Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Je třeba vzít v potaz, že se tento projekt octl v rukou nepříliš zkušeného režiséra, na jehož práci je vidět jistá snaha a ne jen honba za komerčním úspěchem. Tématicky se možná jedná o tuctové klišé, kterých vznikly tisícovky, na druhou stranu však Safe House oplývá energickou a srozumitelnou akcí, na které je postaveno nepolevující tempo. Zkvalitňujícím prvkem je "překvapivě" přesvědčivé charisma D. Washingtona, kterému jde Reynolds jako zelenáč atraktivně do noty. Je tu bohužel jistá předvídatelnost, která filmu trochu ubírá na kvalitě, ale můj subjektivní první dojem je více, než kladný. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $85miliónovTržby USA $126,181,630Tržby Celosvetovo $202,782,692Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,900,551 //počet predaných kusov 1,049,338Tržby za predaj DVD v USA $16,604,456 //počet predaných kusov 962,099║ fakt moc zlé, asi som sa na to moc tešil a potom som to následne musel pretrpieť, v prvom rade nevyužité obsadenie, pre lacný scenár, zlá réžia, otrasný strih, zbytočne roztrasená kamera(Greengrass je len jeden), dej je len rýchlokvasná suchopárnosť bez kúska zaujímavejšej zápletky, ktorá by strhla, troška zaujali nahánačky na autách ale ináč veľké sklamanie, ktoré nechápem ako mohlo v USA uspieť, Vera Farmiga tam vypadá otrasne ako by v priebehu roka od Zdrojového kódu zostarla o 10rokov /35%/ ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

možná délka měla být tak o dvacet minut kratší a v klidu bych tam ty 4 dal.. Takhle jsem se žel jednou přistihl, jak usínám a to nejde odpustit (i přes přetrvávající momentální horka - to mohlo tak akorát navodit tu správnou JAR atmosféru :)). A nepomohl tomu ani víkend tentokrát jaksi mdlého Denzela, který to hrál cele nějak strojově, emoce jsem mu nevěřil a hlavně díky tomu nefungovala ta chemie mezi ním a Reynoldsem (v několika okamžicích ano, ale jak říkaj angláni důležitý je "big picture"). Po technické stránce ovšem dost povedené, napodobování Greengrase sice už trochu leze krkem, ale rozhodně šlo akci sledovat v pohodě, jeden z finálních soubojů byl i oku lahodící - tedy oku toužícímu po nějaké tělo na tělo bitce ala Bourne.. JAR je určitě taky po těch všech státech USA plus, ale samozřejmě z celého konceptu šlo vytěžit mnohem víc - scénář pouze jede v přesně stanovených kolejích pro průměrný agentský thriller, kterých je v poslední době jako komárů v mokřadech.. Nějaká invence nebo překvapení tedy nenajdete. A když na konci zazní ta fajn energií nabitá písnička z traileru a vy poznáte, na co jste se díky traileru těšili, nejde být trošku nezklamán. No, určitě to nelze zcela zavrhnout, stále to má parádní obsazení, fajn akci a v rámci žánru i pohodovou zápletku, jen nesmíte čekat nic nového. A zkuste samozřejmě uhodnout, kdo to bude :)) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Zabíjím jen profíky'' ... Denzela mám moc rád a měl jsem ho rád dávno před tím než než byla účast Afroameričnů povinná v každém filmu ba dokonce v každé reklamě. Teď už mně to mírně prudí a jemu to krapet ubírá na atraktivitě. Tady mi výborně jako ,,zajatec'' sednul a to i přes to, že námět filmu není nijak originální. Uniklý seznam agentů a zkorumpovaní agenti bojící se vyzrazení, to už tu bylo mnohokrát. Banální zápletku špionážních thrillerů lehce ozvláštnilo prostředi Kapského města i např. honička po střechách příbytků jednoho ze slumů... Bylo to akční, dobře zahrané a skončilo to zajímavě. A protože mně to bavilo, dávám za 4 padělané doklady totožnosti. * * * * ()

choze 

všechny recenze uživatele

"To je naše práce. Zneužíváme touhu ostatních něčemu věřit." Průměrná špionážní variace na Training Day s nabušeným, ale nepříliš využitým obsazením. Denzel si jede dalšího ze svých charizmatických, protřelých a nedůvěryhodných drsňáků/mentorů s tajemnou a nepěknou minulostí a Reynolds idealistického nováčka bažícího po akci a mě z hlavy napadá deset zajímavějších herců, co bych viděl v jeho roli radši. Farmiga, Gleeson, Kinnaman, Cunnigham, Patrick nebo Shepard ve vedlejších rolích nemají co hrát a jedou jen na xicht. Vyházet všechnu tu průměrnou akci a přitlačit na paranoiu a vedlejší postavy a mohl to být super thriller. Takhle zůstalo jen u slibně načrtnutého, ale na volnoběh běžícího kousku. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V okamžiku, kdy se dvojice velících agentů CIA přesunuje letadlem z do Kapského města, je ve vzduchu zabrán stroj francouzské společnosti Dassault Aviation Falcon 900. Ovšem v době příletu je na přistávací ploše zabrán stroj společnosti Gulfstream. [Zdroj: gulfstream.com] (Conspi)
  • Ve scéně, kdy je Tobin Frost (Denzel Washington) v domě padělatele dokladů, jsou nahoře a pijí víno. On své vypije ale při výstřelu následný záběr ukáže pohár plný. (Sufferer)
  • Písnička k traileru je od Jay-Z a Kanye West, jmenuje se No Church In The Wild a je z alba Watch The Throne. (montongery)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama