Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Ten konec se opravdu "vydařil".Na začátku vyhodí Plesla od Policie, protože nedal varovný výstřel do vzduchu, na konci Barťák postřílí loveckou puškou všechny lupiče a jede se vesele dál.Ještě díky za ty pohledy na Třinec.Zná tady někdo hnusnější město?(Roman.Ticka-ten hotel je opravdu nějaký hotel?Vypadá to jak vybydlená ukrajinsko-polská ubytovna...Fakt nechápu, proč je ti líto, že se nedostaneš na střechu:)) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Víš, co má cikán bílýho? Cikán má bílýho poslouchat." Bartošku i Plesla mám ráda, ani jeden mi ale do rolí nečestných policistů vůbec neseděl. Celý film se nesympatickými postavami jen hemží, všechno zachraňuje místy až absurdní černý humor (přestřelka v závěrečných minutách neměla chybu). A Třinec je opravdu tak hnusné, bezútěšné město? ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Režisér "jdu si v mikině, protože chci znesvětit obřad, pro udělení vyznamenání za pomoc Milošovi" (nechtěje tím znesvětit ocenění od Miloše, ale státní obřad, který znesvětil stejně už Miloš), natočil také kriminálku. Nenatočil ji špatně, scénář je rozhodně zajímavý a ani televizní zpracování až tolik nevadí, i když dokumentristická kamera mě po polovině filmu začala už trochu otravovat. Co se ale rozhodně nepovedlo, je obsazení filmu. Záporáci jsou víceméně směšní, a to na obou stranách barikády. Také nechápu, proč v televizním filmu ČT sledujeme reklamu na Blesk, Michala Davida a další PP. Ke konci filmu jsem zjistil, že jsem jej už viděl, ale téměř dokonale zapomněl. To hovoří za vše, co se týče kvality a "nezapomenutelnosti" filmu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 3/10 Prostředí 8/10/// +Jaroslav Plesl, zaujalo mě prostředí kde se film odehrával, docela neokoukaný casting hlavně z řad polských a slovenských herců, zápletky taky mají něco do sebe, stejně tak i finále -hodně nevýrazná hudba a tedy i málo napětí, mohlo ho klidně být víc, stejně tak i akce a některé postavy mohli být čitelnější/// Že by snaha o českou gangsterku? Chvilku mi trvalo, než jsem to rozluštil, hlavně kvůli špatně odhadnutelným postavám. Nakonec to tedy není takový sub žánr jak jsem čekal, ale špatné to nebylo. Nevíc zaujal Jaroslav Plesl, který byl opravdu přesvědčivý./// Celkem 63%/// ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Má to několik podstatných failů (obsazení Bartošky do pro něj zcela nevhodné role, podivně zrealizovaná finální scéna, která měla být vrcholem filmu), ale pořád mi z toho vychází mírný televizní nadprůměr. Hlavně zásluhou Jaroslava Plesla, temného ladění a i samotné zápletky, která má hlavu i patu a dalo se z ní vyždímat prvotřídní kriminální drama. Škoda, je totiž vidět, že Sedláček by to za správné konstelace hvězd mohl zvládnout na výbornou... 60 % ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když si Dan (Jaroslav Plesl) prohlíží občanský průkaz Michala Davida (Robert Mikluš), lze si všimnout, že obsahuje nesmyslné údaje. Číslo průkazu je 990000421, ale občanky tohoto typu měly vždy číslo začínající jedničkou. Průkaz byl vydán 2. ledna 2003 a měl by mít platnost deset let, ta je ale uvedena až do 11. srpna 2015. V adrese trvalého bydliště chybí číslo popisné nebo orientační. Ulice Pod Křiby v adrese trvalého pobytu se sice skutečně ve Zlíně nachází (je v ní jediný dům č. 5630), ale uvedené poštovní směrovací číslo 563 08 neexistuje a navíc by patřilo do okresu Ústí nad Orlicí. (Martin_L)
  • Ve filmu si zahrálo několik herců z nedalekého Těšínského divadla, kteří stvárnili hlavně postavy mluvící polsky. (MIchael90)
  • Scénárista filmu Zdeněk Zapletal si ve filmu střihl cameo dispečera Oldy v BBA Security, konkrétně muže sedícího u monitorů ve scéně na konci filmu. (LaSi)

Reklama

Reklama