Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Britové umí točit velice příjemné romantické komedie, odlišné od hollywoodské produkce, kde neustále sledujete ty samé herce pořád dokola, jak se afektovaně pitvoří (kromě pár výjimek). Vrtěti ženou opět patří mezi nadprůměr. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí, vtipy jsou výborné a rozesmějí vás. Jen ta sociální myšlenka, že bohatí by měli rozdávat svoje peníze, aby i chudý lid se měl dobře… ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opravdu? Léčil palcem hysterií a všichni sou tady z toho hotoví?! Vskutku? příjemný, pohodový, vtipný či romantický, ach jo… moje nervy. Takže vlastně, když je holka protivná jak prdel, může za to mé sobecké, povrchné jaá (ale, když ona né, že) a nemohu ji už obvinit z hysterie, kurva! Sem pobouření a vlastně ani nevím, o čem to bylo… hafo rovin o ničem. Jakou roli tady vůbec hrála Maggie G. Jo jasné, ta její sociální averze, která byla podmíněná emancipací o tom, co všechno by nechtěla a jak samostatná by ráda nebyla, boží. Jak jinak, všichni hotoví jak krásná romantická sračka to byla, co mně osobně odbila 100 min. života. 1/10 za vynález, který dneska nechybí v žádném šuplíku a léčí hysterky. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná o tom, že nejspokojenější ženská je ta uspokojená. A že na to nebudou stačit jen doktorské ruce je celkem jasné. Perfektně obsazené. Maggie Gyllenhaal byla zmíněna již mnohokrát a zahrála výborně, stejně jako zbytek aktérů, ale mě se nejvíc líbil Rupert Everett, kterého jsem jednak neviděl ani nepamatuju a který zvládnul roli světackého elektro-experimentátora naprosto úžasně. Vlastně jediné, co bych vytknul je závěrečný soudní proces a to, že komparsistky hekající na gynekologické židli mohly být přeci jen trochu hezčí. mam docela plastickou představivost. :D 85% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem svižná oddychovka, která je ovšem mnohem zábavnější v linii onoho vynálezu. Romantická linie bohužel tolik nefunguje, i když Maggie Gyllenhaal je zde jednoznačně za ženskou, kterou nejde nemilovat. Takovej viktoriánskej geek v podání Ruperta Everetta byl ale ještě mnohem zábavnější, škoda že nedostal víc prostoru. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zase další adept do soutěže o nejhorší český název. Film je o zaměstnání snů pro doktora Granvilla - místo kde může pomáhat pacientům a zároveň má nulovou úmrtnost. A to místo našel... a společně s rozšířením elektřiny ještě podstatně vylepšil a položil základy najrozšířenější sexuální pomůcky. True story. Trochu úříliš přikrášlený příběh, ale určitě zajímavý a příjemný odpočinkový film. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)

Reklama

Reklama