Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

V rámci minifestivalu s vnučkami (7 a 10 let) jsem vybíral z žebříčku první pohádku, která by mohla být vhodná pro celé osazenstvo (já, žena a jejich rodiče). Nakonec to pohádka nebyla, ale dobře udělaný romatický film. Shodli jsme se, že silné momenty: vztah otce a dcery, její přátelský vztah s ostatními dívkami (bez výjimky)  internátní školy, její představivost - a z mého pohledu i propojení s Rámajánou - byly nejsilnější momenty; za slabší jsme považovali přelézání prkenného mostku (i nejmladší divačka protestovala, že to tak není možné), tuto scénu jsme považovali za "s vyzněním filmu neslučitelnou". Film se nám všem líbil, ohodnocení je podle mě. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně udělaný příběh, který má tu nevýhodu, že jsem jej viděl až dnes, kdy už mám na paměti filmy na podobnou tématiku, které byly udělané o něco lépe. Předně se mi líbí důraz na sílu fantazie, kterou zde budoucí režisérské eso Alfonso Cuarón prezentuje. Sice není tak dokonale pojatá jako v Most do země Terabithia (ten přišel o pár let později), ale cením si tohoto směřování. Casting byl vybrán velice dobře. Děti geniálně zapadly do svých rolí, hlavní ředitelka byla záporačkou až na dřeň. Škoda jen, že i v tomto bylo později k dokonalosti dosaženo filmem Faunův labyrint. Výsledek tedy rozhodně není ostudný, ba dokonce jej doporučuji. Kapesníky jsem u toho sice nevyužil, ale spojen jsem byl. 70% ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Nechme děti a hlavně malé princezny snít. K některým filmům netřeba cokoliv dodávat a stačí se jen dívat a nechat se unášet vším co svému divákovi nabízí. Film se srdcem na dlani a ano, měl jsem při sledování vlhké oči a ne, není to pouze tím, že pro podobné snímky mám slabost. A ten vizuál... Od prvního do posledního záběru dokonalé. 100% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V tomto pripade popis na obale dvd neklame a naviac je asi tym najvystiznejsim moznym popisom: "Tento film sa bude pacit kazdemu kto sniva a ma zelania". Netusil som, ze Cuaron si svojho "maleho" Pottera natocil uz pred tym. S nadhladom mozem povedat, ze s minimalnimy prostriedkami natocil rozpravku o 100% krajsiu a posobivejsiu, ako drviva vacsina efektmi preplnenych hluposti (9/10). ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Je to zelené, krásně nasnímané, dokonale zahrané a čarokrásně ozvučené. Co je to? Ano, správně! Je to raný Cuarón v Hollywoodu. Pohádka pro odrostlejší, kteří ale pořád zůstali tak trochu dětmi a uchovali si umění snít. Pohádka, kde je zlo potrestáno a dobro si nakonec najde svoji cestu k zaslouženému vítězství. Malá princezna má všechny znaky kvalitního dílka, v němž se zračí upřímnost, talent a um jeho tvůrce. 7/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)
  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)

Reklama

Reklama