Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

teutates 

všechny recenze uživatele

Križiacke výpravy ďalekej budúcnosti, kde svet ako ho poznáme dnes už neexistuje. Na Zemi vládne cisár a to naj. čo máme sú Ultramarines... bojové komando, ktoré nepozná strach a v mene cisára sa vrhá do spárov nepriateľa... ehm, ehem Kráľovstvo nebeske ma vzalo o čosi viac a rozhodne mi celkový dojem nekazila "animácia", neviem či sa to dnes vôbec tak dá v tomto prípade nazvať... 5/10. 2x bojový otčenáš, 1x šaman Ultramarines - rozpozná neposedné zlo no a domnienka cisárovej zvrchovanej moci chrániť svoje ovečky ďaleko svetelných rokov od domova... uúu exciting ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Velice dobré. I když se z toho určitě dalo vymáčknout mnohem více, nejsem vůbec zklamaný. To je totiž přesně to, o čem mluvím pokaždé, když dokoukám nějaký animák - co takhle zkusit něco dospělého a ne jen stupidní komedie? A hele, vedle psycho Koralíny je tu i válečný Warhammer! Animace je místy trochu nedokonalá, ale to překvapivě filmu neubírá na kvalitě. Už od začátku jsem byl jaksepatří nervózní z liduprázdné planety, což připisuji velice zdařile vykreslené temné atmosféře. Co mně mrzí, to je relativně malé zabřednutí do W40K světa. Já o něm nevím téměř nic, a tak jsem čekal nějaké vysvětlující scény, ale marně. Do budoucna bych si přál pořádnou Warhammer řežbu, která by byla alespoň tak dynamická, jako hra. Obří tanky s šesti děly, Okrkové v Killa Kanech, Defileři od Chaosu...jo, to bych si nechal tuze líbit. Doufám, že se něco podobného tomuto filmu ještě ukáže na světle světa. :) ()

Reklama

Fionor 

všechny recenze uživatele

Nevadil by ani tak dětinsky prostý a předvídatelný děj, ale čeho je moc, toho je příliš. Prakticky všichni hrdinové vypadají identicky, bez ohledu na drobné rozdíly ve zdobení zbroje (teprve ke konci jsem je začal rozlišovat alespoň po hlase a to jen díky tomu, že většina těch, kteří se mi pletli, rychle zemřela), animace je zastaralá a střihová skladba mě opakovaně uváděla do katalepsie (proč animátoři nevyužili toho, že nejsou omezení standardními úhly kamery a mohou střihnou opravdu cool akci?). Zkrátka, po filmařské stránce propadák, který si rozhodně nezasloužil takovou stopáž... Ale rozhodně bych byl rád za profesionálnější pokračování s větším rozpočtem a silnějším scénářem - W40k si to zaslouží. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem koketoval s Doomtroopery a Battletechem, ale fantasy svět Warhammeru a v zásadě magicko-religiózní sci-fi vesmír Warhammeru 40000 mě nechávaly zcela lhostejným. Takže když napíšu, že tenhle CGI animák se vcelku povedl, můžou si všichni barviči figurek přičíst klidně i 20 %. Ostatní se budou muset smířit s tím, že jim přijde trochu divné, jak velké kvéry to ti Ultramariňáci (přesněji řečeno družstvo Ultima druhé roty Kapituly Ultramarines z Macragge) používají, a kolik toho uvnitř těch svých power armorů vydrží. Ale trochu jsem pohrabal na W40K wiki a musím říct, že to všechno dává smysl... když tedy přistoupíte na to, že Božský Imperátor je skutečně Božský;) Neodpustím si samozřejmě poznámku, že Ultramarines zní rozhodně drsněji než Lazuritoví námořníci, ale pak už dodám jen to, že tihle mariňáci jsou skutečně Ultra, a "they shall know no fear". Film je po grafické stránce velmi solidní i dnes, má vynikající dabing (český asi ani nevznikl), hudbu a zvuk. Atmosféra je správně temná, a i když zápletka je docela průhledná, celý zážitek divákovi dost vylepšuje fakt, že se díky "pravidlům" světa W40K může stát opravdu cokoliv:) Všechny ty klerikální rekvizity vypadají opravdu dobře, a docela jsem tomuhle vesmíru přišel na chuť. 70 %, ale někdy si asi zase rád poslechnu řízné "Burn, Heretics!!!";) ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je to po technické stránce slabota, ale je to WARHAMMER 40K! We march from Macragge! Burn the heretic! - Skoro by to takto stačilo, ale trochu víc. To zpracování je opravdu děsné. Nejde ani tak o samotné postavy, obličeje jsou víceméně statické a jen se zalívají krví, ale hlavně planeta výsadku Mithron byla víc než ubohá. Samozřejmě chrám už byl fajn a všechno kolem taky, mateřská loď, thundehawk, land speeder, prostě vše. Zápletka nijak nepřekvapila, ale tady o to přece nejde. Pěkně se na to kouká a když tedy prominete některé drobnosti a jste dostatečně zapálení pro warhammer, užijete si to! ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama