Reklama

Reklama

Válka gangů

  • USA The Corruptor (více)
Trailer

Obsahy(1)

Odvážný poručík Nicolas Chen je prvním čínským přistěhovalcem, který slouží u newyorské policie, a protože zná dokonale prostředí i mentalitu, má na starosti oddělení dohlížející na pořádek v čínské čtvrti. Nemá to však snadné, protože Číňanovi ostatní policisté příliš nevěří, a protože slouží u policie, nevěří mu příliš ani Číňané. Vedení rozhodne, že Chenova jednotka potřebuje posílit, a převelí k okrsku idealistického nováčka Dannyho Wallace, který je podle Chena jako běloch a navíc začátečník v čínské čtvrti zcela nepoužitelný. Snaží se ho proto držet stranou, což se Dannymu nelíbí. Stejně tak se mladý policista netají nelibostí nad Chenovými poklidnými vztahy s místními vůdci Triád. Velmi brzy však jeho ideály narazí na tvrdou realitu. Toho se pokusí zneužít muž z čínské mafie a nabídne Dannymu velký úplatek. Danny, který potřebuje peníze pro otce, podlehne pokušení a je na Chenovi, aby mladého policistu přivedl zpět na správnou cestu. Sám přitom musí poněkud přehodnotit své vztahy s Triádami. Již tak komplikovanou situaci ještě zhorší FBI, která v čínské čtvrti rozjela vlastní akci, aniž by o tom kohokoli informovala. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU DON'T CHANGE CHINATOWN, IT CHANGES YOU." ------------ Slušne natočený film, v ktorom atmosféra, hlavne tá čínska, robí svoje, pričom dostáva nemalú podporu obrazu špinavého New Yorku a jeho zapadnutých uličiek, kde budeš márne hľadať emigrantské aziatky, pretože tie všetky má pod palcom Benny v Chinatowne... "Yellow fever. You got a hard-on for all things Chinese, right? Food, customs, women? I bet you got a chinese girlfriend, don't you?" (5.1.2015) (11.6.2017) (2.1.2022) (16.12.2023) (x / x / x / x) ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Takové hodně silné 3* a po Replacement Killers druhý nejlepší americký film Chow Yun-Fata. Nebýt průměrného scénáře a režie, dal bych možná i víc. Co musím vyzdvihnout je automobilová honička. Ale ne pro její dynamičnost (je fakt spíše průměrná), ale hlavně to, jak to během ní velmi drsně a krvavě schytávají nevinní civilisté. Něco takového jsem v US filmu vážně nečekal. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Vzdálená ozvěna Chow Yun Fatových hongkongských filmů, která má sice vynikajícího, jako vždy osudového Chowa, po jeho boku snaživého, urputně se tvářícího Wahlberga, a kolem spoustu akce, ale přesto nedokázala vzbudit víc než pocit slušné, nicméně standardní podívané. Občas sice probleskne příjemně tísnivá atmosféra, a rozjede se akce, která vyloženě potěší, celé to však postupně začíná váznout a ztrácet na síle, kterou mají její hongkongské vzory. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Děj se co děj, dobrej Hongkong v Hollywoodu prostě nenatočíš. Škoda. Ale v tomhle případě to nebylo špatné, hlavně díky Chow Yunovi, Marku Wahlbergovi, akčním scénám malým (úvodní výstup Chow Yun Fata) i velkým (honička a přestřelka v plném provozu na rušné ulici New Yorku) a fajnové muzice - dobrá směs gangsta rapu a čínských motivů, ten kontrast vůbec není na škodu. 70% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fat jako protřelý Nick Chen a Mark Wahlberg jako zelenáč Danny Wallace ve výborně vykreslném prostředí čínské čtvrti. Oběma hercům role přesně sednou, až se nemůžete rozhodnout, kdo je vám více sympatický, zda Mark Wahlberg s věčně zatvrzelým výrazem, či Chow Yun-Fat s lišáckým úsměvem a sítí kontaktů na podsvětí, do které se už vlastně pomalu sám zaplétá. To je stylové policejní krimi The Corruptor oplívající hutnou atmosférou. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Kim Chan hraje ve filmu hlavu jedné z čínských mafianských rodin s přezdívkou "strýček Benny". Stejně pojmenovanou postavu ztvárnil i ve snímku Smrtonosná zbraň 4 (1998). (Caaslav)
  • James Foley chcel, aby bol jeho film vizuálne účelovo veľmi pestrý. Mal totiž pocit, že jeho predchádzajúce počiny boli po tejto stránke veľmi nudné. Bál sa, že Juan Ruiz Anchía bude jeho nápady nenávidieť, ten ich však miloval. (Real Tom Hardy)
  • Automobilová naháňačka bola v kinoverziách dosť umiernená kvôli cenzorom. Ako bola pôvodne mienená režisérom je možné vidieť v DVD verziách. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama