Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Snímek kopírující a přiživující ( ne příliš úspěšně ) se na vlně Podfukářů a Dannyho Parťáků. Nebyl to vyloženě propadák, ale člověk má dojem, že tohle tady všechno už bylo a lépe. Některé herce bych v rolích proházel ( Garcia vs Dustin ), Burns nemá charizma, Giamatti prostor, ještěže se dalo koukat aspoň na krásnou Ráchel :-) - 60 % ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Ako by povedala jedna z mojich kamarátok Cucy:,, Muhaha!" To sa dá povedať na tento film. Od začiatku až po koniec je perfektne zpracovaný. Poviete si,že filmíky tohoto formátu tu boli, ale čert to ber, ešte aj budú. Okrem naozaj skvelého plánu je tu neuveriteľné herecké obsadenie na čele s Edwardom Burnsom a Paulom Giamattim, ktorý tomu dávajú tú pravú eleganciu a švih, humor. Andy Garcia a Rachel Weisz vám lahodia na pohľad a Dustin Hoffman je dokonalo bláznivý. Čo dodať? Úžasný scenár, skvelá hudba (Clocks- Coldplay-to sú titulky), krásny začiatok nádherný koniec, dokonalo odhadnutá dĺžka. 100% Z hloboka sa nadýchnem 1.2.3... ()

Reklama

Goodlooker 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který má celkem neotřelou zápletku, jenž je ovšem mírně nelogická a úplný závěr mohl být přeci jen o půl minutky ušmiknutý. Úvod film vás ovšem navnadí počtem vynikajících hlášek a mimikou výborných herců. Dustin Hoffman v roli přihřátého bosse, Edward Burns je naopak gangsterským playboyem a kmotr Andy Garcia byl obsazen jako mírně ošuntělý policista. Film není nikterak dlouhý, ale občas ztrácí tempo a nováckým divákům by se mohl zdát nudným a nezábavným... Film je ale dobrý a o pobavení diváka v hutném thrilleru přeci jde, ne? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Muj docela oblibenej podfukarskej film. Sice je tu vse, co v podobnym zanru clovek ceka, takze tu mame necekany zvraty, kazdej podvadi kazdyho a samozrejme super vychcanyho hlavniho hrdinu. Ale tady to slape fakt dobre, celej film skvele odsejpa, misty je to sice drobet prekombinovany, ale nic extremniho a navic tu je skvela herecka sestava, ktera podvadi fakt elegantne. Nejvic potesi Hoffman v roli hyperaktivniho mafiana, ale i ostatni jsou hodne dobry a to vcetne Burnse. Na nejlepsi kousky v tomhle zanru to nema, ale presto paradni zabava. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu cokoli si namlouvat, jak možná většina z vás již ví, "chytré" filmy o zlodějích jsou prostě moje slabina a Chladnokrevně se do ní přesně trefuje. Vlastně nemám co vytknout, herci jsou úžasní, scénář je nadprůměrný a režie je přesně taková jaká by být měla. Samozřejmě nesmím zapomenout na ten pořádně překombinovaný záběr, který jsem si pěkně užil, mám rád když se všichni takhle pěkně "přechčijou" navzájem. Celý snímek se odehrává ve velmi slušném tempu, které nedovolí, aby si divák byť na jednu chvilku oddychnul. Ale jak koukám na zdejší hodnocení, tohle je prostě čistě má úchylka. 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Los Angeles a na mezinárodním letišti v Ontariu. (BMW12)
  • Slovo "fuck" a jeho další tvary zazní ve filmu 130krát. (Matros)

Reklama

Reklama