Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze tu pohádkovou část bez novodobých kvákanců a nesmyslů. Vadí mi, že má česká filmová scéna v oblibě strkat do pohádek i moderní dobu se kterou si ve výsledku neví ani rady a výsledek je pak takový zmatený a ani moc nedává smysl. Vadí mi, že vlastně paní Šafránková alias Micimutr měla takovou klíčovou roli v pohádkovém příběhu - typické klišé kdy si vezme princezna toho koho miluje i když to tak NIKDY vlastně ani nebylo a být ani nemohlo. Vojta Dyk byl opět super vtipný a líbil se mi v pohádce jako namyšlený princ a opět v pěvecké roli což je taková třešnička na dortu, Ivan Dejmal je pro mě skvělým činohercem, kterého mám ráda - naše olomoucké divadlo je prostě nepřekonatelné , princezna byla půvabná ale na herectví by mohla zapracovat , Dejdar byl super a obešla bych se bez zmíněné paní Šafránkové. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úžasný začátek, než divákovi dojde, že se bude řešit jen jedna pohádková věc, která se většinou vyřeší na konci, když mezitím proběhne řada jiných dějů. Zcela zamrazí a zruší se tok pohádkového vyprávění, když se děj přesune do naší současnosti. Podobně na houpačce je tomu s kamerou - jednou básnivě snivá za chvíli získá nervní střih a ruční rozkolísanost, a jakákoliv atmosféra je ta tam - v těch rychlých střizích ji poberete asi tak stejně jako u reklamy na prací prášek. Některé hlášky a dialogy vtipné, jiné zcela trapné ("krasavica"). ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Koukatelná pohádková podívaná se tak trochu veze na popularitě v současnosti velmi oblíbeného fantasy žánru a díky ne úplně fádnímu scénáři, hercům, výpravě (svěží režie, obstojné triky --> nesměšný drak, Brouskova velice povedená hudba) a faktu, že je "jiná", si zaslouží pozornost. Vadila mi vlastně jen otravná a zbytečná postava chlapce ze současnosti (docela dost), občasné Dejdarovo přehrávání a nuda, která zavládla zhruba v polovině filmu. Moc se mi líbila hippie čarodějka Libuše Šafránkové, sympatická dvojice princezna+loutkář a rád bych pochválil i vtipné glosy, které pronáší (jak jinak) charismatický Jiří Bartoška. Tři a kousek. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Rozporuplná pohádka. Příšerný název mě neodradil a těšila jsem se, souboj s "Bambitkou" ale Libuška prohrála. Zrušila bych přechod do moderního světa, to by ale celý film byl v podstatě o ničem. Drak se sice animátorům moc povedl (teď už se budu všem těm Mrakům a Bucifalům jenom smát), ale moc dlouho se na scéně neohřeje. Princezna i loutkář mě docela zklamali, Dejdar ušel, Bartoška někdy perlil, koho ale napadlo obsadit Kretschmerovou do role královny? Rozčtvrtit je málo! Ano, nejlepší výkon podal jednoznačně Vojta Dyk, umělec a poeta. Scrabble mě taky potěšilo, celkově ale nadšená nejsem, slabší ***. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vubec si nemyslim, ze by se jednalo o spatnou pohadku. Bohuzel, zadny jiny zanr neni u nas tak kritizovany jako nove ceske pohadky... Jasne, ta soucasnost, vcetne kluka s nemocnym psem pusobila celkem rusive a hlavne postradala vetsi smysl. Hlavni dejova linie ale spatna nebyla. Te hlavne pomohla postava Micimutr, kterou opravdu dobre zahrala Libuse Safrankova. Nejvice me ale bavil princ Vladimir, tesil jsem se na kazdy jeho zaber a pisnicku, kterou ze sebe Vojtech Dyk vypoti. Princ tak dal zapomenout na opet nevyrazneho Ondreje Novaka. Vsadim trenky, ze z Mariky Soposke nikdy velka herecka nebude, alespon se na ni ale hezky diva. Dejdar uz me zacina nudit (no zacina..., uz nekolik let). Klidne za rok se na tuto pohadku opet rad podivam. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Hrad Zvíkov byl částečně graficky přeměněn. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama