Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého penzionu, kde bydlí dva malíři (S. Beneš a E. Cupák), přichází jakýsi pan Smith (V. Menšík). Vydává se za malíře, který má zvláštní metodu – maluje v noci. Jeho objektem zájmu je blízké šlechtické sídlo. Od sluhy vyzvídá, kde má panstvo uchované šperky. V noci se vydává se svým komplicem (J. Dvořák) na lup, ale je přepaden jinými lupiči a zraněn. Pán a paní domu (J. Kemr a K. Jerneková) se ho ujmou, protože se domnívají, že je před lupiči ochránil. Dokonce se mu pochlubí se svými šperky… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O co jde, bylo jasné hned z prvního záběru na 44letého Vladimíra Menšíka. Oceňuji jeho herecké mistrovství, ale dramaturgicky to byl nesmysl. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Humor na jedno použití. Herci se zbytečně vnucují a všelijak pitvoří, s výjimkou Svatopluka Beneše a Eduarda Cupáka, kteří vytvořili dvojici nicnechápajících malířů bez přehánění, v jemné groteskní tónině. ()

Reklama

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná věc, celé je to tak objemově na jednu anekdotu a ne na 40 minut. navíc to vypadá, že rozpočet byl asi tak 25Kč, takže sledujeme čtyři fíkusy nebo co to bylo v kýblech, kolem běhá pan Menšík, někdo na něj bliká baterkou a všichni dělají, jako že prchá hlubokým lesem. Šílené herecké šarže pana Menšíka v to počítaje, tohle je takové to jeho bodré žertování a ksichtění a přehrávání, Josef Dvořák je taky příšerný, taky se na něj bliká baterkou a on dělá své vodníkovské grimasy jako že strach a hrůza. Kdo přepadl pana Menšíka jsem nepochopil, ale sílu to dohledávat nemám (asi pan Kostelka v 30vteřinové roli). V jedné scénce probleskne pro změnu pan Kemr v šíleném nalíčení , ovšem bohužel s K. Jernekovou :-(, Nezvyklá role a decentní výstup snad jen pan Cupák a trochu i S. Beneš, ale zase nemají co hrát. Tohle že napsal H G Wells? Scénárista tady raději ani není uveden, ale podepsán je Zdenek Kirschner. Vyrobila to redakce pro děti a mládež, k čemuž taky nebyl jediný důvod, dítě ani mládež se tam neobjeví, dívat se na to tvrdím nebude a ani tematicky to pro ně není. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama