Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil tomu, že zvládnu dokoukat romantickej film s Julií Roberts v hlavní roli. Je teda pravda, že jsem se v průběhu filmu vydatně posilňoval alkoholem, ale část o žrádle z Itálie se mi docela líbila a část z Indie asi zachránil Richard Jenkins. Bali už mě nudilo, ale vydržel jsem nakonec celejch 134 minut. Celkově vzato film je dost o ničem, ale zároveň ani vyloženě neurazí. 50% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Napriek niektorým prehnane dlhým a natiahnutým pasážam, som sa bez problémov dokázala stotožniť so psychicky nevyrovnanou Juliou Roberts, ktorá v dôsledku vnútorného rozpoloženia a osobnostnej krízy, hľadá sama seba v rôznych kútoch sveta, kde nachádza stratenú rovnováhu a pokoj. Prílišná dejová rozvrstvenosť občas brnká na nervy, ale na druhej strane treba priznať, že bohatosť príbehu (a pravdepodobne aj knižnej predlohy) by sa zredukovala na minimum. Okrem klasickej partnerskej schémy "zamilovanosť-svadba-vytriezvenie-rozvod", scenár siaha aj k vyšším ideálom - len škoda, že sa dosť často prepožičiava romantickej šablóne. Neurčité 4 hviezdy za výraznú Juliu Roberts a božskú hudbu Marianelliho, ktorý ma na hudobnom poli ešte nikdy nesklamal. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No tfuj tajbl, tak tohle bylo sladší než presso s dvanácti cukry... Buď jsem dnes neměl na romantiku náladu, nebo to celé bylo plné jen rádobymoudrých keců na téma vztahy... Ale spíše to druhé. Pokud by se našel někdo, kdo držel krok s mentálním rozpoložením Liz Gilbert, má můj obdiv. A pokud to vydržel celou tu vraždenou stopáž 134 min ! má můj obdiv dvojnásobný! Já už v Indii tak nějak zmámen tou hrou barev přestal přemýšlet nad významem řečeného a jen sledoval ty hezké barevné obrázky z exotického prostředí... Při sledování tohoto filmu jsem si také uvědomil, že je J. Roberts vlastně docela ošklivá... Jediné co chválím jsou vybrané lokace a také soundtrack. To ale asi nemělo být gró filmu... Kdo to neviděl, ať si pustí nějaký cestopisný dokument o Římu, Indii a Bali. Bude to kratší, uvidí víc a nebudou ho ve snech v noci strašit ty koňské zuby Robertsové. * * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jíst v Itálii, Meditovat na Bali a milovat...asi kdekoliv. Každopádně film si u mě vyslouží tři hvězdy, protože, i když tam byla Julia Roberts, první část byla o jídle, což mně přišlo hodně sympatický, později o cestování a poznávání koutů lidské mysli, což mi také přišlo fajn no a ten konec, ten už jsem nějak přetrpěl a to i přesto, že film má neuvěřitelných 134 minut. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

No jestli takovým způsobem lidé řeší problémy, tak to mě ... Představuji si pokračování: Svatba - neneplněnost- rozvod - milenec - Austrálie - metidace (vyzkoušet samozřejmě zase jiný druh) - zamilování ... A pořád dokola a dokola...Kdyby spíše Ryan Murphy natočil film o důsledcích takového chování, než jeho podporu... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts nabídla režii svému příteli Garrymu Marshallovi. Ten ji ale odmítl, protože nechtěl kvůli natáčení cestovat po celém světě. Během jejich setkání jí Marshall na oplátku nabídl roli v romantické komedii Na sv. Valentýna (2010), kterou v té době režiroval. Julia ji přijala. (Coldrex)
  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)
  • Julia Roberts musela kvůli scéně, ve které se snaží obléct kalhoty, přibrat pět kilogramů. (Duoscop)

Reklama

Reklama