Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (13)

Trailer

Recenze (142)

sona123 

všechny recenze uživatele

Tohle je film pro mě - pro mě, která věřím na osud a že všechno má svůj smysl. Sice nesjíždím v jednom kuse Shyamalana, jako Jeff, ale kdoví, jestli bych s tím neměla začít. Bylo to krátké a to je dobře, kolikrát člověk úplně cítí, jak je film natahovaný na průměrnou stopáž a trpí tím kvalita. Je tu nádherná Sarandonová a skvělý "Marshmallounek" Jason Segel, u kterého po tomto filmu nemůže být pochyb o tom, že je velmi dobrý herec. Má to vtip, je to velmi optimistické, byť žádný z hrdinů nežije život, jaký si vysnil. Anebo že by ano? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od bratrů Duplassových jsem viděl film Cyrus a ten se mi hrozně nelíbil. Nelíbilo se mi, jak ho mají natočený a hlavně mi hrozně vadili samotné postavy. Tenhle film je naprostý opak. Jason Segel je obrovský sympaťák, stejně jako Ed Helms. Způsob natočení ale pořád zůstal. Každopádně mi došlo, že hlavním problémem byli herci, takže i díky tomu jsem u tohoto filmu vydržel až do konce. Přesto jsem si myslel, že tohle bude takový to klasický americký léto, klasickej americkej nezávislej film. Ale právě že se mi zalíbili jednotlivý postavy, líbilo se mi to přecijenom o trošku víc. Proto dávám čtyři hvězdy. ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

V posledních letech se stává trendem, že hlavní hrdinové veleúspěšných fekálkomedií zavítají do vod nezávislé produkce doufajíce, že je na pár hodin budeme brát vážně, ba o nich dokonce začneme smýšlet jako o kvalitních hercích. Problém tkví v nevyhnutelné skutečnosti, že to nezávislé drama pokaždé končí jako uondaná vykalkulovaná slzopudná sračka a to se pak nemůžou divit, že je rovnou se zdviženým prostředníčkem posílám do kouta. Jenom pro pořádek, části, kdy si bratr s bratrem vyměňují psí pohledy a předhání se v srdceryvných prdellízačských projevech, balancují na hraně snesitelnosti, ale jakmile přijde na scénu Susan Sarandon se svou negroidní lesbickou obdivovatelkou a rozhodne se diváky utopit v patosu, tak už jednomu od příšerné noční můry neuleví ani mlácení tupým předmětem do oblasti spánku, věřte mi, zkoušel jsem to. Celý žvanec se navíc nachází ve zběsilé změti příšerného střihu a otravného zoomování, tak prokažte sami sobě laskavost a neprodávejte prdel tak lacino. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, no na to že v hlavných rolách sa predstavili Jason Segel a Ed Helms som čakal, že to bude viac komediálne a menej dramatické. Ale popravde, podľa popisu filmu som nevedel čo od tohto vlastne očakávať. Napokon celkom dobre - Jeff žije v domnení, že nič nie je náhoda a všetko čo sa stane musí mať nejaký dôvod a o všetkom rozhoduje osud. Všetko to začne jedným telefonátom na zlé číslo, no Jeff neverí že by to bola náhoda... A tak sa rozbehne séria na seba nadväzujúcich osudových situácií, na ktorých Jeffa prevádza aj jeho brat Pat. Veľkým plus tohto filmu bolo hlavne to, že po celú dobu sa prakticky niečo dialo a ani jedna z dejových línií tak nebola ani raz výrazne oslabená. Ale aj tak tam chýbalo trošku viac tej komediálnej vložky. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný snímek o partičce lidí, které v životě nepotkalo mnoho štěstí, jejichž osudy se ovšem navzájem propletou a vyústí v něco, pro co je dobré tady být. Dialogy (především tedy mezi Patem a jeho ženou – divím se, že s ním vůbec byla schopna vydržet tak dlouho) sem tam drhnou, ale nejde o nic zásadního. S hlavním hrdinou (přestože nebydlím ve sklepě) jsem se dokázal dost sžít, akorát nevím, jestli je to dobře, nebo špatně. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Na konci lze zahlédnou Jeffa (Jason Segel), jak přikrývá dekou svou matku, v dalším záběru na sobě však už deku nemá. (Ignus.cz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy Jeff (Jason Segel) zdvihá zvonící telefon, se ozve pípnutí charakteristické pro přijetí hovoru, avšak Jeff žádné tlačítko pro přijetí nestiskl. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama