Reklama

Reklama

George Harrison: Living in the Material World

  • USA George Harrison: Living in the Material World (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dokument George Harrison: Living in the Material World mapuje život jednoho z nejslavnějších muzikantů všech dob. Přibližuje jeho dětství v Liverpoolu, éru Beatles, sólovou kariéru i soukromý život. Scorsese zachycuje George Harrisona nejen jako úspěšného hudebníka, ale i jako věčného hledače rovnováhy mezi světem materiálním a duchovním. Ve filmu se objevují dosud nepublikované fotografie, videozáznamy, nahrávky a rozhovory nejen se samotným Harrisonem, ale i s jeho manželkou Olivií Harrisonovou, Ericem Claptonem, Terry Gilliamem, Ericem Idlem, Georgem Martinem, Paulem McCartneym, Yoko Ono, Tomem Pettym, Ringo Starrem a Jackiem Stewartem. Všichni mluví otevřeně o Harrisonově výjimečném talentu, ale i o jeho vnitřních rozporech, prudké povaze, experimentech s drogami a náklonnosti vůči ženám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Dokument mě strhnul. V půlce prvního dílu jsem skočila šipku do Georgeovy emocionality a bylo to pro mě svěží, příjemné prostředí, kterým jsem se nechala unášet. Po skončení prvního dílu jsem se hned těšila na další. Druhý díl je svým způsobem zajímavější, jak se dotýká Georgeova duchovního vývoje a jeho vztahu k transcendentálnu. Přináší i pár myšlenek, u kterých se zastavím příště, až se na to podívám znovu. Nádherný dokument, kde má každá minuta své místo, přesně s rozmyslem vystavěný - jakoby hlušší místa dělají půdu pro to, co přijde potom, dynamický a gradující. Pro mě setkání s podstatou ušlechtilého člověka, které mi zapadlo do vánoční atmosféry. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

HBO nám film rozdělilo na 2 díly, takže hodnotím part 1. Pár docela zajímavých rozhovorů a mnou nikdy neviděné archivní záběry byly fain, ale tak nějak z toho nesálalo nějaké hudební nadšení, jaké by u dokumentu takového významu mělo být._Po zhlédnutí i druhé části jsem spokojenější. Důstojná pocta parádnímu hudebníkovi. 7.5/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"George neměl ambici zůstat celý život jen součástí Beatles." Kdybych byl v jednom ze svých příštích životů členem nějakých těch Beatles, tak bych chtěl být veselým Ringem, ale stejně bych byl nenápadným pracantem Georgem. Jsem už prostě takový. Ve snímku mě fascinoval jeho perfekcionismus, nadšení pro hudbu a absolutní vítězství duchovna nad materiálnem, ale to si mohou dovolit jen lidé, kteří se nemusejí starat o placení složenek. Jinak to na můj vkus bylo příliš obsáhlé, některé historky mi připadaly zbytečné a všeobecně bych si to určitě užil ještě o něco víc, kdyby tam bylo méně Krišny a víc hudby. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

O Harrisonovi jsem věděl pouze, že byl kdysi jedním z Beatles. Kdyby tento dokument natočil kdokoliv jiný než Scorsese, patrně by u toho zůstalo. A nejspíš by to byla škoda. Scorsese hudebníkovy osudy rekonstruuje skrze archivní nahrávky a rozhovory s lidmi z jeho okolí, tedy žádný komentář doprovázený víceméně ilustrativními záběry. A přes hrozivě vypadající stopáž mě to nudilo vlastně jen ke konci, kdy už na mne bylo těch mystických keců paní Harrisonové moc. Na druhou stranu tam vystupovali i Eric Idle a Terry Gilliam, což svědčilo zábavnosti podávaných informací. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Pro mnoho lidí je George Harrison určitě stále jen jedním z Beatles, který tak trochu stál vždy ve stínu dvou slavnějších kolegů. Pro některé však představuje svou osobností a vývojem, jímž si během trvání skupiny a zejména po jejím rozpadu prošla, toho nejzajímavějšího z nich. Tento dokument se očividně snaží, za pomoci skládanky z nepřeberného množství střípků, ukázat velmi lidský příběh talentovaného hudebníka, odhalit složitosti v jeho povaze a vyjádřit jeho přístup k životu, čímž se, do jisté míry, vymyká běžným portrétům a stává se spíše pozoruhodným výletem do duše. 80% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Koproduktorkou filmu byla druhá Harrisonova žena Olivie. Ta dodala tvůrcům mnoho dosud nespatřených fotografií ze svých rodinných alb. (Terva)
  • Harrisonova vdova Olivie o filmu prohlásila: "Skoro vlastně nechci, aby lidé ten film viděli. Je to jako ukazovat všem svá nejosobnější místa." (Morien)

Reklama

Reklama