosti - a realismu - postav a dění. 3 páry v různých životních situacích, kterých je v opravdovém životě spousta. Seriál má - oproti těm ostatním - to štěstí, že má neokoukané tváře herců, kteří navíc skvěle hrají. Těším se na každý díl a zasměju se vždycky! ()

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně! Zaprvé slabý (slaboduchý) scénář. Jestli tohle řeší třicátníci, tak je mi jich je upřímně líto. Fakt blbečci. Naštěstí se v mém okolí takoví nevyskytují a myslím, že se nevyskytují ani normálně. To vše v podání totálně nesympatických herců (Matáska nemám ráda už od Básníků, vlastně Básníky nemám moc ráda hlavně kvůli němu). Humor nula. Trapnost za 100 bodou. Katalogové interiéry. Protrpěla jsem v záchvatu masochismu a taky nevěřícnosti první díl. Teď už se vrhám po ovladači jenom když se objeví ukázky v reklamách a rychle přepnu jinam, i když třeba taky na reklamu. Ano, to je to pravé srovnání. Přešlapy mi připadají stejně trapné jako stupidní reklamy na prací prášky, čističe záchodů nebo vložky ať běžné hygienické nebo inkontinenční, každopádně prostě ty s tou modrou tekutinou. Asi tak na úrovni "Ale já chci kakat na Kájově záchodě!" Taky jako by, nebo spíš rádoby, ze života. Chápu taky pocity příznivců britského originálu, ti musí mít pocit asi jako příznivec ABBY poslouchající Honey, Honey v podání Hany Zagorové (Asi, asi). ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jak už si všiml bo.rec a jiní, jedná se o do mrtě okopírovaný britský seriál "Šest v tom", včetně celých scén a dialogů nebo jmen některých hlavních postav. Samy o sobě by - být alespoň v něčem původní - "Přešlapy" v záplavě různých "Ulic" a "VKV" určitě nezapadly a mohl to být docela slušný komediální seriál. Jenže to bych nesměl znát britský originál a nesměl bych ho mít tak rád. Dělej co dělej - Filip Blažek prostě není James Nesbitt a Zuzana Norrisová není Helen Baxendale (řady herců je mi skoro líto, že plýtvají svým talentem a časem v podobné vykrádačce, ve které se srovnávání s předlohou těžko vyhnou). Něco opsat a pak se chlubit s jakou jsme to přišli novinkou dovede kdejaký kretén. Co takhle vymyslet něco vlastní hlavou, vážení? ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Víte co vám řeknu? Mně se tenhle seriál zkrátka líbí (a to ani nejsem v požadovaném věku okolo třiceti let). Možná je to tím, že neznám originální britskou verzi "Šest v tom", možná, ale řešit to fakt nehodlám. Pro mne je důležité, že v záplavě všech těch českých novodobých seriálů (namátkou Ordinace, VKV, RP, Cesty domů, Ulice,...) se na ně Přešlapy dívají z výšky několika pater a mají něco, co těm ostatním chybí - jakýsi pokus o realitu, absence oblíbené berličky "každý s každým a hlavně několikrát", divát si může říct: "jo, to se mi taky stalo" a také osobitý styl, při kterém začnete sympatizovat s hlavními postavami (které naoplátku nejsou trapné). Třeba budu vybočovat z řady, ale já se každý týden na pondělí večer (kdy Přešlapy teď v říjnu 2010 dávají) těším. Můžu se totiž podívat na nový díl seriálu, který alespoň za něco stojí a nepřipadám si u něj jak totální blbec (nebo jak u telenovely, nehodící se škrtněte). ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak mám shlédnuté 3 díly.. ohledně hereckých výkonů, standartní seriálové výkony. Ale některé menší role byli velice povedené a moc dobře zahrané. Scénář ale mírně nadstandartní (oproti ulici, vkvéčkám a podobným šílenostem)příjemně mě překvapilo používáníé sprostých slov, přesto se seriál nevyvyroval klesických klišé a nereálných řešení nereálných problémů. Hudba ale naprosto příšerná. Za mě 55% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (5)

  • V Přešlapech se setkají Soňa a Zuzana Norisovy, které si spolu zahrají teprve podruhé. Nebudou hrát sestry, ale kamarádky. (Bart)
  • Po 29 letech se ve filmu objevila dětská hvězda Michal Dymek, známý z filmu Páni kluci (1975). (M.B)
  • Herečka Stanislava Bartošová se před kamerou objevila po 16leté pauze. (M.B)

Reklama

Reklama