Reklama

Reklama

Sourozenci Addison (Eric Bana) a Liza (Olivia Wilde) jsou na zběsilém útěku z kasína, které právě vyloupili. Cestou havarují a na místě zůstává mrtvý policista. Addison a Liza se rozdělují a každý dál prchá svojí cestou. Vysílené Lizy se ujme bývalý boxer Jay (Charlie Hunnam), který se vrací domů oslavit Den díkůvzdání. Právě tam se ale oba uprchlíci znovu setkávají a jejich nesmlouvavý souboj překročí všechny hranice rodinných limitů. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (203)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Celkem velmi dobrý film s dobrou atmosférou, dobrý obsazením a hereckými výkony. Ruzowitzky, který tu je nazýván jedním uživatelem "kolosální čurák"...mno potrefená husa nejvíc kejhá, že?, zvládl film velmi dobře, i když není zápletka originální, ale co je že? Dobré je, že zbytečně film moc nenatahuje, jak je u spousty režisérů zvykem. Je to tak na pomezí 3 a 4, ale jelikož mi mrazivé filmy vyhovují, tak přeci jen přidám. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, zajímavé, zajímavé... Právě teď sem pod vlivem Valetolu po asi nejbolestivějším zubním zákroku, co sem zažil. A je to dobrý, zabíraj :o). Tohle se mi páčilo. Nejen kvůli bezvadnýmu hereckýmu obsazení - O.Wilde a Hunnam, patří mezi mý top herce. Venku sice ještě nesněží, ale v tomhle filmu to teda sype celou dobu, takže je to vlastně takovej mrazivej film. Něco ve stylu Fargo, leč krapet slabší. Scénář hodně příjemný překvapení a zfilmování taky. Trochu mi neseděl E.Bana do záporáka, ale taky se to nechalo. Závěr byl teda možná už překombinovanej, ale to se holt někdy takle stane. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V obsahu stojí, že Eric bana ve filmu zmatkuje....né on nezmatkuje, on je pouze totální kolosální čurák a scénárista tuplovanej kolosální čurák, protože ten se prostě rozhodl, že vezme úplně všechny, ale úplně všechny stereotipní klišé světové filmařiny a vystaví na nich celý příběh.Najdeme tu problémy otec/syn , nadějný zničený mladý život, problémy totálně uchylný starší bratr incestně miluje mladší a úplně vymaštěnou sestru, to nejdebilnější klišé ze všech...diskriminace žen u policejního sboru a to včetně vlastního otce...pic bum bác klišé dcera s problémy s otcem.Když se v tomhle rodině/dramatickém bordelu objeví nemožné zhovadilosti, za všechny jmenujme tu největší a to Banovo přepadení lovce u sněžného skůtru....mám pistoli, lovec o mě neví, stojím nad ním...ale vezmu si klacek a za křiku ožralého mariňáka v bordelu mu skočím do náruče...ehm.Naprosto zbytečný film, který se nepokusil vůbec ničím stát ojedinělým či nedejbože trošku originálním.Za zmínku stojí atmosféra zimní krajiny a lokace celkově, výkon Erica Bany, který hraje dementa tak mocně, že věřím, že je dement i ve skutečném životě, jelikož výběr jeho rolí tomu nasvědčuje, sladká Olívie si rovněž uvědomuje, že veškeré její herecké schopnosti spočívají v tom, že je to neskutečně sexy bitch, tudíž bere úplně každou roli, jelikož 40tka je na krku a promiskujitní děvky, co v každym filmu hraje jí nevydržej dlouho a na sociální drama zhrzené matky vážně nemá, to je další plus, že Olívie zase ukáže ty svoje skvělý jedničky.Řemeslně výborně zmáknutá akce a brutalita.Byl jsem na upřímnejch 3*, když to ale skončilo u stolu na díkuvzdání a Ruzowitzky si začal hrát na Hitchcoka a všechno navíc zakončil úplně nudně a ještě k tomu "překvapení" předvídatelně, neměli jsme se o čem bavit.Špátné...špatné..... 40%. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Možná béčko, ale kvalitní. Neuvěřitelný příběh i setkání? No a, přesto moc pěkně natočené, Eric si záporáka fakt užívá a celkově to vypadá dobře. Jediným mínusem tak snad je, že je na relativní krátkost filmu rozehráno trochu příliš dějových linií: Eric a Olivia na útěku; Olivia a ex-vězeň, co si to zase pokaňhal a taky více méně utíká; staří rodiče, jimž se po propuštění z vězení vrací nevyvedený syn; Eric na útěku, který za sebou nechává mrtvoly a má pifku na tyranské otce; Olivia na útěku, jejíž život se mění po setkání s ex-vězněm, který by se policii také raději vyhnul, ale jede navštívit rodiče; a mladou policistku, jejíž otec, šerif, chtěl mít raději syna, ale mezitím mu někdo postupně pobíjí jeho policejní jednotku. Takoví Knoflíkáři. A to, že je všechno v zimě a zahalenou sněhem, tomu dodávalo atmosféru. Rozhodně spokojenost. Jednou za čas se někomu tohle propojení osudů podaří. ~~~ PS: Je fakt, že by si Eric mohl v té zimě alespoň zvednout límec :) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Hmmmmm... ne, bohužel, obsazení, zápletka i prostředí navnadilo velmi, ale nakonec z toho vylezl takovej mišmaš, film, co řekne všechno a nic zároveň, zaměnitelný s jakoukoliv epizodou jakékoliv Kriminálky, co jich je v tuzemských televizích dvě... no prostě spousta jich je :-) Hodně neproměněná šance na to, aby z toho mohlo být zajímavé rodinné drama s napínavou thrillerovou zápletkou. Naštve to o to víc, že tu jsou hned dva herečtí frajeři- Hunnam a Bana, ale ani oni, byť se snaží házet sebedrsnější držky, tenhle film z průměru nevytáhnou. Ale když už nic jiného, dokáže to, stejně jako mnohem lepší Fargo, dostat do člověka pořádnou zimu, brrr... shit :-) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Počas úvodnej sekvencie narazí unikajúce auto do jeleňa, ktorý rozbije čelné sklo a pokryje ho krvou. Na nasledujúcich záberoch, ktoré ukazujú, ako sa auto vymyká kontrole, je čelné sklo neporušené a bez poškodenia. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Montreal a na ďalších miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)
  • Zach Dean sa rozhodol napísať scenár k tomuto filmu po tom, čo bol pasažierom letu JetBlue 292 v roku 2005, ktorý lietal vyše dve hodiny v tvare osmičky nad južnou Kaliforniou, aby sa pripravil na rizikové pristátie. Dean vtedy uvažoval o svojej smrteľnosti a chcel napísať niečo o rodine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama