Reklama

Reklama

Znuděný k smrti

(seriál)
  • USA Bored to Death
Trailer
USA, (2009–2011), 10 h 2 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Jonathan Ames

Kamera:

Vanja Cernjul

Hudba:

Pat Irwin

Hrají:

Jason Schwartzman, Zach Galifianakis, Ted Danson, Heather Burns, Olivia Thirlby, Oliver Platt, Bebe Neuwirth, John Hodgman, Kristen Wiig, Trieste Kelly Dunn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Hrdina komediálního seriálu z produkce HBO je třicátník Jonathan Ames, spisovatel z Brooklynu, který bolestně prožívá rozchod s přítelkyní, má problémy s alkoholem a nedaří se mu napsat další román. Než by čelil realitě, raději se noří do svých fantazií a předstírá, že je soukromý detektiv jako vystřižený z románů svých oblíbených autorů Dashiella Hammetta a Raymonda Chandlera. A protože se chce stát hrdinou a mužem činu, ujímá se řady případů, které řeší s větším či menším úspěchem... Seriál byl natočen podle povídek skutečného Jonathana Amese, který dal fiktivnímu spisovateli své jméno, v hlavní roli uvidíme Jasona Schwartzmana (Darjeeling s ručením omezeným), jeho šéfa a vydavatele George Christophera ztělesnil Ted Danson a Jonathanova nejlepšího kamaráda, knižního ilustrátora Ray Huestona, hraje Zach Galifianakis. ... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

EdaS

všechny recenze uživatele

Tohle vypadá hodně slibně - pilot ještě neměl tu správnou šťávu, ale druhý díl už disponuje potřebným tempem, vtipem i gradací a několikrát jsem vyloženě vyprskl smíchy. Schwartzman je hooodně woodyallenovský, Danson neuvěřitelný (v tom dobrém slova smyslu) a Galifianakis je... svůj. Budu se moc těšit na další pokračování. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Trošku Woody Allen, trošku noir, trošku střelená komedie, trošku drama, trošku ze života, trošku stylizace... a dohromady to až překvapivě dobře funguje. I když je to natolik specifický seriál, že nepřekvapivě ne na každého. Já si však každý díl užíval (zatím tedy z 1. série). Za jeden z největších kladů považuju jakousi bezprostřednost, kde díky tomu, že se jedná o seriál z produkce HBO, si scenáristi asi nemusí moc dělat velkou hlavu s nějakou umírněností, takže občas je nějaký vtip pořádně černý, občas dokonce přijde i nějaká ta sexy nahota a drogy jsou zde zobrazovány realisticky - občas si tam prostě zahulí a pak teda mají nějaké ty normální stavy, ale víceméně dal fungují. A příběhy sice nejsou námětově bůhvíjak originální, ale nádherně se vyhýbají klišé (mnohokrát třeba očekáváte ten a ten trapný moment nebo ten a ten zvrat... a on se prostě nedostaví). Tenhle seriál pro mě je osvěžující tím, že se nemusí držet žádných škatulek a jasných ohraničení, a že ukazuje, že je zábavný seriál ani nepotřebuje. // Po poslední řadě zvyšuju na pátou hvězdu, protože tak skvělý feel-good seriál se jen tak nevidí. A konec seriálu je pořádnej úlet. (9/10) ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem teprve včera viděla poslední díl. Mám silnou slabost pro Jasona Schwartzmana, a vlastně i to byl důvod proč jsem celý seriál sledovala, a musím říct že jsem se na něm docela chytla. Musím říct že Schwartzman a Danson skutečně váleli, co se týče Galifiankise v téhle roli mi úplně neseděl. První série byla úplně nejlepší, druhá byla trošku slabší než první, nicméně třetí byla nejslabší. První sérii jsem si hodně užívala, bylo tam hodně vtipů, a hodně neotřepaným situací. Ale co musím celém seriálu vytknut, je kromě mnoha dost stupidních vtipů, i dost nahých scén, které si teda skutečně mohli odpustit. Jinak jsem samozřejmě jako divák ocenila všechny narážky na Beat Generation a na Woodyho Allena. Třetí série už tak trochu pokulhávala, a měnili se trochu charaktery hlavních postav, což je ta věc kterou na seriálech moc nemusím. Jinak jsem se docela bavila, a myslím si že to stejně byla myšlenka celého seriálu. Pár věcí bych upravila, ale celkově to nebylo špatný. ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Se seriály z produkce HBO je to u mě složité. Tak jako nemám rád většinu filmů, kterou produkují Disneyovci (Princ z Persie, Piráti z Karibiku), u HBO seriálů ve většině případů dojdu k závěru, že daný seriál není špatný, ale je to prostě průměr, který mě není schopen nadchnout. Bored to Death je přesně ten případ. Nijak nenáročný seriál, u kterého se člověk občas trochu usměje. Pro mě je to takový ideální seriál k obědu, který za těch cca 25 minut stopáže stačím sníst. Po v nudě utopeném Pacifiku a výrazně lepším, přesto však ne úplně má očekávání splňujícím Nahoru a dolů mě ani Bored to Death nenadchnul. Teď doženu menší restík a podívám se na Game of Thrones, a jestli mě ani ten seriál nenadchne, tak už vážně nevím, jestli s v HBO proti mě nespikli. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál, který se nesnaží být třeskutě vtipný, v každé druhé větě a není k divákovi přehnaně podbízivý, ale přesto po jeho zhlédnutí máte mnohem lepší náladu, než po kdejakému k-smíchu-uměle-nutícímu sitcomu zejména z Americké produkce.______ Pokud jste už někdy viděli Jasona Schwartzmana (ANO- znám ho z Andersonovek, NE – Tenhle seriál Andersonovkou jednoznačně není) a jeho ztvárnění nějakého toho „podivínského intoše“ vám nebylo zcela proti srsti, můžete být v klidu, stejným intelektuálním pošukem je i zde a je opět skvělý. Doplňuje jej božský Ted Danson (sakra, ten chlap by měl hrát VE VŠEM!) a za nimi trochu klopýtá postava Zacha Galifianakise, ke kterému jsem si prošlapával cestičku zdaleka nejdéle.______ Začínající soukromý detektiv (spisovatel v tvůrčí krizi, který má zřejmě dost načteno) řeší bezvýznamné nudné případy se zapálením hodným každého fanouška noir… Postupně to ale pochopitelně nabírá vyšší a vyšší obrátky a úplný závěr je jak z jiného světa! :-) ____Negativa? Kvalita (nebo spíše zábavnost) dílů kolísá. Třetí série už tlačí zbytečně moc na pilu a je zkrátka možná “až moc crazy”. Když na to ovšem přistoupíte, pořád se budete skvěle bavit a nově představené postavy jsou taky super.______ Škoda toho ukončení, ještě jednu sérii bych si s chutí dal… A málem bych zapoměl. Často se tam užívá alkohol (vínečko, whiskey...) a drogy (hlavně tráva), prostě pohodička :-) ()

Galerie (190)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní znělku k seriálu nahrál a nazpíval představitel Jonathana Jason Schwartzman společně se svou kapelou Coconut Records. (josieaddms)
  • Hlavní postava se jmenuje stejně jako autor seriálu - Jonathan Ames. (Brousitch)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama