Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

kinej 

všechny recenze uživatele

Krásná až nejaponsky tradiční pohádka pro malá dítka, ale i pro dospělé, kteří se rádi zavzpomínají na dětství. Děj se odehrává v úplně dokonalém a skvostném městečku a pomalu se táhne ke konci, kde je vygradován scénou se vzducholodí. Pohodovka. Co mám na anime rád, je jako dokáže vyjádřit dynamiku pohybu, což je zde parádně vidět ve scéně, kdy na konci Kiki frčí na koštěti jako o závod. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nádhera! Nejde v něm v podstatě o nic, vyprávění o životě jedné obyčejné malé čarodějky, která neumí nic jiného, než létat na koštěti, tak si založí doručovací službu. Ale to "nic" je tak kouzelné, že vykouzlí v obličeji každého diváka blažený výraz, který ho neopustí po celou dobu. Tak milý a nekonfliktní film jsem snad ještě neviděla. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tento Miyazakiho film má rozhodne v jeho filmografií veľmi zvláštne miesto. V prvom rade témy, ktorých sa v mnohých dielach dotýka sa tu nenachádzajú. Nemáme tu žiadny vymyslený svet, žiadne veľké dobrodružstvo, ktoré by nás mohlo uchvátiť a prinútiť nás zasnívať sa, aké by to bolo fajn, keby sme žili v takom svete. Kiki je čarodejnica a jej príbeh sa sústreďuje len a len na to ako dospieva a ako sa snaží byť samostatná. Toto je vlastne celá téma filmu. Mohlo to byť úplne o niečom inom, ale nie je. Miyazakiho kúzlo je povestné a je obsiahnuté aj tu. Film je roztomilou rozprávkou, s peknými postavičkami – čo je u režiséra celkom nezvyk – pretože si hovie vo vytváraní rôznorodých ľudí, s prehnanými proporciami, a celkom jednoduchou zápletkou, ktorá je ale podaná hravou formou a preto je film zaujímavým a nenudí. Od Miyazakiho aj napriek atmosfére som čakal trochu viac, ale film ma nesklamal a užil som si ho. A to je hlavné. ()

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

"Nedostanem vyhubováno?" - "Jen když nás najdou!" Tak fajn, uchyluji se ke čtyřem hvězdám; tento příběh byl o něco přívětivější než Mononoke a podstatně logičtější než Zámek v oblacích. Mijazaki představuje další magický, fantasticky nespoutaný a pozitivně nabitý snímek, jenž utváří dějiny animovaného filmu. Charakter žádné z postav mi nebyl proti srsti, obligátní naivita a infantilní nálada budiž odpuštěny. Působivost filmu není utvářena jen tradičně precizní animací, ale k celkovému dojmu výrazně přispívá samotná sympatická (myslím tím sexy) třináctiletá představitelka okouzlující ústřední role. A v neposlední řadě je nutno pochválit též velice příjemnou Hisaišiho hudbu. Také bych se rád občas vznesl na koštěti nad města a lesy, abych se na chvíli mohl nechat unášet větrem s hejny kachen a zapomenout na vše, co se děje tam dole. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet ¥800,000,000(približne $8miliónov)Tržby Celosvetovo $12,200,000║ Na čarovnú tvorbu plnú najrôznejších fantázií od majstra animácie Miyazakiho sa to drží až prekvapujúco moc pri zemi, ako rozprávka to je fajn ale chýba mi tam väčšia hĺbka, je to len také sladké cukrátko, ktoré neprinesie silnejší okamih čo by toto dielko niekam vyššie zaradil, takto mi to príde len ako všedný priemer. /60%/ ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Pekařství paní Osono se nazývá Guchokipanya, což je japonská slovní hříčka ze slov "gu-choki-pa" (fráze používaná při hře kámen-nůžky-papír) a "panya" (pekařství). (Hromino)
  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)
  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)

Související novinky

Reklama

Reklama