Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 2

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (452)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa 40 rokov minul dobe. V artových sexuálnych 70tych rokoch by to bol provokatívny kult, v roku 2013 je z toho len mdlý pocit, že to všetko sme už videli a lepšie nakrútené. Navyše dôraz na snovú atmosféru je za hranicou samoúčelna. Tú atmosféru by to aj malo, ak by to dookola nemiešalo zábery skrytou kamerou a preštylizované kontrastné scény pred zeleným plátnom. Nehovoriac o tom, že príbeh a obsah idú kamsi na tretiu či štvrtú koľaj. Previazať umeleckú vizuálnu stránku a príbeh je umenie samé o sebe a to skoro nikto nevie. Ale tá Scarlett!!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No... Přiznám se, že jelikož jsem nečetl knihu (zatím), tak absolutně nevím, jak bych na tenhle film reagoval, kdybych předem nečetl jeho anotaci. Pokoušel jsem se ho tedy vnímat jako sci-fi horror, ale moc přesvědčený jsem nebyl... Scarlett Johansson sbírá osamělé chlápky, nabudí je svým měkkým tvarohovitým zadkem a pak je nahaté a se ztopořenými pyji lifruje mimoprostorem kamsi... údajně na jinou planetu, kvůli chutnému lidskému masu. Ale pochybuju, že bych onu pointu takhle pochopil, kdybych si ji předem nepřečetl. A to přitom nejsem tak úzkoprsý a jednosměrně omezený, abych si nedokázal vychutnat nějaký experimentální a jinotajný art. Ale tohle... tohle na mě asi bylo experimentální až příliš. Trochu rozpačitě dávám třetí hvězdu za pěknou Scarlett, za zajímavě tíživou až zlověstnou atmosféru, za bizarní konec se svlékáním kůže a hlavně za scénu se zdeformovaným chudákem, to byla fakt síla. A v knihovně hned hrábnu po knižní předloze. ()

Reklama

Traffic 

všechny recenze uživatele

Obsahuje několik zatraceně silných výjevů, které jen tak nedostanu z paměti. Hudba fantastická. Velmi účinné spojení realismu a surrealismu, obojí v té temné verzi. Jeden z mála filmů, u kterých je skoro lepší dívat se bez jakýchkoli (i anglických) titulků, protože ta šílená skotština zní kolikrát dost mimozemsky a posiluje to ten zvláštní pocit, který musí mít Scarlett ze svojí návštěvy. Ta hra s dialektem je podle mě ostatně záměr, přestože na dialozích to skoro vůbec nestojí. Potřeboval bych to vidět znovu, na plátně a s pořádným soundsystémem. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hypnotický audiovizuál, velmi jednoduchý příběh a snad nejautentičtější zobrazení skotského města, jaké se ve filmu doposud objevilo. (V Glasgow už pár let žiju a velmi příjemně mě překvapilo, že řadu lidí, které od vidění znám, jsem na plátně zahlédla.) Kvůli své délce může nakonec dějová linka s hlavní hrdinkou neustále se dávající do řeči s novými muži, působit lehce monotónně, ale máte-li slabost pro osobité filmy s odlišným stylem vyprávěním, jejichž jednotlivé výjevy vám ještě nějakou dobu po zhlédnutí budou rezonovat v hlavě, nemusíte hledat déle. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nevím, jestli by film na mě stejně zapůsobil, kdybych jej viděl doma, na sebevětší TV. Ale v kině tohle bylo něco neskutečného, ta atmosféra, kdy mnohdy ani nevíte, co vlastně sledujete až do poslední vteřiny (různé záběry na oči, oblohu, atd...) to mě naprosto pohltilo. K tomu si připočtěte Skotsko, ve kterém už třetím rokem žiju (sice ne v Glasgow, ale s tímto akcentem jsem hodně obeznámený, takže bylo pro mě legrační slyšet jej ve filmu, kde hlavní roli hraje Scarlett) a hlavně Scarlett, která se této opravdu těžké role (její postava toho moc nenamluví a to se teprve projeví, jaký herec jste) zhostila naprosto s přehledem tento film táhla sama na svých bedrech. A kdyby jenom těch... :-) Ještě generace po nás budou děkovat Jonathanu Glazerovi, že konečně někdo Scarlett vysvlékl! :-) Zkrátka a dobře, Under the Skin je film, který na mě opravdu zapůsobil a u kterého se nemůžu dočkat druhého zhlédnutí. Ale to bude jenom o tom, abych si tu atmosféru vychutnal znovu, protože s mým hodnocením tohle pravděpodobně neotřese... 100 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film byl natočen kromě Arri Alexy i na malou čipovou kameru One, kterou si tvůrci nechali speciálně postavit tak, aby výsledné záběry získaly na větší bezprostřednosti. (Hawaj)
  • Pri natáčaní vybraných mestských scén bola použitá skrytá kamera, ktorá Scarlett Johansson (Laura) snímala, ako sa reálne prechádza v uliciach Glasgowa. Počas celého natáčania týchto scén herečku nikto nespoznal. (sackrebleu)
  • Do roly motocyklistu bol obsadený majstrovský motocyklový cestný pretekár Jeremy McWilliams, pretože ten zvládol zradné jazdné podmienky na Škótskej vysočine. (Arsenal83)

Reklama

Reklama