Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lázeňská komedie plná zlodějů a podvodníků, převleků, trapasů a nedorozumění, ale především bláznivého humoru... Televizní komedie scenáristky Anny Vovsové a režisérky Zuzany Zemanové Šejk se odehrává v malých léčebných lázních někde na severu Čech. Podařená partička ochotnických herců se zde skrývá před zákonem, aby se co nejdříve dostala do ciziny a unikla tak zaslouženému trestu za vyloupené klenotnictví. Rozpory však neexistují pouze uvnitř této skupinky, ale i mezi ředitelem lázní a ženským personálem, především mezi ředitelem a jeho vlastní dcerou, masérkou. Ta mu odepře poslušnost a dává výpověď ve chvíli, kdy náhrada za ni neexistuje. To vše přináší řadu komediálních situací, ve které nechybí ani převleky mužů za ženy a není v nich nouze o smích. Komedie Šejk tak připomene slavnou a úspěšnou divadelní hru i film Charleyova teta. Televizní film Šejk má ctižádost stát se situační crazy komedií, tedy žánrem, který na naší obrazovce v rámci dramatické tvorby absentuje. V hlavních rolích se představí Jaroslav Dušek v roli ředitele lázní a Miroslav Táborský v úloze vydařeného šejka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

potvrzení známé pravdy že když se při natáčení sejdou kamarádi a známí, každý si něco zahraje (jirka dědeček ad.) a válejí se smíchy, divák tak obvykle nečiní. Když vzpomenu na Eine Kleine Jazzmusik a tehdejší citlivou práci paní režisérky, poněkud mi běhá mráz po zádech nemluvě o pocitech děsu (doporučuji si pustit Bože, jak hluboko jsem klesla). ()

ToJaNe odpad!

všechny recenze uživatele

"Dělá si legraci z novodobé módy proměn sexuální identity i ze sháňky po biopotravinách..." stálo v TV programu, a tak mě zajímalo, o co ve filmu tedy půjde. První myšlenka, co mě napadla, když jsem uzřela tuto zrůdnost byla: "To si dělaj prdel ne?" Otřesně trapné a nevtipné. Je mi líto, že v téhle sračce hrála Anna Polívková, kterou mám ráda. O "filmu" Šejk je opravdu škoda mluvit. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Prostředí 5/10/// +Polívková byla roztomilá, hudba celkem hezká, občas to byla sranda -je tu i pár méně oblíbených herců, konkrétně Dušek, Medvecká a Tomicová, dějově je to stupidní blbost/// Trošku to pobavilo, něco bylo pěkné, ale že bych po považoval za kvalitní film na nedělní večer, to se opravdu říct nedá./// Celkem 52%/// ()

butnot odpad!

všechny recenze uživatele

V hodnocení inscenací České televize jsem obvykle velmi vstřícný a z většinou z nich bývám celkem spokojen. Zde mi však bylo od první minuty jasné, že toto je opravdu velký úlet. To je prostě na výpověď dramaturgů ČT. Že to je schopen někdo napsat, chápu. Ten samotný námět nijak špatný není a snad by se z toho i něco obstojného vytvořit dalo. To by ovšem autor scénáře musel oplývat nápaditějším myšlením, film musel mít úplně jinou režii a také herce, kteří chtějí hrát a ne si z hraní dělat legraci. Skoro to vypadá, jako by si pár herců z prestižních pražských divadel udělalo prázdniny a tam se všem vysmáli. Ovšem přesto zůstane nevysvětlitelné, jak něco takového se může dostat do prestižního času v neděli večer. ()

Andresito odpad!

všechny recenze uživatele

Totální dno televizní tvorby. Nechápu, jak může ČT vůbec něco takového pustit do produkce, nechápu, jak se Dušek s Táborským, po přečtení scénáře, můžou něčemu takovému upsat. Hledat na něčem, co absolutně postrádá cokoliv, co dělá film filmem něco dobrého je jako hledat Sarah Jessicu Parker mezi kobylama. Šejk, není ani vtipný, ani zábavný, a o logice těch příšerností, které se v něm dějí ani mluvit nejde. Snad už to nikdy horší nebude. 5% ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama