Reklama

Reklama

Zmizení Alice Creedové

  • Velká Británie The Disappearance of Alice Creed (více)
Trailer 2
Velká Británie, 2009, 96 min

Britský nezávislý thriller se točí kolem únosu plného nečekaných zvratů. Příběh nejprve sleduje bývalé trestance Vica (Eddie Marsan) a Dannyho (Martin Compston) při úpravách malého bytu na důkladnou a zvukotěsnou celu. Chorobně podezíravý Vic je dominantní drsňák, slaboch Danny udělá téměř cokoli, co mu Vic nařídí. Plán zločinců je záhy jasný: zmocní se mladé dívky z bohaté rodiny, zavlečou ji do připravené kobky a tam ji připoutají k posteli. Výměnou za dívčin bezpečný návrat pak pošlou snímky své oběti- Alice Creed (Gemma Arterton)- jejímu otci s požadavkem na zaplacení dvou miliónů liber. Vic si je jistý, že jejich zločin nemá chybu. Jenže brzy se ukáže, že ne všechno jde podle plánu. Alice je totiž chytřejší a vynalézavější než předpokládal a navíc Dannyho loajalita není tak neotřesitelná, jak doufal. Zmizení Alice Creed je prvním hraným snímkem režiséra J. Blakesona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (176)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Prý thriller, ale já mám pocit, že aspoň ve skrytu duše museli být tvůrci přesvědčení, že točí komedii, nebo aspoň frašku. To, co se zprvu jeví jako film o únosu, se postupně taví a s tím i očekávání fyzického a psychického vypjetí z hereckého projevu Gemmy Arterton. V závěru mu ale chybí nějaký twist, který by byl ve stylu výstavby předchozího děje, kdy si strany spolupráce (únosce-únosce-unesená) přehazuje jako horký brambor. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobrý a kvalitný film, od ktorého som veľa nečakal. Nenápadný a pomerne neznámy film, ktorý dopadol nadpriemerne. Scenár nie je vôbec zlý, práve naopak. Žiadna nuda ani na chvíľu, dobrý príbeh, obraty deja, napínavé situácie, fajn herci aj réžia. Celkový dojem veľmi dobrý, záver to neskazil. Niektoré situácie zanechali slušné emócie, atmosféra bola pekne vybudovaná. Ja som bol celkom nadšený a chcem viac podobných filmov do budúcna. 75% ()

Reklama

miguel_111 

všechny recenze uživatele

Britský nezávislý snímok o dvojici bývalých trestancov, ktorý sa rozhodnú uniesť dcéru milionára za účelom získania výkupného. Vzťahy medzi ústrednou trojicou hlavných protagonistov však nie sú také ako sa na prvý pohľad zdajú. Snímok je plný zvratov a často dosť nečakaného konania hlavných predstaviteľov a zároveň ešte nečakanejšieho konca snímku. V úlohe uneseného dievčaťa sa predstavila sexy Gemma Arterton, ktorej kariéra stúpa závratnou rýchlosťou. Pre mňa 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz vskutku hodně muziky. Jedna místnost a pouze 3 postavy z tohodle Thrilleru dělají špičkový únosový thriller plný zvratů, intriků, nepředvídatelnosti a napětí. Tyhle filmy jsou mou krevní skupinou, takže ze mě srší velké nadšení, jediná výtka snad jen, že se nedalo fandit oběti, pač to byla fena. Doporučuji 80% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Za pár kaček celkem hodně muziky. Atraktivní oběť, dva zajímaví záporáci, skvělá atmosféra, tradiční studené britské zpracování. Tvůrčí nováčkové se pustili do stylového everybody betrays everybody a dopadlo to solidně. Škoda tak skvěle rozvržené první části, protože to ke konci začíná trochu šponovat. Ale potenciál do budoucna obrovský. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Gemma Arterton sa vyjadrila, že sa rozhodla natočiť tento film a vystupovať v ňom nahá, aby sa vyhla škatuľkovaniu a dokázala, že je viac ako len pekná tvárička. (megajalec)
  • Herci a štáb považovali scénu, v ktorej musí Gemma Arterton pred únoscami močiť do fľaše, za viac emocionálnu ako tú, kde ju prvýkrát vyzliekli. (megajalec)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama