Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 187 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(251)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů od Danikena, ikdyž na toto téma jsem podobných dokumentů viděl nespočet, ať už to bylo starší Poselství bohů nebo Vzpomínky na budoucnost či seriál Artura C. Clarka. Také jsem od dětsví četl všechny jeho knihy a s jeho názory byť smýšlenými naprosto souhlasím. Má to aspoň nějaký řád a logiku, než to co nám předkládá Bible. Dnes se mu lidé posmívají, ale co když má ve všem pravdu? Jak by lidstvo reagovalo a hlavně spousta věřících, kdyby vše byla pravda a museli se překopat dějiny a církev by vše co kázala musela popřít. Škoda, že se pravdy nedočkám. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Po pilotním dílu je to jen nastavovaná polívka z dokumentů "Vzpomínek a Poselství bohů" když se vykrádá Deniken v prvním díle co bude probůh v dalších 40ti ? Vybral jsem si z dalších dílů témata která mě zajímají a je to tak. Naředěno, do toho pořvávající fanatik- to čemu sám nevěří řve na jiné-- někteří lidé jako by byli na kokainu, děs. Jen uvádím že k tématu samotnému mám velmi blízko, ale úroveň mi přijde děsná. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem asi 15 minut, tak je možné, že jsem o nějakou bombu, která by mě nahlodala přišel. Původní filmy ze 70.let se mi líbili, jaké malému klukovi mi přišli zajímavé a měl jsem strašně rád doprovodnou hudbu. Tohle už je jen vaření z vody, protiargumenty nedostávají téměř žádný prostor a šílené kalkulace nabívají až fantaskně vtipných rozměrů. Nejvíc mě můžou rozesmát, když se vytahují nějaké úryvky z Bible, jež je knihou starou tisíce let, od tisíce autorů, tisíckrát přepisovanou. To je, jak kdyby někdo něco vyvozoval z diplomky napsané na Právnické Fakultě v Plzni :D 30% P. S. (Toto ač nečtou obdivovatelé Dänikena) Pokud chcete znát pravý význam čar z pláně Nasca tady je : Jsou to přistávací dráhy pro rogala jež místní indiáni používali před 2000 lety pro vyhlídkové lety, kdy se kochali svými výtvory, jež vyryli do písku a skal :) . ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Boli na Zemi mimozemšťania už v minulosti? Áno. "Odfotili" sa s miestnym šamanom do kamenného bloku a položili základný kameň na pyramídu. Chodievali na Zem častejšie? Opäť áno, zahrali si pár vojnových stratégií pokecali s náckami a položili základný kameň vesmírneho výskumu. Chodia mimozemšťania na Zem aj v súčastnosti? Odpoveď je opäť kladná. Najskôr ale narazili na chlapíkov od PR ktorí im vysvetlili, že s takými fejsami to ďaleko nedotiahnu, a predtým ako svoje posolstvo zdelia v reklame na T-mobile by sa tu mohli ešte pár krát preletieť. Dokument, ktorý nepríde s ničím novým. Nascovský obrazec a distribučný názov na obale je len reklamný ťah, pretože o historických výjavoch alienov toho vo filme fakt veľa nieje. Neustále fňukanie chlapcov spod alobalových heliem o tom ako im vláda berie ľadviny a zatajuje informácie je tiež už pomaly otravné. Nekvalitné zábery svetielok a nekonečné spomínanie Roswellu začne nudiť už hádam aj najvášnivejšieho UFOpanica. Pred uvítaním svorky Ítiov na dvore by si mal asi každý pozrieť pre zmenu aj toto aby nespôsobil nejaké intergalaktické fópá. Pre toho, kto bude vítať návštevníkov s nabitou brokovnicou je dokument zbytočný. ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u dalších dokumentů tohoto druhu je problém v tom, že není příliš rozlišováno mezi fakty a teoriemi (které se pohybují od pravděpodobných až po přitažené za vlasy), takže si divák sám musí vyfiltrovat, nad čím stojí za to se zamyslet a nad čím je potřeba se spíše pousmát, záleží pak zřejmě na míře vaší inklinace k teoriím tohoto druhu. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno