Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 2

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 603)

H34D 

všechny recenze uživatele

Sacha Baron Cohen tvrdí, že dělá jednoduše takové filmy, na jaké by se sám rád díval... A pak dodal "and I just happen to wanna watch some really sick stuff". Co na to říct, přistupuje ke svým tématům přímočaře, tvoří na první pohled primitivní a nechutné vtipy, jež svou vulgaritou a urážlivostí přesahují meze takřka všech ostatních komedií, na druhé straně jim ale dodává kousek pravdy a pichlavé satiry, což je kombinace, která sedí jak průměrnému obecenstvu, tak intelektuálům, schopným se nad všechny ty fekálie trochu povznést. Diktátor je z celovečerních filmů Sašy dost možná nejlepší, je napěchován obrovským množstvím drobných vtípků i v rámci již tak zábavných gagů (Cohenoception!), skutečně si zde není vůbec na co stěžovat a kdo hovoří opak, tak se jen odmítá uvolnit... 9/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se jak malé dítě, které občas zahlédlo "nějakého" diktátora na internetu a CNN, matně tuší, kdo je George Clooney nebo že "pusa ze záchoda" je Edward Norton. Sacha Baron Cohen je král nekorektních komedií, v kterých se snaží nastavovat zrcadlo Americe. Diktátor je možná v některých okamžicích nedotažený do konce, ale genialita některých vtipů se těžko snáší, stejně jako nálož odkazů (Lví král), narážek (Barack Obama Hope Poster) a slovních/sexuálních vtipů (jména, "dárek"). Kdyby SBC dokázal občas vynechat extrémnost svých vtipů, možná by byl konečně považovaný za všeobecně uznávaného komika-génia, ale byl by to stále on? On prostě musí vybočovat... jako Kaddáfí nebo Saddám:)). PS: Porsche 911 2012 je také můj nejoblíbenější model...PPS: chci vidět vystřižené scény, už jen z trailerů jich vypadlo pár zajímavých:) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

,,Jsem těhotná!" ,,Bude to kluk nebo potrat?" Klasický příběh o diktátorovi, kterej nikdy nepracoval, je svržen a musí se o sebe postarat sám. Těžko se to vysvětluje, na tenhle film si prostě musíte udělat názor sami, jestli se vám vtipy líbí nebo ne. Faktem ale je, že je to někdy až moc za hranou...3* EDIT : Nechápu, jak je to možné, ale když jsem se na to díval podruhé ve škole, přišlo mi to strašně vtipné a hrozně mě to bavilo, ikdyž jsme to nedokoukali. Takže doporučuji před hodnocením shlédnout ještě jednou...nakonec tedy 85% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Cohenův humor balancuje na pomezí geniálně trefných fórů a úplné debility. Jeho Aladeen po většinu filmu skvěle paroduje všechny ty šmejdské vůdce, jimiž je tento svět zamořen. Pak ale hodí do placu vtip daleko za hranicí dobrého vkusu, jemuž se snad nemohou smát ani ti nejzastydlejší z puberťáků (malí chlapečci, porod atd.). Ve filmech o Boratovi a Ali-G byl tento poměr hodně vychýlen v prospěch těch lepších fórů, v Brünovi spíš naopak a Aladeen je tak někde mezi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chaplinův Diktátor pro jednadvacáté století? V důsledku spíš ne. To ale nevadí. Nejobyčejnější, divácky nejvděčnější a nejvstřícnější, ale rozhodně nejlepší Cohenovo alter ego (Aliho G moc neznám). Právě posun k "obyčejné komedii" tomu dost prospívá. Přesto Aladin tvoří s Boratem a Brunem kompaktní trilogii. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Během oscarového večera 2012 dělala Cohenovi (Aladeen) v kostýmu diktátora společnost sexy armáda modelek převlečených za vojákyně, mezi kterými byla i Slovenka Soňa Skoncová. (Sufferer)
  • Na celosvětovou premiéru filmu v Londýně přijel Sacha Baron Cohen (Aladeen) v oranžovém Lamborghini. Nepřijel však po silnici, luxusní auto bylo umístěno na vlečném nákladním voze. (Sufferer)
  • Pro "rozpor s místní mentalitou" byl film stažen z kin v Kazachstánu, Tadžikinstánu a Turkmenistánu. Diváci si ho neužili ani v Bělorusku. (Sufferer)

Reklama

Reklama