Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 4

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 396)

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost brakové, babsko-povídačkové téma zpracované sterilně a nudně a studeně, jako by šlo o nějakou oficiální biografii populárního státníka. Tím pádem zcela nepochopený a nevyužitý potenciál námětu. Považuju se za člověka, který má strach rád a také ho má docela hodně nakoukaný, takže zde používané lekačky by se mnou nepohnuly, ani kdybych se dívala o půlnoci sama na hřbitově a promítala si to na stěnu staré zapavučinované hrobky. A casting hlavní role je ostudný. Kdyby tam figuroval hercův sádrový odlitek, tak od něj člověk dostane víc emocí než z živého masa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $54,333,290Tržby Celosvetovo $130,600,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,414,459 //počet predaných kusov 120,783Tržby za predaj DVD v USA $8,889,347 //počet predaných kusov 407,174║ Daniel Radcliffe s minimom dialógov ale uhrá to obstojne, dejovo strohé bez húževnatejšieho rozpracovania ale zato lakačky delikátne, slušná dávka napätia, minimálne 5x ma zamrazilo čo sa mi už dávno nestalo ale aj tak len priemer. /60%/ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Daniel Redcliffe ani "Potterovky" mi nejako extra k srdcu neprirástli, ale tu sa Redcliffe buď prekonal, alebo som ho doteraz veľmi podceňoval. Úloha v tomto skvelom duchárskom horore mu výborne sadla a svojím hereckým výkonom ma veľmi ku kritike nepustil. Už je to dlho, čo som naposledy videl dobrý duchársky horor. Film ma bez problémov vtiahol do deja, gradácia a "ľakačky" slušne fungujú, ale najviac poteší pochmúrna atmosféra zahmleného Anglicka. Hľadanie mŕtvoly v bažinách mi pripadalo obzvlášť napínavé a temné. Príbeh nesklamal, hudba bola správne mrazivá a aj ten záver bol presne v duchu poctivého hororu, až som si hovoril, či to má byť drsný koniec alebo happyend...80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poctivý staromódní horor s atmosférou, která je tak hustá jako mlha, jež v něm halí kdeco a straší kdekoho. Žádné nechutnosti, jen napětí, lekaček není tolik, aby se jich člověk přejedl, a působivých scén dost a dost - ta s vytahováním kočáru jasně nejlepší. Snad jen Daniel Radcliffe se mi zdál pro hlavní roli příliš mladý - kdyby jeho synkovi bylo o pár let méně, bylo by to přirozenější a uvěřitelnější. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer prvú polovicu filmu nenasvedčovalo nič tomu, že by si tento film s mega reklamou zaslúžil viac ako čo len jednu *. Poskakujúce keramické hračky na strunke mi pocit strachu či napätia nepripravili. Rozhodne je pre mňa väčším hororom nájsť parkovacie miesto v Bojniciach. V druhej polovici sa dej a aj mysterióznosť príbehu rozhodne zlepšili a len z ľútosťou musím dodať, že nebyť toho "šťastného konca" mohlo byť o jednu hviezdičku viac. Bohužiaľ sa režisér rozhodol pre namočený keksík v mliečku. Ukončenie tohto snímku sa pre mňa stalo tŕňom v oku. Strašne ľahko sa to nakúslo a prehltlo. Škoda, preškoda - 60%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk smějící se panenky přesně odpovídá zvuku, který vydávala loutka Billy ve filmové sérii Saw. (LUKICKK)
  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)
  • Ve filmu je možné spatřit dobové hodiny, které navrhoval Martin Wilkinson. (Claude Speed)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama