Reklama

Reklama

Žena z pátého patra

  • Česko Žena z Latinské čtvrti (více)
Trailer 2

Americký spisovatel Tom Ricks (Ethan Hawke) přijíždí do Paříže, aby byl blíž své dceři, která tam žije s jeho bývalou manželkou. Tom je úplně na mizině, a tak vezme místo jako noční stráž místního zločineckého bosse. Sedí v kanceláři v suterénu a jeho jediným úkolem je stisknout tlačítko, když zazvoní zvonek. Tom doufá, že díky klidné nenáročné práci se bude moci soustředit na svůj nový román. Když se seznámí s Margit (Kristin Scott Thomas), začne být však jeho život mnohem zajímavější. Tato tajemná a elegantní vdova stanoví pro jejich schůzky zvláštní pravidla: může se s ní vidět pouze v jejím bytě v pátém patře, přesně v pět odpoledne, dvakrát v týdnu. Tom se nesmí vyptávat na nic ohledně její práce nebo její minulosti. Brzy začnou umírat lidé z Tomova okolí a on začne věřit tomu, že do jeho života vstoupila temná síla, jež trestá všechny, kteří v poslední době udělali něco špatně. Když ho policie obviní, že zavraždil svého souseda, použije Tom své návštěvy u Margarit jako alibi. Jenže následně zjišťuje, že na této adrese žila jeho záhadná přítelkyně naposledy před patnácti lety… (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (53)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Americký spisovatel Tom Ricks (Ethan Hawke) přijíždí do Paříže, kde by se chtěl usmířit se svojí bývalou ženou a malou dcerkou. Po hádce s ní je ale v městské dopravě okraden o veškeré peníze, ale naštěstí se mu podaří najít ubytování na sekeru v malém hotelu vlastněném arabským majitelem. Ten ale nenechá amerického hosta bydlet zadarmo, a zatáhne jej do svých obchodů. Ricks ale hodlá v Paříži i psát další román, v čemž by mu mohla pomoci žena známého spisovatele, kterou potká na jednom večírku .. Uff, z tohoto filmu jsem tak nějak rozpačitej. Líbilo se mi takřka všechno - atmosféra Paříže, včetně ušmudlaného arabského hotýlku, Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, pomalé tempo, příběhová linie s dcerou, příběhová linie s podivným zaměstnáním, příběhová linie se sousedem v hotelu i majitelovou přítelkyní. Jenže všechno dohromady se mi to tak úplně nespojilo - skoro jako když tenkrát pejsek s kočičkou vařili dort, a dali do něj taky všechno dobré, a výsledek byla pěkná patlanina. Tady jsem měl velmi podobný pocit, umocněný ještě tím závěrem nezávěrem, který ve mne vyvolal pocit zbytečnosti - proč jsem se na film vlastně díval? Co mi tímto filmem chtěl Pawel Pawlikowski vlastně říct? ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nudné, nelogické, samoúčelné. Co tím chtěl básník říct a proč proboha? A proč to Ethan bral, nenajdou se lepší filmy? Pravda, v poslední době si v těchto melancholických filmech mimo mainstream libuje, ale když už, bylo by dobré volit i kvalitu...S posledními slovy polského songu mi celé dílo lehce vyšumělo z hlavy. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

V poslednom case mam "stastnu ruku" na filmy, ktore ma sice zaujmu niecim zvlastnym az mysterioznym, ale to zaujatie neudrzia az vyzneju do prazdna. Je tomu tak i v tomto. Ethan je vyborny. Nejake tie ponure a zamotane myslienkove pochody a pribehy, co sa navzajom prelinaju su lakave. Zial pribeh ako celok nebol az tak zrozumitelny, bez hluchych miest, a vobec. Skoda, ze i tu musim skonstatovat, ze potencial ostal niekde skryty a nevyuzity. Polska "muza" (najma spievajuca) napriklad, bola vitanym a zaujimavym elementom. Zial, aby sa som sa ako divak bavil, to nestacilo. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Snímok o dva stupne lepší ako Antikrist, pri ktorom som skapínal. Toto malo aspoň nejaký dej, Hawkea, ktorý sa snažil, ale neveril som mu, parížske podsvetie na čele s Turkami. Bočné línie zbytočne nevypovedané, kamera nezvyčajná. Ale celkovo na tento film musíte byť pripravený a snažiť sa ho pochopiť, čo sa mne nepodarilo. 2 z 5 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pomerne ťažká mysteriózna dráma o spisovateľovi, ktorý príde do Paríža, aby sa stretol so svojou odlúčenou manželkou a dcérou, no smola sa mu lepí na päty a postupne sa tu zamotá tak, že začne strácať pojem o realite. Mám rád podobné filmy; kedy aj po dopozeraní treba ešte chvíľu premýšľať, dávať si všetko dokopy a vytvoriť si adekvátnu interpretáciu. A taký tento film je; divákovi nič nedá zadarmo, ponúka iba kúsky dejovej skladačky a namiesto objasnení sa radšej zaoberá (ne)podstatnými detailmi a vedľajšími situáciami, ktoré nakoniec vyznejú do nejednoznačného záveru, ponechanom na divákovi. Preto aj predpokladám, že viacero ľudí s týmto asi bude mať problém, keďže nakoniec ostanú bez uspokojivého vysvetlenia. Mne to však sadlo a spolu s veľmi dobre vybratými hercami a štýlovou, umeleckou technickou stránkou vo mne film zanechal dobrý dojem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (rafix)

Reklama

Reklama