Reklama

Reklama

Shaolin

  • Hongkong 新少林寺 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Během války na počátku 20. století projíždí nelítostný ale úspěšný velitel Hao Jie se svými vojáky Čínou a dobývá každé město, na které narazí. Jednoho dne zlikviduje také město poblíž šaolinského chrámu a před očima všech mnichů zastřelí zraněného protivníka prosícího o milost. Po slavném návratu domů ho však zradí jeho podřízený Cao Man, díky čemuž Hao Jie přijde o všechno. Holý život si zachrání jen útěkem, přičemž se dostane do stejného šaolinského chrámu, poblíž kterého nedávno raboval. Zcela zničený a pokořený Hao Jie požádá mnichy o přijetí, ti jsou však proti. Spřátelí se ale s místním kuchařem, který mu slíbí že mu pomůže získat si důvěru mnichů. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Fr 

všechny recenze uživatele

Život následuje osud. Osud následuje život. Zapomeň na minulost. Pak porozumíš všemu, co je před tebou. Budha je pochopený. Cesta napravena. Mnich je smířený. Amitabha..... Bratrovražedný intriky a boj o moc v shaolinským historickým filmu vypadají moc dobře! Ať už vládne kdokoliv, stát v cestě se mu nevyplácí, doba je zlá a mniši jsou nejen tišší, ale i mrštní, chytří – prostě uměj kung-fu a nechtějí se smířit s plánovaným snižováním počtů! Problém je, že hodně dobrá akce (jak moc uvěřitelná, je jen otázka osobního vkusu každého) nemůže naplnit celej scénář. Na konci totiž nevím, jestli je to agitka na velkou čínskou (říjnovou) lidovou revoluci, nebo Ducha shaolinu. A to nemluvím o tom, že nechápu PROČ tam je to Chanovo ,,vtipné“ kung-fu. Ten ¾ hodinovej závěr toho hodně pokazil. Zbytečný moudra a patosu tolik, že by se Američani mohli učit. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem kůň a chci se vidět padat ze schodů. 2.) Zajímá mě, co všechno mniši umí s klacky (stále mluvím o kung-fu). 3.) Nevím jestli zakopat nebo zpopelnit. 4.) Jsem duchovní a potřebuji zjistit, co všechno by měl umět správnej opat. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** P:S.: ale spíš jen 2a½! ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech mi to připomínalo Hodgesův film Modlitba za umírající (1987), také v tom, kterak na konci B.Chan ukázal, jak vypadá smířené spočinutí v Buddhově náručí...a to tak, že názorněji to snad už ani předvést nešlo. A Jackie se blýskne zábavným kuchařským kung fu, které ovšem jako by vypadlo z jiného filmu. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tušení, že tento snímek o legendárním Shaolinu s velkým rozpočtem nedopadne dobře, jako většina vysokorozpočtových filmů, které prostě zatím většinou číňanům nejdou. Ok, ale děj a přerod hlavní postavy v podaní Andyho Laua bylo velmi dobré, i když mám výtku, že kdyby jeho postavu hrál někdo jiný, bylo by to lepší, protože on zrovna není typ herce na bojová umění, i když na tom tenhle film moc nestaví. Problém, který s filmem mám, jsou akční scény, ty stojí většinou úplně za h....ehm starou bačkoru, delší úvod mi vůbec nevadil, ale honička na koňských povozech a plno CGI triků mě iritovala, dále to byla poslední půlhodina, kdy Shaolinský klášter byl odstřelován děly, byla naprostá zhovadilost. Jackie Chan a jeho obsazení nebylo špatné, už prostě nemá moc na akční scény, myslím, že jeho "bojový" výstup měli spíše vyřadit. I přesto, že mě strašně štvou určité věci, které tento snímek nabízí a jsou přitažené za vlasy, tak některé scény se fakt povedly, padající Lau na ruce Budhy či scéna u zvonu a další. Celkově se moje tušení naplnilo, ale zas tak špatný film to není, já dávám poctivých 60%, více si si hodnocení nezaslouží, už jen proto, že to není historický film. Ale jestli je tohle obrat k lepším velkorozpočtovým filmům, máme se na co těšit. BTW skvělý song od Andyho Laua nazvaný "Wu" je bombastický. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Hong Kongské divadlo intrik a vnitřního smíření, s klasicky epickým finálním bojem a poměrně dost přehlídek kung-fu i mimo něj. Nechci nikomu spoilovat, a tak jen řeknu, že finále je sice překvapivé, ale ne na "čínské" poměry. Ale myslím si že se to v moc západních akčních velkofilmech nenajde? Protože hlavní vítěz je uvnitř, a na to se "u nás" nehraje. Téma je takové klasické, zápletky taktéž, ale pořád to hezky funguje. K tomu staré dobré laciné efekty (které ve zpomalovačkách vypadají ještě laciněji) a cvičené estetické souboje. Prostě klasika. Jen mi to bohužel přijde trochu zbytečně dlouhé. Takže pohodový zaslouženě tříhvězdičkový (možná i tří a půl) kousek, bohužel jen zbytečně natažený. ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný pokus, avšak vadil mi tam Jackie Chan, ktorý svojou postavou narúšal celú atmosféru filmu a silene to podfarboval komediálnym podtónom, ktorý sa podľa mňa v tomto prípade do celkovej povahy filmu vôbec nehodil. Radšej nech zostane pri amerických gýčoch a spomína na svoju kariéru dávnych časov. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (7)

  • Snímek vzdává poctu všem filmům s tématikou Shaolinu. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama