Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (610)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, neviděl jste v tomto prostoru poloukotvenou entitu čtvrté třídy?" Tak na tuto otázku Vám odpoví můj mluvčí Franta Kocourek, protože já ani netuším, jak by taková loď měla vypadat. Určitě však vím, že jsem se Krotitelek duchů poměrně obával. Nakonec to nedopadlo tak zle, abych musel svý auto hledat na druhý straně portálu, ale zásluhou ujetejch metafyziček to nebylo. Mohl za to báječnej šampón sekretář Kevin, jehož debilitu jsem mu záviděl a samozřejmě pár štěků původních Ghostbusterů, kteří vyměnili procházky v Soše Svobody za život pod jinými jmény a na křížení paprsků už dávno zapomněli. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trochu rozpačitý, také tomu napomohly málo lichotivé recenze, ale výsledek je více než dobrý. Ženská sestava není na škodu, i když se amíci s tím jen těžko smířili, mně to vůbec nevadilo. Hrátky s propojeností s minulými díly bylo milé a v konečném důsledku se mi chtěl dát dokonce plný počet. Lepší čtyři. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších hodnocení a komentářů jsem očekával tedy katastrofu větších rozměrů, nicméně tou noví Krotitelé (nebo spíše Krotitelky) nejsou. Na původní dva filmy z 80. let to nemá ani omylem - o tom není snad třeba ani diskutovat. A tak zbývá tento film brát jako lehce nepovedené oživení časem prověřené značky a pokus o genderovou záměnu, aby tak byl pomyslný "krotitelský vesmír" v rovnováze. Našlo se pár vtipů, které fungovaly, nicméně u větší části z nich se humor vytratil už během jejich provedení. Co se herců týká, tak tvůrci spoléhali zejména na fyzické herectví Melissy McCarthy a přidrzlou náturu Leslie Jones, plus na skutečnost, že Hemsworthovi ta role "blbé sekretářky" kupodivu celkem sedla. Zkrátka jde o jeden z těch případů, kdy si tvůrci vzali příliš velké sousto, a marně se snažili převést do současnosti klasiku, u které byla velkou částí úspěchu i ona oldschoolová vizáž. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $144miliónovTržby USA $128,350,574Tržby Celosvetovo $229,147,509Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,772,223Tržby za predaj DVD v USA $16,414,466║ nie je to až taká katastrofa ako by sa dalo čakať ale jednoznačne na Reitmanové diely sa to nechytá a to ani z ďaleka, proste táto kompilácia nehrá to pravé orechové, aj keď tu máme zopár fajn frkov, ktoré troška pobavia ale ako celok to ide skôr do prázdna, miestami to príde dosť zdĺhavé a na ten slušný rozpočet tu moc toho nie je čo by očarilo, čo znamená že tu máme ďalší zbytočný remake ale nádstavbu /videl v kine: 40%/ ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Největší problém Krotitelek netkví v zastaralém předsudku, že by hlavní představitelky nesměly být ženy. Problém je, že tyhle ženštiny nejsou vtipné. Čtyři elitní americké komičky - a vůbec nejsou vtipné! To je hlavní průser. Tam, kde Bill Murray, Dan Aykroyd a Harold Ramis používali nádherně absurdní pseudovědecké dialogy, se v rebootu ozývá pištění, koulení očí a poskakování - když mají hrdinky radost, když na něco čekají, když se něco řeší... pořád. Fakt pořád. Ne že bych se u filmu ani jednou nezasmál, nikdy za to však nemohly hlavní hrdinky, ale komická figurka asistenta Kevina v podání Chrise Hemswortha. Jeho parodie na tupé blonďaté sekretářky se docela vyvedla (ať už to je jeho prsaté logo firmy, anebo dilema, jakou fotku si má dát na Facebook). I když jsem srovnávat s původními Ghostbustery nechtěl, samozřejmě se tomu nelze ubránit. A reboot prohrává na celé čáře. A jako samostatný film... vlastně taky. Hloupý, nevtipný, zbytečný, zapomenutelný - prostě vznikl, někdo promrhal 144 milionů dolarů a tím to zhaslo. Jdu si pustit geniální originál a udělám mnohem líp. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • V čase 1:29:33 se na jednom z billboardů objeví nápis: "That's a big" a pod ním obrázek piškotu. Jedná se o odkaz na původní film Krotitelé duchů (1984), kde stejný piškot použil Egon (Harold Ramis) pro vysvětlení problému se skladováním duchů Winstonovi (Ernie Hudson). (Stibak)
  • Takmer všetci hlavní protagonisti z pôvodnej verzie si zahrali cameo rolu, okrem Harolda Ramisa (Egon), ktorý zomrel. Na začiatku filmu je v kancelárii pri dverách vidieť aspoň jeho sochu. (modano222)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama