Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer 2

Recenze (156)

jarmik 

všechny recenze uživatele

W. H. Macy zde ztvárňuje takovou lidskou trosku a takovou svini, že mu člověk fandí a zároveň se diví, čím to je. :D Asi je v každém z nás trocha Franka... :) Skvělé postavy a nejvíc mě baví, jak je to všechno střídavě chvilku kruté a a chvilku vtipné, většinu času hořkosladké. Vzrušující jízda, děkuji přítelkyni, že se mnou sjela celou první sérii. No a těším se na další. :) ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Sprostý, nechutný, šokující, vtipný, smutný. Britskou verzi jsem bohužel neviděla, no ale ta americká je neskutečně dobrá. Po skončení dílu jsme se nemohla dočkat dalšího. Frank a jejich matka mi strašně vadí, scény s nimi musím občas i přetočit. Můj nejoblíbenější Gallagher je Lip. Ani nemůžu spočítat, kolikrát za jeden díl, jsem z něčeho v šoku, znechucená apod. Za ten rok co se Shameless nevysílá, člověk úplně zapomene, jak geniální seriál to je. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že ak seriál sleduje nejaký inteligentný dospelý a berie ho s poriadnou rezervou, dokáže človeka aj celkom pobaviť. Obávam sa však, že pritiahne práve mladších divákov a to je kameň úrazu. Popularizácia alkoholizmu, násilia na zvieratách, alebo strelných zbraní, je myslím absolútne kontraproduktívna pre akúkoľvek spoločnosť a presne takto, myslím, seriál na mládež účinkuje. Mne osobne najviac vadí postava Carla, ktorý týra a zabíja zvieratá. Postavy sú tak zaujímavé a akcie je tu toľko, že by sa seriál bez takéhoto zbytočného extrému kľudne obišiel a nestratil na atraktívnosti. Zrejme mám nastavené iné hranice než tvorcovia a unesení fanúšikovia, ale myslím, že prekračovať určité medze sa nám vymstí. V dobe, keď veľké množstvo detí prakticky vyrastá pred televíznou obrazovkou s minimálnym, alebo žiadnym dohľadom, či vysvetlením od dospelej osoby je pre mladších divákov veľmi jednoduché chápať veci po svojom. Myslím, že svet potrebuje úplný opak než nabádanie ku krádežiam a násiliu, ktorého je už tak príliš. Komentár nemienim ako prázdne moralizovanie, ale ako reálne varovanie pred prekračovaním hraníc, ktoré by sa mali rešpektovať. Humor je fajn, preto tá jedna hviezda zachránila Shameless pred odpadom, ale myslím, že vo finále narobí viac škody ako úžitku a keďže nemám na očiach klapky, snažím sa vidieť a uvažovať v širších súvislostiach. ()

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Anglický originál jsem neviděl, ale už úvodní monolog H. Macyho dokáže dojmout srdce diváka, který má v oblibě trochu toho cynismu. Shameless se snaží prorazit díky své politické nekorektnosti a humornějšímu zobrazení života dělnické třídy, nahoty je taky dostatek. Showtime si u svých seriálů udržuje stabilně vyšší laťku, takže Shameless vypadá docela nadějně. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

První díl mě chytil za srdce, takže tomuhle seriálu dám určitě šanci. Zasmála jsem si, poplakala. Fakt mě to dostalo. Místy je to docela drsný a to hned různými pozitivními i negativními způsoby. Těším se na další díly. /// Za první sérii dávám 8/10. Nejen první díl, ale celý seriál mě chytil za srdce. Je to místy strašně smutný, místy se tlemím jak blázen. Je to takový hodně lidský, o životě, realitě. Místy možná přehnaný, ale nějak mi to k tomu sedí. Musím říct, že se tam s ničím nepářou. Drsnost zobrazení sexuálních scén, scén s gayi, alkoholismem apod. je taky dost lidská a upřímná. Občas jsem fakt šokovaná. Často je to na hranici kontroverznosti. Možná i proto je to jiný seriál než ty ostatní. Jeho název je doslovný. Jinak herecké obsazení je naprosto perfektní, oblíbila jsem si téměř všechny postavy. Uvidíme, co přinesou další série. /// Takže zhlédnuto a super. Nakonec mě tak nějak všechno chytlo za srdce. Shameless nám ukazuje jak to v Americe chodí u chudých v sociálním, pěstounském a pracovním systému. Akorát je to zobrazeno takovým svým originálním způsobem. Dost jsem si pobrečela, protože já citlivka to občas nedávala. A taky jsem si zanadávala, protože nesnáším nespravedlnost (viz poslední díly 4. série). A samozřejmě občasný pořádný výtlem nebyl výjimkou. Těším se na další díly, škoda, že to potrvá. 9/10 ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Na zdi hospody "The Alibi Room", kam Frank (William H. Macy) pravidelně chodí, vysí světelná reklama "Pilsner Urquell". (Cliff Booth)
  • Ve scéně, kdy Carl (Ethan Cutkosky) nabourá Ferrari, je vidět, že než auto nabourá, tak už je auto bourané. (Zek)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama