Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že Mel ještě úplně nepatří do starého železa, ale stejně by si měl pro jistotu začít dávat pozor, aby si ho cikáni nespletli s víkem od kanálu a neodnesli do sběru. Při vší úctě ke Gibsonovým schopnostem zacházení s bambitkou, stylu cestování po Mexiku i štiplavé noblese vůči krásné mamině, mi nepřišly jeho letní prázdniny zábavnější než ty moje. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí této ujetosti beru tento dokument s jistou rezervou, neboť Alcatraz je oproti El Pueblitu dovolená v Karibiku, nicméně se jedná v rámci vězeňských filmů o nepatrnou inovaci. Film vyčnívá od ostatních zejména svým celkovým pojetím (brutalita, sarkasmy, rozličné postavy). Technická stránka filmu je uspokojivá až na pár kiksů a Chmel Gibson je stále cool, nejen díky svému šarmu a vtipu. Vedlejší dějové linie dodávají na pestrosti a vylučují nulový zážitek z filmu. Originální je rovněž "voiceover" hlavní postavy, což také není často k vidění mezi vězeňskými filmy. Bohužel i přes tato pozitiva nelze přehlédnout určitá klišé, která z filmu dělají typickou hollywoodskou jednohubku. Jako večerní film dostačující, avšak touha po repríze bohužel nehrozí. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám katolický, misogynní notorik zaplaťpánbůh vrátil z Hrany temnoty, a to v perfektní Odplatové náladě. Ukazuje, že i šikovný, drobný živnostník může udělat kariéru v útulném krimu plném roztomilých, hravých a něžných mexických cigošů. A tak je to spravne, bo tak to ma byť! Y*n*t*e*l*e*c*h*t*u*á*n*o*v*é sténají a jeden ze dvou zbylých Sádrošových fanoušků se tetelí blahem a trpělivě čeká, až Flipovi sestoupí varlata. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson to po svých ne úplně šťastných eskapádách zkouší po linii menších, zato poctivých filmů. Předhazuje nám navíc tu postavu, kterou máme rádi, a to nejen proto, že má ve tváři permanentně rošťácký výraz. Gibson už při spolupráci na scénáři (podílel se i na produkci) věděl, že z toho může vzniknout zábavná divočina a toho se také držel. Celé bizarní prostředí mexického vězení je totiž vším jiným, jen ne normální. Podivné postavičky se tak pohybují v trošku náhodném ději a tahle slepencová snaha obsáhnout všechno a všude dělá z Melova dítka až moc nesoudržnou záležitost. Divákovi (troufám si říct) ale spíš víc vadí ona „jinakost“, s kterou Gibsonova pošramocená mediální identita vyrukuje. Pod dohledem nějakého horšího režiséra by Moje letní prázdniny mohly dopadnout jako šílený a nefunkční guláš, vím, že se na ně už nikdy nepodívám, ale mě nakonec ve finále poměrně bavily (proto nakonec ty hubené čtyři hvězdy). Jen nesmíme přemýšlet nad tím, kdyby si je vzal pod křídla nějaký hodně slušný filmař!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $8,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,265,924 //počet predaných kusov 125,955Tržby za predaj DVD v USA $3,847,986 //počet predaných kusov 258,959║ Gibson je živel, od Smrtonosnej zbrane predvádza stále tie jeho štýlové kúsky a ja mu ich stále plnými dúškami žeriem, je to borec, na malom priestore slušne napätie a dobrá akcia /80%/ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény. (Babinicz)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama