Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice mladíků Filos a Kája míří do vesnice Zálesí, aby si z důvěřivých místních obyvatel vystřelila. Považují za velkou legraci je mystifikovat chystanou stavbou vysílače a pozorovat jejich reakce. Vystupují jako zástupci společnosti, která bude ve vesnici hledat nejvhodnější pozemek pro stavbu vysílače mobilního operátora, a samozřejmě slibují vysokou částku za pronájem pozemku v eurech. Vidina příjmů je pro obyvatele natolik lákavá, že na nějaké podezírání "pánů inženýrů" vůbec nepomyslí. Vesnice se rychle stává bitevním polem, a to s využitím všech povolených i nepovolených zbraní. Protože se ale situace nakonec nevyvine podle jejich plánu, budou muset Kája a Filos vymyslet nějaké náhradní řešení, aby se sami nestali oběťmi svého vlastního podvodu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (448)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Někoho chytají záda, někdo chytá ryby a v jedné odlehlé vesničce nechytají mobilní signál. Dva vykukové, kteří však za film stokrát lépe působí jako arogantní floutek & zakřiknutý pochybovač, se rozhodnou s tím něco udělat, a pronudíme se s nimi až do konce filmu, který je naprosto o ničem. Selhává značně nejen ve scénáři, který je neujasněný v tom, do jakého žánru chce spadat, v motivacích postav a v dalších mnoha nedostatcích, jejichž vyjmenování by vytvořilo dlouhou řadu, a rovněž režijně je to jedna velká katastrofa, ale také v technických kategoriích má značné rezervy. Ozvučení filmu bylo tak špatné, až hercům nebylo téměř rozumět, a kamera si dělala co chtěla a nedokázala dát filmu jednotný ráz. Mohlo to být spolehlivé v hereckém obsazení, kdyby to ovšem herci z té nudy vytrhli. Jódlující Dyk na lesní mýtině anebo věčně ostýchavý výraz Hádka asi mnoho povyku nenadělají. Otázkou zůstává, co režisér Řehořek slíbil Menzelovi a Rodenovi za jejich účinkování v takto slabém filmu. Nakonec z toho vznikl nezvládnutý blábol, na kterém není nic zajímavého. Je docela možné, že po jeho zhlédnutí obětujete svůj mobil a rozdupete ho, kdykoliv nechytnete Signál a vzpomenete si na tento film. 0% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dva hajzlové jsou v českém filmu zase za největší drsňáky a Jiří Menzel postaví za necelých sto tisíc nukleární reaktor (a rozdává moudra o tom, že se nemáme pokoušet nic měnit). Dokonale zabité dvě hodiny. Nejde se na to vyloženě naštvat - na to je to moc prázdné a hloupé. Tenhle film je prostě produkt naší perverzně zvrácené kinematografie a jen "se to nepokouší měnit". ()

Reklama

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Pane kameramane Sysle,když chci vidět co nejvíc záběrů během deseti sekund, jdu na řetízkovej kolotoč a když chci vidět příběh, jdu na film, víme ? Ono kino není matějská pouť a já už na ty pomatený rychlostřihaný záběry nemám nervy. Chcete si hrát na Američany, Ok, já si zase budu hrát na popeláře a budu se tu babrat s odpadem. Nerad to českýmu filmu dělám, ale pokud si budeme zrovna v tomhle hrát na amíky, tak odpad, odpad a ještě jednou odpad. Navíc tady do toho filmu se ten šílenej střih vůbec nehodil. Tady někdo vzpomíná Formana, no tak v jeho filmech kamera tak krásně volně klouže z postavy na postavu a ne tady, jak když se upevnila kamera na holuba na báni. Ono, ale ani ostatní není až takový terno, film poměrně nešikovně střídá žánry, takže se prostě sedí a čeká se na konec, který je neustále protahovaný, jako kdyby ještě někomu záleželo na tom jak to dopadne. Jako plus vidím herce, Karel Roden je tradiční jistota, Kryštofa Hádka mám za sympťáka a cením si nápadu nechat Menzela, aby se filmem doslova prochcal. Zamzrí, že Bolek Polívka nedostal víc prostoru a do hlavní dívčí role nebyla obsazena Terezka Voříšková nebo Veronika Kubařová, protože ať se na mě slečna Josefíková nezlobí, ale jí bych svoje číslo rozhodně nedával narozdíl od výše uvedených slečen, kterejm bych ho přímu vnucoval. Z toho plyne, že ta romantická část příběhu mě přišla naprosto umělá a nepřirozená Nicméně Evo nic proti, nejhroší je stejně Dyk, na něj už mám alergii a filmy s ním budu ignorovat stejěn jako filmy s Holubovou a Issovou. Dal bych dvě, ale za šílený střih ubírám na odpad. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nemám ani tak problém s absencí humoru u těžce nezvládnutých scén, které měly spouštět bujaré salvy smíchu. Už trochu víc mi vadí nevypointované pasáže, ale s tím, že na konci si film hraje na něco víc, a právě tam selhává úplně. Rada na závěr tedy zní, buď zkusit ulítlou komedii se vším všudy, nebo zvolit českou klasiku v podobě hořkého osudu jedné malé vesničky a jejich těžce zkoušených obyvatel. Nacpat oboje do jednoho a čekat aplaus za komplexnost je blbost. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Řehořek je proste radikálne odlišný režisér, ako spôsobom tvorby, tak výberom námetov, ktoré by iní režiséri považovali za komerčne neatraktívne. Jemu je to, zdá sa jedno. A tak sa zaradil do v Česku malej skupiny tvorcov, na ktorých si musíte vytvoriť názor t. j. "ber nebo nech být". Ja to radšej nechám být. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Broumově Lhotě na Havlíčkobrodsku a ve Volichově. Hrad, který se ve filmu objevuje, je zřícenina Lipnice nad Sázavou. (rakovnik)
  • Obyvatelé Lhoty, kde natáčení probíhalo, museli během filmování dodržovat ticho, díky čemuž se museli vzdát sekání trávy, práce na polích či řezání dřeva. (Lenny09)
  • Štáb si udělal základnu v hospodě U České koruny v Lipnici nad Sázavou. (Terva)

Reklama

Reklama