Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

honajz 

všechny recenze uživatele

Roztahaná nuda, kdy někdo viděl Memento, načetl si o dalších možných vzácných poruchách, šmrncnul to Sexem ve městě, a totálně zblbl diváka, že vlastně ani neví, jestli tam vůbec hraje Milla nebo někdo jiný. Kdo je vrahem tak evidentně mlátí do očí od chvíle, kdy se objeví na scéně, až je spíše překvapením, že je to skutečně on. Mimochodem, i když nepoznáte něčí tvář, poznáte snad kurňa druhýho po hlase, nebo se naučíte jeho tvář vnímat hmatem aspoň, ne? ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní thriller, kdy mladá žena unikne jako zázrakem sériovému vrahovi. Jenže když se probudí v nemocnici, zjišťuje, že není schopná rozpoznat obličeje a tak se může stát, že vrah bude postávat hned vedle a ona o tom ani nebude vědět. Má vůbec šanci tohoto maniaka zastavit a pomoct policii tohoto šílence chytit? 30% ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Další film s mou oblíbenou Millou Jovovich, který jsem si nemohla nechat ujít a stal se jedním velkým překvapením. Jde o krimi thriller vhodný k odpočinku doma na gauči. Zápletka je postavená na nezvyklé poruše; žena po úderu do hlavy není schopna rozpoznávat jednotlivé tváře. Na radu psycholožky hledá jiné dominantní znaky, které jí pomohu odhalit identitu osob, což je velice důležité. Je totiž nutno rozpoznat vraha, kterého ale může identifikovaz jen tato žena. Milla byla skvělá, příběh byl obstojný a ani nachvilku jsem se nenudila. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je tenhle film tak podceněný. Já si myslím, že konkrétně Korejská kinematografie by byla spokojená, ta by se vyznala v těch tvářích oproti mně zela v pohodě. Jasně, že jsem měla v těch obličejích chvílemi také solidní hokej, ale to mě právě bavilo. Navíc je to originální oproti tisícům jiných krimošek a Mille Jovovich bych dala metál. Scénky u zrcadla byly superiózní. Jedině ten asi pětiminutový konec to trochu pošramotil, ale jdu s klidným svědomím na čtverec. Pachatel se dá odhadnout už docela brzy, ale váhala jsem mezi dvěma, přesto dávám palec nahoru. Žádná nuda se nekonala a to se cení. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - "Slzavý Jack" opět zabíjel........... Ztráta paměti na tváře, to utrpí Anna (Milla Jovovich) při setkání z vrahem žen. Po následném pádu a zranění hlavy tak ztrácí možnost poznávat známé i neznámé lidi podle tváří. Je však jediná, která viděla vrahovu tvář, ale obličejová slepota ji znemožní vraha poznat. Bezdomáč, který ji posléze vytahnul z vody je borec. Má dobrý kecy. CITÁT - Pivo v nebi nemaj, tak ho musím pít tady.......... Je to psycho příběh. Anna i v zrcadle vidí skoro pokaždé svou tvář jinak. Žádná sranda. Anna netuší, kdo je kdo a ani divák nemá přehled. Různé postavy ve filmu totiž hraje více lidí a divákovi se tak tváře mění také. CITÁT - Vezmeme se, porodím ti pár spratků a pak budeme spolu spokojeně senilnět......... Škoda toho konce, moc se mi nelíbil, tvůrci trochu ztratili dech. Ale celý příběh je velmi povedený a napětí trvá až do samotného konce. CITÁT - Našla jsem tvář. Jednu tvář......... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama