Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 4

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (231)

blackJag 

všechny recenze uživatele

"PANE DARCY, JSTE STEJNĚ BEZCITNÝ JAKO NEMRTVÍ." Zní to skoro zajímavě, zasadit Austenovou do reálií zombie apokalypsy, přesto výsledek není žádná bomba. Dost mnou lomcoval pocit, že držet se ústředních motivů tvůrčí tým zbytečně svazovalo, klíčové momenty tam jsou, ale jestli to látce dodalo nějakou výraznější hodnotu? Asi ani ne, i když s Lily Jamesovou jako Elizabeth Bennetou jsem víc než v pohodě, klidně bych si ji dal v běžné adaptaci Pýchy a předsudku... Jako vyložené plýtvání mi přišlo chabé využití Dance a Headeyové. 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer se mi pozdával film je však špatný vtip. Kdo čekal našlapanou akční brutální jízdu řízlou historickým námětem jako já bude zklamaný, místo toho dostanete spousta romantiky, načančaných herců a hereček, průměrných kulis, naivního chování všech zúčastněných za doprovodu pomalejšího tempa, minima akce a žádné krve či nahoty se zde také nedočkáme. Úvodních 30 minut ještě jde, potom jsem se trápil až do konce. Slečnám by se to i líbit mohlo, mužům nedoporučuji. Story 5/10, Atmosféra 4/10, Gore 0/10, Vizuál 5/10, Akce 3/10, Napětí 4/10,Humor 2/10. Zábavnost 4/10. 35% ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na slušnou zombíkárnu plnou soubojů se zombíky a místo toho jsem dostal dost nudnou, upovídanou, nevtipnou podívanou, která dostala otřesný scénář. Bohužel v dnešní době nemůžete postavit film, ve kterém jsou zombíci, na tom, že každý druhý chce někoho požádat o ruku, i když toho druhého viděl poprvé v životě a zombíkům se vlastně skoro nevěnovat! Dost velký zklamání. Přitom barvitost, kamera a to co mělo dotvářet atmosféru bylo uděláno dobře, jen ten "příběh"... ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco úplně pitomého, ale byl jsem mile překvapen. A to v několika ohledech. 1) Nevypadá to lacině, naopak. žádná ochotnická cheapshow se nekoná. 2) Lena Headey <3 a Charles Dance - mám je rád a jsou moc skvělí. Spolu s Mattem Smithem (a jeho superslizkou postavou) jsou jediní, co předvádí nějaké lepší herectví. 3) Skvělé napasování zombie apokalypsy a vytvoření fungujícího světa. je vidět, že knižní předloha dala tomuhle filmu pomocnou ruku při balancování na okraji žumpy a odtáhla ho pryč. 4) Zpracování zombie viru - že se člověk nestane hned nemyslící zombií, ale spíš takovým zombie mimoňem, co si to nejdříve neuvědomuje... 5) překvapivě choreo zábavné souboje, ač občas nepřehledné 6) Pride & prejudice patos který působí, že se bere sarkasticky. Jinak se jedná o hodně zdařilé Béčko, které (fanouškům žánru) nezkazí večer, poskytne podnět ke konverzaci ale zase nevzbudí výrazné nadšení, aby jste to nutili každému na potkání. Objektivně nadprůměr, subjektivně 4 hvězdy. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si nedávno pouštěla seriál Pýcha a předsudek, tak tohle pro mě byla celkem nuda. Možná by mě to bavilo víc, kdybych ten příběh neznala nazpaměť. Sem tam nějakej zombík, ale vpodstatě nechápu, koho napadlo proložit takovouhle kllasiku zombíky. Prostě se to nehodí. Nejspíš by hodnocení nedopadlo tak špatně, kdyby si vymysleli vlastní historický příběh, ale tohle bylo naprosto bez fantazie. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama