Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Přistoupil jsem na "pravidla hry" a skvěle se bavil ... I, Frankenstein je nadupaná akční jízda, která si vypůjčila jen naprosté prazákladní myšlenky původního díla a pracuje s postavou jako s mírně "natvrdlým atni-hrdinou", který řeže všechny kolem sebe, lidi, démony, gargoyly/anděly, než si uvědomí, koho vlastně řezat dobré je a koho nikoliv ... Comixově laděný příběh, který některé diváky musí přivádět k šílenství (a já se jim ani moc nedivím ...) a mladé a prostoduché k obstojné zábavě. To, že si Frankensteinovo monstrum vybralo k boji dvě tyče, tzv. "kálí sticks" je velké plus a souboj s jedním z úhlavních démonů je choreograficky fajn... Film jsem si pustil přesně v té náladě, jakou jsem měl mít a dostal jsem přesně to, co jsem očekával ... Prostoduchou řežbu, vykrádačku Underworldu a všeho možného dalšího ... každopádně mnohonásobně lepší počin, než totální propadák tohoto roku Hercules (2014) ... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Já, Frankenstein je prostá akční oddechovka podobná sérii Underworld. Místo upírů vs. lykanů jźde jsou Gargoylové a démoni. Do toho všeho se zamotá Frankensteinovo monstrum, které je démony loveno kvůli jedinému účelu (podobně třeba jako Blade upíry). Příběh určitě ničím nepřekvapí a je snadno předvídatelný. Efekty jsou taky spíš průměrné, ale dobře se na to kouká a nenu dí to. Vlastně jsem si filmek užil a jako akční jednohubka postačil dokonale. Za mě 70% :) ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Ajaj, větší žumpovinu aby člověk pohledal. Nic tak strašně debilního jsem pěkně dlouho neviděl. Nesčetněkrát už jsem ke kdejakému snímku napsal, že příběh stál za hovno. Kdybych měl být důsledný, tak bych se musel drtivé většině snímků omluvit, protože tento blábol nastavil výše zmíněné otřepané frázi dosud zcela neobjevený rozměr. Pane bože na nebesích, co tohle mělo kurva být?! Odkud se na naší planetě Stuart Beattie vzal? To už mu drogy dočista sežraly mozek? Záměrně veškeré detaily zamlčím, protože tohle je prostě vylízanost nejhrubšího zrna. Vůbec bych se nedivil, kdyby se brzy ujala fráze "blbý jako Frankenstein", která by se používala v situacích, kdy by se debilita nějakého snímku nedala běžnými slovy popsat. Marně bádám nad tím, jakým nedopatřením něco tak zaostalého mohlo opustit střižnu. Přesuňme se k akci. Boje! Koho, do psí prdele, mohou bavit boje, které končí už při samotném kontaktu zbraně s nepřítelem, načež se "démon" změní okamžitě v ohýnek a opustí svět. Vždyť to je totálně o hovně. O "chrličích" raději ani nemluvě. Na tomto nesmyslu se posralo, co se posrat dalo, ba dokonce i to, co se posrat snad ani nedalo. Obsazení! Kde k tak nezajímavému seskupení lidí rejža přišel. Vždyť tihle retardi si snad i museli zaplatit, že si v této reklamě na lobotomii můžou pár minut zahrát. Škoda dalších slov. Jeden z nejčistších odpadů, jaké jsem zatím měl tu smůlu udělit. Jako zcela nový mučící materiál je to snad obstojné. Pro obyčejné smrtelníky, kteří se nikdy ničím neprovinili je to ovšem hrubá podpásovka. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vlastně to tím celé začalo.......... Řád Chrličů je zajímavá myšlenka a mám pocit, že to ještě nikdo nerozpracoval do takových detailů. Jenže tady to působí až moc "latexově", je to zdlouhavé a chvilkami velmi nudné. Málo akce a když už nějaká je ztrácí se jen v bílé nebo ohnivé cloně a protože se to dost často opakuje, přestává to mít správné napětí a efektivnost. Námět je dobrý, ale zpracování mohlo být jiné. CITÁT - To nezabiješ, To už je mrtvé........... Celkem povedený hudební doprovod a párkrát se blýskne i kameraman. Jinak celkem slabý průměr. CITÁT - Já, Frankenstein............ ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Zatím jednoznačně největší průšvih roku. Naprosto idiotský příběh, s příšernýma démonama, kteří vypadali jak z Čarodějek, Buffy nebo nějakého podobného starého hloupého a kýčového seriálu, ještě mnohem horšíma "andělama", tak nepřirozenou animaci jsem ve filmu s áčkovým rozpočtem (předpokládám, že byl, když tam hrálo tolik hvězd) dlouho neviděl. Přitom už samotný scénář musel vypadat hrozně. Když ho předali Billu Nighymu, nejspíš za každou větu napsali slušnou sumičku, která mu bude odměnou. Jinak si neumím vysvětlit proč se tohoto projektu účastnil. 40 % ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Film měl jít původně do kin 22.2.2013. Jeho premiéra však byla posunuta na 13.9.2013, aby pak byla opět posunuta, tentokrát na 24.1.2014. (Hal_Moore)
  • V snímke sa ako v jednom z mála filmových spracovaní Frankensteinovej legendy uvádza meno Frankensteinovej obludy - Adam. Toto meno dostala v pôvodnom románe z roku 1818. (misterz)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 25. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama