Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

TarzanLesni 

všechny recenze uživatele

Další vynikající dokumentární seriál s mým oblíbencem Davidem Attenboroughem. Musím říct, že se mi líbily všechny díly, i když se některé scény v jednotlivých dílech opakovaly. Nejvíce mě však zaujaly díly Challenges of Life, Insects, Hunters and Hunted a Creatres of the Deep, u dílu Plants mě zaujaly masožravky :). Někteří živočichové na této planetě jsou vážně podivuhodný, záhadný a velice zajímavý zároveň a o některých víme strašně málo nebo vůbec nic. Neměl jsem ani tušení co všechno na této planetě žije. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Planet Earth jsem se domníval, že už není možné natočit lepší přírodopisný dokument. BBC už ale několikrát dokázalo, že "nemožné" pro ně není problém, i tentokrát se to podařilo... zdejších témeř jednomyslných 100% myslím mluví za vše. Dodám snad jen to, že i takové dokumenty by si zasloužily Oscara. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

BBC a prírodopisný dokument, ako už len toto mohlo dopadnúť? Samozrejme je to špička toho, čo sa dá v so súčasnými prostriedkami natočiť, najvyššiu známku ale nedávam z dvoch dôvodov. Jednak sa zábery naprieč epizódami častokrát opakujú, ale hlavne je záber seriálu až príliš všeobecný a jednotlivé veľké témy (vtáky, cicavce, ryby...) sú preskúmané veľmi povrchne a podľa tradičného mustru boj o život/potravu/partnera. Skutočne unikátnych zistení a tvorov tu nie je tak veľa ako by som chcel. 9-/10 ()

loki5 

všechny recenze uživatele

David Attenborough duchovně navázal na seriál Planet Earth, tentokrát se ale nevěnuje jednotlivým biotopům, ale různým životním formám. Zatímco ve většině dokumentů je vždy jeden nebo dva unikátní záběry, BBC sestavila celý seriál pouze z nich. Průvodní komentář Davida Attemborougha přináší mnoho zajímavých a hlavně nových a překvapujících informací a to jak ze světa rostlin tak i ze světa zvířat. Fascinující svět přírody je znovu doprovázen skvělou hudbou, která člověka vtáhne do děje ještě o to víc. Výsledek je naprosto dokonalý a v HD verzi jsem vždy jen 40 minut zíral s otevřenou pusou. Zvlášť díl o rybách byl naprosto ohromující. Vždy by měl člověk udat nějaké zápory, u tohohle jsem je ale nenašel. 99 % ze 100. ()

Pimpy 

všechny recenze uživatele

Mrknul jsem na zkoušku na jeden díl(teď mám samozřejmě celou serií), Insects. Úmyslně připomínám, že kvalita byla HD. A to, co jsem viděl se snad nedá ani popsat. Jenom jsem čuměl s otevřenou pusou a hltal vše co se dělo na obrazovce. Precizní a detailní práce s kamerou. Pro milovníka dokumentárních filmů naprostá nutnost. A ještě bych rád vyzdvyhnul konec každého dílu v podobě bonusu, ten si nenechte určitě ujít, stojí to za to. Kvůli tomuhle existuje rozlišení HD. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama