Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spin-off seriálu Battlestar Galactica, jehož pilot bude mít premiéru na podzim roku 2008. Caprica se odehrává 50 let před pádem 12 kolonií, zaměří se na osudy ředitele společnosti, která vyvinula prvního cylona a rodin Graystonových a Adamových. Jak je zjevné, všechno se bude točit opět kolem cylonů. Konečně se dozvíme jak vznikla ta osudová chyba, která za padesát let zničí všechny kolonie - jak přišli na svět cylony a začali první cylonskou válku... Jeho formátem už nebude čistokrevná sci-fi jako u BSG, ale něco co by se dalo označit za "sci-fi Dallas". V případě úspěchu naváže na tento pilot seriál, stejně jak tomu bylo u BSG... (Matrinx)

(více)

Recenze (79)

bartias 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co předcházelo válce se Cylony aneb úplně jiná Battlestar Galactica. Caprica taková musí být zákonitě, odehrává se totiž více než padesát let před útokem Cylonů na Kolonie. Pilotní film ke stejnojmennému seriálu se nese v cyberpunkovém duchu a nechybějí ani intriky v prostředí mamutích společností. Na to jak je neakční (zvlášť oproti Battlestar Galactice) děj překvapivě rychle odsýpá. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nudný Spin-off s chudým scénářem a dějem, nesympatickými herci a i když režie nebyla nejhorší, nemůžu říct, že by se mi nějak zvlášť líbila. Efekty na dnešní dobu také zrovna neoslní, exteriéry jsou nezajímavé, dialogy tlachajicí o bohu tomu zrovna moc nepřidají, no popravdě, nevím co bych tu mohl vyzdvihnout.... už vím, je to konec s cylonem, ten je opravdu zajímavý. 50% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Oproti Battlestar Galactice, která ve svém pilotu nabídla genocidu, vesmírné bitvy a morálně zneklidňující okamžiky, je pilotní díl Capriky trochu bezzubý - a rozhodně nemá na konci tak silný háček, který by vás nutil počítat měsíce do prvního dílu seriálu. Pro fanoušky BSG nabízí několik příjemných překvapení ohledně cylonů nebo rodiny Adamových. Bohužel tu zatím nemáme hrdiny tak charismatické jako komandér Adama nebo prezidentka Rosliová, ale skrytě doufám, že léty skvěle vyhraný Eric Stoltz na svých bedrech odedře, co se dá, a stane se z něj paradní svině. Do budoucna doporučuji méně nám lidem příliš povědomých propriet (automobily, hudební nástroje, tenis), více McCrearyho úderné hudby a mnohem, mnohem víc cylonů. (A nezlobila bych se za více mrtvých dětí a koťatek :-). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Opäť raz zaujímavá práca s otrepanými SF nápadmi. Na rozdiel od BSG síce až tak neohúri a zo začiatku je to trochu príliš obyčajné, ale na konci už slintáte po ďalších príbehoch. Je tu badateľná snaha byť iný ako Galactica, ale najväčšie grády to má práve v tedy, keď sa to k BSG hlási. Moju zvedavosť tvorcovia určite vzbudili... ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Bez mučenia priznávam, že seriál Battlestar Galactica nesledujem, pretože v mojom veku sa už seriály neoplatí pozerať. Zo strachu, že sa nedožijem konca, nečítam ani romány nad 500 strán a do nejakých strategických hier sa tiež bezhlavo nepúšťam. 92 minútový film však stíham bez stresu a koniec koncov sa Caprica dá pozrieť aj bez znalosti čohosi so skratkou BSG. Na TV film je to divadielko viac než slušné a viac než slušné sú aj výkony Stoltza a Moralesa. Ak divák neočakáva nejaké obrovské startrekovské sci-fi prdy, tak pod 70% neohodnotí. ()

Zajímavosti (12)

  • Když Daniel (Eric Stoltz) a Joseph (Esai Morales) sedí na obědě, je přes ulici vidět firma s názvem Yagger´s. Yagger's je v reálu skutečná restaurace/sport bar nacházející se ve Vancouveru v provincii Britská Kolumbie, kde se Caprica a Battlestar Galactica (od r. 2004) natáčely. Původní logo a styl písma na markýze obchodu tak byly zachovány i pro seriál. (Caszidy)
  • Jedinými koloniemi, které byly v pilotu zmíněny, byly Caprica, kde se příběh odehrává, a Gemenon. Ve vystřižené scéně se sestra Clarice Willows (Polly Walker) zmínila i o Sagittaronu a faktu, že je součástí Dvanácti kolonií. (Caszidy)
  • Jako V-club bylo použito stejné divadlo ve Vancouveru, kde se natáčely i slavné snové/halucinační scény "z opery" v seriálu Battlestar Galactica (od r. 2004). (Caszidy)

Reklama

Reklama