Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Las Vegas sa vyskytli únosy zdanlivo náhodných obetí, ktoré má na svedomí ozbrojenec v gumenej maske.
Celkovo deväť rukojemníkov sa ocitne v jednej miestnosti, každý pripútaný k tyči. Únosca im oznámil, že sú tu z dôvodu, ktorý musia zistiť, inak každých desať minút jedného z nich zabije. Ak to zistia prepustí ich.
Komunikácia je kľúčom k ich prežitiu. Musia odhaliť svoje tajomstvá z minulosti, ktoré skrývali pred svetom. Podarí sa zistiť, čo majú spoločné títo úplne rozliční ľudia? Alebo za desať minút pribudne ďalšia obeť? (HAssAN)

(více)

Recenze (33)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Devět zcela nesourodých občanů se jednoho dne probere v jedné místnosti, připoutaní ke sloupu (každý ke svému). Navíc po chvilce přichází maskovaný muž, a oznámí jim, že pokud nezjistí, proč zde jsou - tak každých deset minut zabije jednoho z nich. I když zpočátku nemohou zajatci najít společnou řeč, první kapky krve je rozpovídají. Jednotlivé části skládačky pomalu začínají do sebe zapadat, ale čas neúprosně tlačí a informací (resp. těch, kteří mohou nějaké podat) nekompromisně ubývá ... Tak za mne musím říct, že se mi film docela líbil. Nelze mu upřít inspiraci v sérii Saw, a to hlavně prvním dílem - takhle nějak bych si představoval pokračování Saw série (a ne ty sračky, které se kolem Jingsawa točí poslední dobou). Líbilo se mi, že všechno do sebe docela elegantně zapadá a proto dokážu s přehledem přejít takové drobnosti, jako nesympatické herce (paní státní zástupkyně) nebo úplně stupidní závěr... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Klasická SAWovina, která uspokojí nadšence tohohle typu filmů, ale nikterak nenadchne random diváka. Né, že by si scénáristé s únosy obětí dali zrovna dvakrát moc záležet, ale většina podobných snímků začíná s již naservírovanými a uvězněnými obětmi na místě konání, takže oceňuji alespoň snahu o konstruktivní rozjezd děje a seznámení se zainteresovanými osobami. Herci nic moc, stejně jako jejich herecké výkony. Za zmínku stojí snad jen bývalá kočka Sabrina - mladá čarodějnice, která se ve tváři pěkně voplácala a už vůbec není přitažlivá. Nakonec...smutnou pravdou je, že jsem se v tom filmu víc nasmál (dialogy mezi obětmi), než že bych se bál. Což teda zrovna zrovna nezní ve prospěch žánru "krimi/mystery/thriller", ale u mě to má body navíc. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Mě takové filmy baví. Nebylo to drastické jako "Saw", nebylo to vizualistické jako "Saw", nebylo to akční jako "Saw", ale bylo to jako "Saw". Herecké výkony nechám být, spíš scénáristicky moc nevěřím tomu, že by se lidé v situaci, v jaké se ocitli, chovali tak, jak se chovali. Totiž relativně klidně. Nevím sice, jak bych se tvářil já, kdyby někdo zastřelil člověka stojícího vedle mě, ale prostě mi ty postavy připadaly celkem klidné. Otázkou je něco jiného: Má člověk právo takto jednat s lidmi, i když každý z nich měl určitý podíl na smrti jeho syna? Navíc podíl viny jednotlivých zúčastněných je určitě diskutabilní. Jinak ale věřím tomu, že takto vykonaný trest smrti může být určitou satisfakcí - vykoná-li jej pozůstalý sám. Tím ale nechci říct, že bych jej schvaloval. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Thrillerů, které mají originální námět, skvělý scénář, strhující děj, dokonalý střih, sugestivní hudbu, evidentně nákladnou produkci, bezkonkurenční kameru, fantastickou režii, úžasné herecké výkony a hlavně!! naprosto překvapivou pointu, která jednoho úplně odvaří a posadí na prdel, je jako šafránu! Tento takový taky nebyl. A pětisekundové cameo creditně zdůrazňovaného Daniela Baldwina bylo asi z filmu, ve kterém taky nikdy nehrál. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dosť nevýrazná atrapa úspešnej kolekcie “Saw”, ktorá sa snaží moralizovať cez príbeh, no v konečnom dôsledku bez gore a originálneho násilia, zanecháva dojem absolútnej zbytočnosti. Jedna hviezda je možno krivda, dve by boli ďaleko spravodlivejšie, no treba brať do úvahy aj nulovú toleranciu tvorcov voči divákovi, ktorému vedome kradnú čas .. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama