Reklama

Reklama

Silent House

  • Velká Británie Silent House
Trailer

Obsahy(1)

Film je postaven na skutečných událostech, které se odehrály v Uruguayi ve čtyřicátých letech minulého století. V té době Laura a její otec Wilson připravují chatu na prodej a rekonstruují ji. Laura ovšem začíná slyšet podivné zvuky z venku, které se postupem času přibližují, až se ozývají i ve vrchních patrech chaty. V budově se začínají dít podivné věci. (Holina)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (70)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže tímhle zaujatej nejsem, čím ale zaujatej bejt musim je fakt, že Elizabeth Olsen ve svém věku působí jako ostřílená dospělá ženská a vystrašenou dceru jsem jí nevěřil už jenom proto, že její taťka vypadal spíš jako její nabíječ....chycht (kdo viděl, ví).Jinak ze začátku to atmosféru mělo sice parádní a místy jsem sebou dobře škubnul, ale asi po 30 minutách jsem si zhruba řekl o co tam de, hlavně už díky dost prohlédnutelnému chování hlavní postavy a přesně o to taky šlo, navíc finále bylo nijaké a nikam pořádně nevedlo.Dal bych i 3*, ale pokud přijdete s tak otřepanou pointou a ani ji pořádně nerozvedete, tak se běžte vycpat.45%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hezký pokus, který ale nad vodou drží jen experimentální forma "na jeden záběr", díky níž jsme nonstop s hrdinkou a nelze moc dopředu odhadnout závěrečný twist, a jako vždy přesvědčivá či chvílemi jen vizuálně bezchybná Elizabeth. Příběh je hrozně nudný a hloupý a finální rozřešení tenhle dojem vlastně nenarovnává, jen k němu podsouvá trochu jiná zdůvodnění. 40% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Oceňuji formu, kterou se režiséři snažili film natočit. Celé to ale připomíná o hodinu přetažené Youtube video, v němž někdo s lacinou kamerou nahání fňukající Elizabeth Olsen po baráku, aby jí dovedl k naprosto debilnímu finále. Atmosféra žádná, napětí na nule, chuť vypnout tento rádoby horor po půl hodině maximální. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost o jednom až moc tichém domě, nějaké výhrady by se našly.. dobře, tak zmiňme třeba zvukové projevy hlavní hrdinky "sweetie", na to jsem byla až mírně alergická (to já být v její kůži, tak mi maximálně cvakají zuby hrůzou), ale nehledejme hnidy, krom této věci tu všechno fungovalo jak má- tma, světlo svítilny, zabarikádovaný dům, sklep, a postupné vyloupnutí pointy.. Někdo by mohl namítat, že se tam první polovinu filmu nic neděje, ale.. ono se děje- atmosféra, která vám postupně postaví chloupky v zátylku, pusťte si to ještě jednou, jestli jste to nepochopili ;-). ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Remake mnou neviděného originálu. Atmosféra slušně děsivá do zhruba závěrečných deseti minut, kdy se všechno předešlé prostě musí nějak vysvětlit, a tak zjistíme, že jsme měli celou dobu čest s další praštěnou scénáristickou svévolí. Ale tentokrát to velkoryse (a subjektivně neobjektivně) přehlídnu, nýbrž pro napětí, kterého se mi dostalo měrou vrchovatou, se na nějakej zpackanej závěr můžu zvysoka vyblejt. 80% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Okolo 58. minúty sa Johnovi (Adam Trese) podvihne košeľa a my si môžeme všimnúť káble od jeho mikrofónu. (ShortyIC)
  • Snímek byl natočen na základě skutečných událostí, které se údajně odehrály ve 40. letech 20. století v Uruguayské vesnici. (McMastamind)
  • Autori mali ambície napodobiť pôvodnú verziu a natočiť film bez jediného strihu. Nakoniec sa točili 10-minútové segmenty, ktoré sa potom editovali. (misterz)

Reklama

Reklama