Reklama

Reklama

The Quiet Earth

Trailer
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní
Nový Zéland, 1985, 91 min

Obsahy(1)

Muž, Zac Hobson (Bruno Lawrence), se probouzí a zjišťuje, že je na celém světě sám. Podle jeho předpokladů v tom má prsty jistý vládní projekt, který podle všeho selhal a lidstvo tak zmizelo během jednoho lusknutí prstu. Vyvstává však otázka, proč právě on apokalypsu přežil a také, je-li opravdu jediným člověkem na Zemi... (3DD!3)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi nápaditý film se skvělou myšlenkou a velmi dobrým zpracováním. Děj je plný zvratů, a i když se právě skoro nic zásadního neděje, napětí roste a roste až do úplného finále. Konec, některými nazývaný "Saturn rising", pro mě byl nečekaný a velmi oslňující. Hudební motiv je také povedený a do filmu se skvěle hodí. Opravdu hodně zajímavé scifi, které stojí za zhlédnutí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zajímavé sci-fi s přesahem. Filmů s podobným námětem už bylo pár natočeno a tak sem byl skeptický, že může režisér vymyslet něco radikálně nového. To se nakonec nestalo, ale přesto téma ozvláštnil a vybočil z jednoduchého schématu "jsem sám na planetě ale stejně nemám čas na to dát si nohy na stůl a dočíst Prousta". Pomohl si důrazem na psychologii a nabídl příběh ve kterém ukázal, že základní otázky života zůstávají stejné, ať už je na planetě jeden člověk, tři miliardy a nebo jen tři. Hledání lásky, Boha, smyslu života, či pochyby o sobě samém nás pronásledují neustále. Myšlenková stránka je tedy nosná, ale zpracování pokulhává a kazí dojem z jinak slušného filmu. Hvězdičku navíc dám za perfektní smysl pro humor Zacka Hobsona. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina filmu sľubovala niečo veľkolepé! Veľmi pekná psychologická podívaná na človeka, ktorý spôsobil kvázy koniec sveta a ostal paradoxne na zemi sám. Jeho šialené striedanie depresívnych nálad na pokraji nervového zrútenia s extázou, ktorú zažíva ako "pán sveta" (tu u mňa vyhráva scéna ako v dámskych šatách striela brokovnicou na sochu ježíša krista)... Ale čo sa z filmu stalo potom tomu už celkom nerozumiem, súhlasím s POMOM, že postavy sa naozaj chovajú veľmi čudne a ak správne chápem o čo filmu šlo, do tej hodinky a pol ako keby sa to proste nezmestilo. Preto môj pocit z tohto filmu bol veľmi rozpačitý... Škoda, pretože preferujem tieto klasické žánrovky pred modernými sci-fi pokusmi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, kterému se daří velmi efektně znázornit to, jak by vypadal svět poté, co by na něm zůstal jenom jeden člověk. Anebo jen pár lidí. Ten úvod je skutečně výborný a chování jediného člověka pochopitelné, pokud se vžijete do jeho situace, což v tomto případě není tak těžké. Finále je trochu zvláštní, ale v případě sci-fi až tolik ne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Opat nieco pre mna - jebleho artoveho hnedopicha, ktory miluje cervenoknihovne artove filmy, kde sa dej posuva dopredu len pomaly. Chlap ostal vo filme sam na celej zemi, konkretne ide o Bruno Lawrence-a /Race for the Yankee Zephyr/. Nadhera, ciry art, pomale, fascinujuce, nadherne. Druha polka sa uz trochu straca, preto nedam absolutne hodnotenie. A nech sa na to nepozera Kadak a najlepsie ani verbal : 89 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen podle románu „The Quiet Earth“ od novozélandského spisovatele Craig Harrisona. (Haniczka)
  • Počas autonehody sme mali možnosť vidieť na kapote auta producenta Sama Pillsburyho, ktorý zoradil vedľa seba všetky kreditné karty. Považoval to za menší vtip, lebo celý svoj osobný úver vložil do filmu. (Karush)
  • Film je natočený na základe zážitku jedného amerického turistu na Novom Zélande, ktorý prišiel do centra Aucklandu v nedeľu ráno a nikde nikoho nebolo. Novozélanďania totiž majú vo zvyku na víkend odcestovať. (Karush)

Reklama

Reklama