Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 2

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (750)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Alan J. Schoolcraft, Brent Simons | Hudba: Hans Zimmer, Lorne Balfe | Produkcia: Lara Breay | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Pacific Data Images, Red Hour Productions | Rozpočet: 130 miliónov $ | Tržby: 317,415,120 $ | Našťastie, zase trochu iný animák. Až neuveriteľne šlapajúci scenár, grafické spracovanie a o hudbe už ani nehovorím - všetko s vkusom vybrané. Jediné, čo mi nedá pokoj, je krutý podtext: Ak ste v živote len všedný kameraman, nemáte ani štipku nádeje byť niečim viac, a už vôbec nie šancu získať ženu svojich snov. A vlastne na základe tohoto faktu stavia príbeh z kameramana Halla zloducha Titána... Ale späť k celkovému dojmu: Super jazda, kde ma najviac pobavila scéna s projektovanou hlavou Megamaindu s obrovským RollingStone-ovským jazykom, pod ktorou sa púšťa pesníčka Guns'n'Roses :) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Megamind je príjemné prekvapenia a príjemná zábava pri ktorej sa len ťažko nudiť. Dej je v podstate jednoduchý, ale dobrý a občas donesie so sebou za tých 90 minút aj moment prekvapenia. Animácia je pekná, hlavný hrdina je farbou trošku odlišný ako vy, ale aj tak mu fandíte a soundtrack je nabitý rockovými peckami, ktoré skvelo zapadnú. Ako som už hovoril príjemná zábava a prekvapenie. Mimochodom počkajte si až kým skončia titulky. 90% - 5* ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $130miliónovTržby USA $148,415,853Tržby Celosvetovo $321,887,208Tržby za predaj Blu-ray v USA $26,819,546 //počet predaných kusov 664,916Tržby za predaj DVD v USA $51,006,145 //počet predaných kusov 3,242,267║ Tak tento rok 2010 prináša jednu animovanú lahôdku za druhou, DreamWorks potešili ako len mohli, veľmi príjemný film, ktorý baví, dramatizuje, šokuje, oči animačne poteší, pre mňa slasť a veľký konkurent pre Ja zloduch. Plus skvelý Slovenský dabing. /videl v kine 3D verziu: 95%/ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice kolísavý film. Začátek byl super a dost jsem se pobavil, ale od chvíle, co zmizí ze scény Metroman, jsem se začal nudit. A to není pro film, natož animovaný, dobré. Naštěstí to sem tam zachraňovaly povedenější hlášky či soundtrack. A hlavně díky skvělé závěrečné bitce (nástup Megamysla na scénu za zvuků "Guns N' Roses - Welcome To The Jungle" si budu ještě hodně dlouho pamatovat) nakonec udělím ty čtyři hvězdy, ale bylo to jen tak tak. Přišlo mi, že tohle téma (co když zloduch porazí hrdinu) se dalo přeci jen zpracovat o něco lépe a hlavně o něco vtipněji. 70 %. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od natočení Shreka se neobjevil animák, který by tak systematicky parodoval popkulturu a ustálená výrobní schémata zábavního průmyslu. Zatímco ale Shrek parodoval tradiční disneyovky, tedy vycházel ze všeobecně známého světa pohádek, Megamysl ironizuje superhrdinské komiksy a jmenovitě Supermana, což je oblast, která poněkud zužuje jeho působení. Je ještě jeden zásadní rozdíl, Shrek byl plný účinných fórků a postav, mezi kterými si každý našel to své. Megamysl má základní kostru podstatně jednodušší a má i méně účinných gagů. Je to určitě chytrý film, ale to ještě neznamená nejzábavnější a komerčně nejprodejnější. Spíš naopak, jakkoli ho považuju za lepší než nedávno zhlédnutý kousek Já, padouch, a taky odvážnější, bude s největší pravděpodobností Padouch podstatně úspěšnější, protože je mnohem konvenčnější a méně náročný na přemýšlení. Megamysl, jakkoli má podobu klasického rodinného animáku, dokážou ocenit spíš ti starší, kteří můžou uplatnit nadhled a znalost žánru. Megamysl si střílí z žánrových konvencí, právě z těch, které Já, padouch striktně dodržuje. Zatímco starší Úžasňákovi komiksových hrdinů pouze využívali a vycházeli z nich, Megamysl s žánrem pracuje víc tvůrčím způsobem a obrací ho naruby. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama