Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 000)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet NOK 30,3milióna(približne $5miliónov)Tržby USA $1,200,010Tržby Celosvetovo $18,949,000▐ teda severania sa zase predviedli, Americké thrillerové produkcie môžu ticho závidieť, šikovne vybudovaná atmosféra držiaca po celý čas diváka v napätí, dobre zostavený dej, prim herci aj keď hlavná postava nemusí byť tri krát sympatická lepšie sa človek vžije do jeho strastí, k tomu účelové nechutnosti a v tomto ohľade sa fakt miestami pritvrdilo /90%/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice umně natočený film, který dokáže skloubit řadu témat v jeden naprosto hladce fungující celek obsahující jak porci silné atmosféry, hektického tempa, tak rozvážné chytrosti a černého humoru. Lovci hlav jsou thriller, který jede na doraz a přesto si dokáže vymezit prostor pro špetku odlehčení. Závěr, v kterém vše do sebe zázračně zapadne je sice poněkud hollywoodský, ale filmu nijak neubližuje, spíše naopak. Třešničkou na dortu jsou fajn herci... 8/10 ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako to len tí severania robia, že im všetko takto vychádza? Vadil mi iba trochu ukecaný úvod, ale to je skôr problém rýchlo miznúcich tituliek, ale postupne to iba gradovalo a film stále prekvapoval. Premyslenosťou i drsnými scénami. Výborný bol adrenalínový súboj s nožom, v ženských rukách zvlášť prekvapí, i dobrý súboj so psom sa tiež tak často nevidí. Naša slovenská kinematografia je v sračkách podobne ako hlavný hrdina v zaujímavej scéne. Vyhrabať sa z nich a vybudovať si silné "R" podobne ako severania potrvá ešte roky. "R" - znamená reputácia. Skvelý thriller. 80%. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Norové neslaví Velikonoce jako Češi a Slováci pomlázkou a ani jako Anglosasové hledaním velikonočních vajíček, ale čtením detektivek. Na tomto filmu je to poznát. Atmosféra a společnost v kině Světozor se trochu promítla do hodnocení. Navíc Roger Brown je velký 168 cm a já jsem 169 cm, což je pro mne taky sympatické, nicméně poslední dovětek věnuji tomu, že bych někdy jiné lovce hlav v kině uvital, aby někteři dlouháni byli o hlavu kratší. I když chápu, na projekci čsfd, kde je plné kino nejde moc místa vybírat a že za svoji vyšku nikdo nemůže. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace slavné norské literární krimi s tak překombinovaným a neuvěřitelným koncem, že ji to skoro sráží do kolen...jinak má ale film všechny klady severské kinematografie, tedy slušnou atmosféru, napětí, tu jejich tolik typickou surovost a také syrovost, hodně černý humor... Velmi nosný je přerod zpočátku spíše nesympatického a slizkého hlavního hrdiny v ryze divácky vděčnou postavu bojující o přežití...když se ale z čistého boje o přežití stane óda na génia spřádajícího geniální zločinecký plán, vyklube se z toho trochu scenáristické fiasko, ten konec je vážně přitažený za vlasy, stáří mrtvoly a renomé policistů, ach jo...a happyend...slavnost překombinovanosti...ale to byl problém už na úrovni literární předlohy...inu, Jo Nesbø... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Film je natočen na motivy stejnojmenné knihy spisovatele Jo Nesba. (AngelusCZ)
  • Společnost Summit Entertainment koupila práva na výrobu amerického remaku ještě před uvedením originálního filmu. (neff)
  • V norských multiplexech vidělo akční drama Lovci hlav více než 500 000 diváků a přibližně 100 000 v Dánsku. Ve své době se jednalo o nejúspěšnější snímek v historii norského filmu. (Roman.Ticka)

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama