Reklama

Reklama

Režijní debut Caseyho Afflecka sleduje události a život Joaquina Phoenixe po jeho oznámení na konci roku 2008, že ukončuje svou slibnou hereckou kariéru a hodlá se věnovat pouze hip-hopu. Ve filmu samozřejmě nechybí část tolik diskutovaného rozhovoru s Davidem Lettermanem v jeho Late Show v únoru 2009 a další události zachycující Phoenixovo výstřední a skandální chování. (Sony1994)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

"JéPéčko" si dal na své proměně skutečně záležet a výsledek vypadá jako něco mezi Rumcajsem a Alešem Brichtou. Zkrátka afektovaný vágus, který je natolik noblesně svůj, že i Dude Lebowski by se od něj měl co učit... Jako čistě prdelózní mystifikační recese je to bomba. Jako pokus o jakési alternativní undergroundové mockumentary je to snad až příliš free a jen těžko přetěžko divácky uchopitelná záležitost. Kupříkladu mě dost mrzelo, že se chlapci víc nesoustředili na ten absurdní uměle vyhoněný mediální humbuk a spoustu času věnovali (možná zbytečně) takřka permanentnímu proudu vulgarit, chrchlání a roztomile neohrabaným pokusům o rap (což vlastně v praxi občas bývá skoro totéž). Mel Brooks či Andy Kaufman by tuhle hozenou rukavici určitě zvedli, co ale třebas takový Borat? Anebo Frat Pack? Will Ferrell by na to určitě měl! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix je herec, kterého mám rád, nebudu říkat že ne. Dělat si názory tím, co předvádí v tomto post-dokumentu nebo s tím, jak se vyjadřuje s novináři je holý nesmysl. Obrázek si o něm stejně nikdy neudělám. Částečně totiž přehrává jak v tomto dokumentu, tak i v realitě a nikdy nebude upřímný. Tím by si vlastně každý herec v branži podkopal hrob. Každopádně klobouk dolů ohledně toho, co v tomhle filmu dokázal. Nechápu proč to dělal a co ho za tím vedlo, ale když už se do toho pustil, musí se nechat, že mu to sežral celý svět, včetně mě. Teď záleží na něm, kam jeho kariéra bude směřovat dál. Říká se, že Hollywood neodpouští, ale kdo řekl, že filmový průmysl je jenom o Hollywoodu. Rád bych řekl, že je Joaquin pan herec, ale podle mě to o něm řekne až samotný čas...a ten nadejde ve chvíli, kdy opět něco dokáže. Protože tímhle dokumentem si částečně podkopal i hrob, do kterého málem spadl a nevyhrabal se. Ono přecijenom dva roky lží...to musí lízt na hlavu... ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Možno sa jedná o pokus oklamať verejnosť, ktorý nevyšiel. Alebo sa jedná o dvojité oklamanie, kedy na jednej strane klame verejnosť a na druhej ešte aj diváka tohto záznamu. Či už sa prikloníte k verzií neúspešnej mystifikácie alebo viacvrstvovému podfuku, stále je dôležité len jedno. A to či sa na to oplatí pozerať. Podľa mňa nevidieť I'm Still Here, nijako zvlášť nevadí. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou Phoenix se švárou dohodli, že všem naserou na hlavu. A začnou nejdřív u sebe. J.P. je macho hovado a Affleck to celé točí jako Třeštíková. Je to totální nářez od začátku do konce, trapnost nejtvrdšího kalibru, humor par excellence. Top moment je u Combse ve studiu. Compli-fuckin'-cation! Jenom doufám, že Phoenixe ještě někdo nechá hrát v normálním filmu. Herec je to vynikající. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Fakt zajímavej počin z hlediska způsobu výroby. Celá ta myšlenka udělat blbce z médií, bulváru a vypustit takovej hoax, to se mi moc líbí. Čumim, že se do toho pustil zrovna tak úspěšnej J.P., ale C.A. je s ním prej nějak do rodiny, takže ho asi nebylo těžký ukecat. Každopádně to chtělo odvahu a koule, takhle se nechat jít do sraček a dělat ze sebe lůzra. Snad to Joaquinovi moc neuškodí (i když jak to tak vypadá, tak asi uškodilo, když už bůhvíjakdlouho neměl dobrou roli (toaletního papíru)). Z hlediska zábavnosti to je dost nuda. Nesmějete se a nic. Jenom jednou. Hej nevim, prostě trochu mě to zaujalo, ale docela lituju strávenýho (a otrávenýho) času nad touto podivnou podivného podivností divností... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Pravdu o filmu odhalil režisér Casey Affleck světu na začátku září 2010 a výkon Phoenixe označil za "jeho životní roli". Samotný film měl poté premiéru na MFF v Benátkách 6. září. (Sony1994)
  • Natáčení odstartovalo oficiálně 16. ledna 2009 v Las Vegas. Po dobu jeho trvání bylo každé Phoenixovo veřejné vystoupení součástí jeho role. (Sony1994)

Reklama

Reklama