Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se mi snaží tvůrci nakecat, že ta divná bloncka je vážně Melissa George. Pche, to tak. Melissin zadek a prsa poznám i po slepu, o hereckých schopnostech nemluvě. Upíři jsou tentokrát hroznej fake. Pár vyholených komparzistů, kterým dali černý čočky, špičatý chrup a vyváleli je v mouce (triky jsou tak kvalitní, že to opravdu vypadá jako smažení řízků). Mysteriózní atmosféra okolo inteligentních tvorů se vytratila podobně rychle, jako napínavý scénář a správnej chlap, co má koule, na postu režiséra. Šukačkou nelze zachránit všechno, to by si měl Ketai zapsat za uši. Na filmu se mi tak paradoxně líbil pouze materiál z o tři roky staršího kousku. WTF moment na konci to ale zazdil. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zasraní Tvajlajtisti zase pohřbili takový klenot!! Vím, nehraje tam Patyzón, nevyšlo to z "péra" paní Majerové a není tam ani jeden vyrýsovaný vlkodlak, nicméně tohle si tato ponurá porce poctivé televizní řezničiny určitě nezaslouží! Jednoznačně nadstandardní, příjemné osvěžení zejících polic videopůjčoven, kterou místní partička gayů a pubescentních kikin neshledala dostatečně EMO! ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady totálně zbytečných direct-to-dvd sequelů, které se snaží těžit z kvalit prvního dílu. Ovšem neúspěšně, protože Ben Ketai by mohl maximálně tak Sladeovi čistit boty a ne po něm přebírat pokračování výborného filmu. Režie je naprosto bez nápadu, příběh nedává moc smysl stejně jako chování postav, napětí zde není žádné a akce je tak nudná a chaotická, že vám nakonec bude i jedno, co se tam zrovna děje. Kiele Sanchez je k smíchu a upíři v čele s Miou Kirshner zase k pláči. Prostě, když nejlepší záběry ve filmu jsou z předchozího dílu, tak už to o něčem svědčí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Zbyyočné pokračovanie vynikajúcej jednotky. Preživšia hrdinka z Barrow na Aljaške sa spojí s lovcami upírov a chcú ich zastaviť v ich "hniezde", ktorým je loď. Atmosférou, bohužiaľ ani efektmi či hereckými výkonmi sa to príbehu v Barrow ani len nepriblížilo a tak sme videli jedno z najhorších pokračovaní pomerne úspešného hororu. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je nadmíru jasné, že se tvůrci snažili svézt na vlně úspěchu věru geniální jedničky, nicméně výsledek je slátanina limitně se blížící katastrofě, kterou nezachrání ani flashbacky či jakékoli odkazy na první díl (i když nekriticky uznávám, že to bylo asi to jediné, co ve mně vzbudilo jistou dávku naděje... no jo, nostalgie:)) A pokud jde o zcela čistě seriózní kritiku, postrádá dvojka vše, co bylo na jedničce tak jedinečné a originální. O nějaké psychologii postav zde nemůže být ani řeč, řemeslně se jedná o velmi průměrnou, spíše podprůměrnou záležitost s tragicky nepasujícím soundtrackem. Neúčast Davida Sladea a Sama Raimiho, jakožto strůjců úspěchu původního filmu, mluví za vše. Ve všech směrech ukázkově špatné pokračování, které vzniklo jen kvůli nesporným kvalitám prvního (a pro mě i jediného!) dílu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)

Reklama

Reklama