Reklama

Reklama

Třetí hvězda

  • Velká Británie Third Star (více)
Trailer

Obsahy(1)

James trpí rakovinou v pokročilém stádiu. Spolu se svými třemi kamarády se proto vydává na výlet do jeho oblíbené pobřežní oblasti Barafundle Bay v Západním Walesu. Během cesty postupně začínají rekapitulovat své dosavadní životy a tak se ukazuje, že všechno není takové, jako se na první pohled zdá. Poslední výlet Jamese strhaného rakovinou se tak stává pro všechny možností k zamyšlení se nad další cestou ve vlastních životech. Po čas výletu tak obnovují ztracené vzájemné pouto a dokazují, že každý má svůj kříž, který musí nést, a je jen na ostatních, zda mu s ním pomohou či nikoliv. (SaNcHeZ_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Third star je nezávislým příběhem, který se snaží možná až poněkud příliš okatě sázet na osvědčené žánrové postupy a formovat naraci příběhu přes zažité klišé. I přes tento fakt však nabízí oddychový road trip skupiny kamarádů, který na diváka působí nejen slušnou atmosférou a zpracováním, ale i všedností kombinovaných témat. Po vizuální stránce nabízí lehčí průměr co zpracování, obohacený o občasné abstraktněji laděné záběry, které dokreslují náladu hlavního protagonisty a slouží jako akcelerátor divákova vnímání jeho nemoci. V souhrnu tak i přes absenci závažnější originality a účast několika hluchých míst, nabízí zlatý střed, který umocňuje všudypřítomná atmosféra posledního výletu a hlavně slušný závěr. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Nenápadná britská road movie o umírání a chlapském (klučičím) přátelství. Film, který si umí udělat srandu z rakoviny a smrti, je krásnou kombinací černého humoru a chvilek, majících právě k humoru hodně daleko. Ty dramatické momenty by mohly zavánět klasickým klišé, ale naštěstí v podání těhle čtyř neskutečně přirozených herců, se stávají momenty opravdu dojemnými. Žádné citové vydírání se nekoná. Naopak se film dotýká kontroverzního tématu velice jemně a nenuceně a přitom nás nechává přemýšlet nad tím, jestli by jste pro své blízké udělali něco podobného, když by si to přáli. Na Third Star se určitě brzy podívám znova a už teď patří k filmům mému srdci nebližším... ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Mam stejnz problem jako Morien, chtela jsem dat 3*, ale zase ten film si zaslouží odlišit se od průměru, protože on není průměrný, jen nějak mu něco chybí, aby byl nejen dobrý... Nutno podotknout, že když jsem se na něj dívala, tak jsem byla ve stejném stavu jako Benedickt, když se dostal do ráže měl potřebu říct svým kamarádám, co si u nich myslí... Ale jinak krásně podané síla chlapského přátelství, kdy si sice dáte do držky, ale prostě si to vyříkali, nikdo se neurazí a jde se dál... jak vzácné u žen. Skvěle vystihnutá ponorka po několika dnech a i závěr, kdy některá naše rozhodnutí se sice nikomu nelíbí, ani nám samotným,ale víme, že jsou nejlepší. Pro všechny. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

And, if you should happen to remember, it´s the anniversary of my birth. Remember that you were loved by me. And that you made my life a happy one......Neobyčajná cesta štyroch priateľov, z ktorej sa však vrátia už iba traja. Príbeh o zmierovaní sa so smrťou v štyroch rôznych prevedeniach. Príbeh bilancujúci, analyzujúci, miestami vtipný inokedy smutný, ale v prvom rade ľudský. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, která často využívá i subjektivní roztřesený pohled amatérského snímání výletu, který prostě nemůže skončit happyendem. Všichni hráli velmi dobře, ale nějak jsem se v těch vyčítavých a hodnotících dialozích čtyř přátel, z nichž jeden umírá, ztrácela. Mnohé záběry byly navíc, takové to povlávání si krajinou a žánrové obrázky, které mě nakonec utloukly svou rutinou. A nemůžu si pomoct, ale hlavně ke konci to bylo už profesionální vydírání. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach na juhozápadnom výbežku Walesu, v pobrežnej časti Pembrokeshire. (MikaelSVK)
  • Benedict Cumberbatch (James)si chtěl nechat pro film oholit hlavu, aby se vzhledem více přiblížil člověku umírajícímu na rakovinu. Nedovolili mu to však kvůli natáčení Sherlocka (od r. 2010). (patysway)

Reklama

Reklama