Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (514)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tomáš Řehořek by byl jistě skvělý režisér reklam a videoklipů, protože (pře)stylizované vizuály a efektní kamerové frajeřinky mu jdou lépe, než většině zavedených českých filmařů. Jenomže neumí styl ukočírovat tak, aby byl koherentní, měl svou jasně rozeznatelnou tvář a hlavně sloužil vypravění (začátek snímku je se všemi zoomy a oblety onanistickou exhibicí k vyliskání, později se vše naštěstí uklidní). I kydž v Czech Made Manovi vlastně ani není čemu sloužit, neboť jeho narativní složka je mírně řečeno zoufalá. Celý nevyvíjející se epizodkovým dějem nám dostatečně představí "vtipný" komenář nepříliš rafinovaně nespolehlivého vypravěče Budaře a obraz slouží pouze k ilustraci jeho slov. A je to ilustrace dosti neinvenční, pokud tedy mluvíme o vzájemných vztazích mezi tím, co slyšíme, a tím, co vidíme, a nikoli pouze o tom, jak hezky ty obrázky vypadají. Czech Made Man je zkrátka esencí povrchnosti a dokonce i takové Tři sezóny v pekle by se od něj mohly učit, jak se dá naleštit takové hezké české prděníčko. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Film v němž se každá druhá věta ukončuje nikoli pomyslnou tečkou, nýbrž nepomyslným, hlasitým "ty vole" z úst Honzy Budaře, který tu mluví jak poloviční dement. Možná to byl úmysl, ale jak chcete udělat zábavný film, když do hlavní role vyberete postavu nezábavnou a těžce nesympatickou. Dokoukáno jen ze zvědavosti, jak to celé dopadne (doufajíce ve špatný konec). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jan Budař je v tomto filmu vážně KING. Občas možná na hranici nevkusu a trapnosti, ale jinak je tento kousek plný hlášek, neuvěřitelných haluzí a sem tam i pořádné akce – vše se samozřejmě musí brát se značným odstupem a hlavně nadhledem. Pokud se ale člověk chce pobavit a je mu jedno, že bude čumět na „kokotinu“, je tohle správná volba k odpočinku během hnusného a deštivého dne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No, co k tomuhle říct. Hlavní postava mi vadí, na druhou stranu se prostě Budařovi nedá vzít, že toho svého Czech Made Mana zahrál dobře. Takové lidi si dokážu v naší zemi celkem snadno představit. Nadáváme na politiky, ale co chceme, když tahle verbež je i mezi námi. Máme to, co mít můžeme. Stylizované, zajímavé vyprávění, které ale přece jen asi proplyne kolem vás a vy si moc neodnesete. Je to docela škoda, protože tuhle povahu kolem sebe můžeme vidět celkem často. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Budař je skvělý herec a tato role mu opravdu sedla. Film je celkově ve všech směrech lepší než jsem očekával a od ostatních českých filmů je hodně vyvážený, což je pro mě veliké plus - žánrově je určitě jeden z nejlepších. Zdejší hodnocejí je opět potupa, tento film si zaslouží daleko lepší hodnocení. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Hospoda, ve které hraje hostinského Norbert Lichý, se jmenuje „U Norberta“. (navabaca)
  • Tvorba filmu, uvažována od prvních příprav, přes napsání scénáře, až po vytvoření finálních kopií pro kina, zabrala 6 měsíců. (Hroozley)
  • Podle slov režiséra Tomáše Řehořka probíhalo natáčení v 56 různých prostředích. (Hroozley)

Reklama

Reklama