Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2194 začne na Zemi invaze mimozemského národa Gamilionů. Lidstvo se usilovně brání ale jejich armáda je poražena a veškerá populace téměř vyhubena. O pět let později je povrch planety zamořen radiací a ti co přežili se skrývají pod zemí. Jedním z nich je i bývalý špičkový pilot Susumu Kodai. Jednoho dne při prozkoumáváni povrchu blízko něj přistane záhadný objekt. Ukáže se, že je to komunikační kapsule z planety Iscandar vzdálené od Země 148 000 světelných let. Na té se podle všeho nachází zařízeni schopné odstranit radiaci. Obranné jednotky Země připraví vesmírnou loď Yamato a vybaví ji novým motorem postaveným podle plánu z kapsule. Kodai se vrátí k jednotce a stane se kapitánem Yamato. S osudem Země ve svých rukou se posádka lodi vydává na vzdálený Iscandar. Mají jeden rok, než radiace zcela pohltí Zemi a zabije zbývající lidstvo. (Raztubyl)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (68)

panPsax 

všechny recenze uživatele

Remake, nebo spíš zfilmování původního japonského animovaného seriálu a filmu. Battlestar Galactica líznutá Star Trekem. Nic nového a převratného nečekejte. Akce a efekty na příjemné úrovni. Pokud bychom odfiltrovali polovinu dialogů a většinu megapatetického závěru, dal bych čtyři hvězdy. Pro fanoušky akční sci-fi povinnost! :) ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Teda tohle byla, ale záležitost :) Zkráceně, jedná se o takovej mix BSG, Star Treku se Star Wars a japoskomexickoaustralskokanadskou telenovelou :) Kvalita tohoto filmu bohuže končí a začíná na úovni osobního nadšení diváka pro sci-fi filmy + schopností vyrovnat se s japonskou melodramatičností a lidským ansáblem o hereckých schopnostech dobře zmrzlé tresky. Film navíc není obecně vnitřně moc konzistentní a člověk si říká "sakra proč tohle neudělali předtím" nebo "lol kde vzali tohle". Tak, ač nechtěně, v některých chvílích vzbuzuje film i nějaké emoce, u mě pak nejčastěji údiv a žažil jsem si i pěkný WTF moment (ty duchy snad už opravdu nikdo nemohl myslet vážně). Co se dalo z filmu snést, byly chvíle strávené ve vesmírném prostoru vně lodí. V modelech lodí bylo možné často najít silnou inspiraci (někdy opravdu hodně silnou) odjinud, ale vypadalo to pěkně :) Také zvukový doprovod byl poměrně nerušící (teda až na "Love Lives" na konci (druhý WTF moment :) )) No a abych jen nechválil, ty dialogy to byl nářezík, i leckterá béčková kung-fárna by po sepsání byla proti tomu dílem nekonečné moudrosti a klíčem k pochopení a obsáhnutí všehomíra. No nic :), u mě za **, za tu srandu a za to, že ta ponorka ve vesmíru vypada docela dobře :) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako by som tento spektákel nazval napodobeninou STAR WARS, bolo by to rozhodne nefér. Jeho pôvodná podoba totižto vznikla o tri roky skôr, ako Lucasova pecka. A tak sa na to treba pozrieť. Ono pôvodné sci-fi témy, preložené do filmovej reči budú stále označované za plagiát a to hlavne laikmi ( podrobnejšie som to opísal v recenzii na VALERIÁNA A MESTO TISÍCICH PLANÉT ). Maximálne pútavé, akčné, dobrodružné, space opera, ako sa patrí. A pri tom originálna. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je tam Halo, Star Wars, Star Trek, vlastně všechno pořádné sci-fi, co kdy bylo natočené. Technická kvalita filmu byla sice dost bídná, ale jako exkurze do neprobádaných vod to byl hodně zajímavý pokus. I přes dlouhou stopáž to nenudilo a bojové scény stály za to. Palec nahoru za snahu a za relativně dobrý film. 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle je vlastně taková episoda star treku, akorát je tu hlavní rozdíl v tom, že všichni jsou Sulu. Jasně, na mnoha místech je velmi vidět, že se jedná o adaptaci anime seriálu z půlky sedmdesátých let (jestli byla i manga netuším), postavy jsou velmi předvídatelné a jednorozměrné, jejich mise takřka nemožná a... A já nevidím důvod, proč tu na to nadávat, když ve star treku bylo neménlich to samé (včetně podobnosti některých postav, aneb zdejší leader je tak trochu kapitán Kirk a třebas takový Scotty je taky vykrádačkovitý). Ale jako dobrodružná pohádka to prostě funguje, ne každá space opera musí být nutně třeskutě vážná a temná, jako třeba remake Battlestar Galacticy (ovšem i v něm se našla trocha inspirace pro Jamato, což je jen dobře). Zkrátka a dobře, je to jednoduché, je to pocta původní verzi, ale hlavně to není špatné, jak se tu mnozí tváří. A nejsou tu chapadla... Co je to za japanárii, když tu nejsou chapadla..? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • V devadesátých letech koupil Walt Disney práva na zfilmování původního anime z roku 1974. Pro film byl už i napsaný scénář, po odchodu Michaela Eisnera od Disneyho se však práva vrátila zpět do Japonska. Tam se poté natáčení filmu připravovalo přes pět let. (Raztubyl)
  • Oproti původní anime sérii byly dvě mužské postavy přepsány na ženské. (Terva)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama