Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley (Jodi Lyn O'Keefe) je školní kočka po které touží všichni kluci včetně Ryana (Shane West). Ryan má kamarádku Maggie (Marla Sokoloff), se kterou vyrůstal a dokonale se znají. O Maggie projevuje zájem playboy Chris (James Franco), ta však o podobných frajerech nechce ani slyšet. Chris však chce dosáhnout svého. Protože Ashley je jeho sestřenice, tak nabídne Ryanovi, že mu k ní dopomůže pokud on mu trošku zvedne mínění o něm u Maggie. Začne série našeptávání milostných slov a společné výlety. Navíc se začne blížit maturitní ples. Těsně před ním však Ryanovi dojde povrchnost jeho, Chrisova i Ashleyina chování. Rozhodne se Maggie "zachránit", ať to stojí, co to stojí... (Isherwood)

(více)

Recenze (51)

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se vyskytují všechny atributy, obvyklé pro tento žánr: oblíbení studenti, kteří udávají módní trendy. Neoblíbení studenti - outsideři. Povrchní a namyšlené třídní krásky, které obdivují zdatné a fešné sportovně založené mladíky - tito však neoplývají přílišnou inteligencí a v jejich hlavách mnoho myšlenek věru není. Děj filmu má předvídatelnou zápletku a neodvratně spěje ke svému vrcholu, taktéž oblíbenému ve filmech o teenagerech - totiž maturitnímu plesu, který je nejdůležitější a zlomovou událostí v životě každého studenta. V průběhu plesu jakoby zázrakem všechny postavy prozří a jsou schopny rozpoznat pravé charakterové vlastnosti svých bližních. Omlouvám se za sarkasmus, ale přišlo mi to opravdu slabé... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle byl tak klišovitý film o střední škole a maturitním plese, že mne napadají jen dva důvody, proč vznikl: vyvolat vlhké sny u těch nejmladistvějších diváků (hrdinka ve vodě, ve sprše, v plavkách, v průsvitných šatech...) anebo si z toho tvůrci dělali legraci (přehlížený inteligent, jeho (jakože) nenápadně půvabná kamarádka, namyšlená kráska, nabušený tupoň sportovec, hláškující trapáci ve vedlejších rolích). Sranda? Ale příliš málo, příliš nenápaditě, příliš pohádkovitě. Navíc s vykrádačkou bazénové scény mého zamilovaného Život je krásný, což je neodpustitelné, protože tenhle film nemá žádné ambice. ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Isherwood, ak sa tento film dá prirovnať k Road Tripu, tak jedine tým, že v ňom spomínajú EELS... ale ináč je to totálna plytká teenagerská "slátanina". Filmy, ktoré takýmto sladkým (všetci sú tam neuveriteľne peknučkí a stále upravení) spôsobom idealizujú americký spôsob života na stredných školách, by som jednoducho zakázal! ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Téma kolem (ne)správné volby (ne)vhodné píchačky a (ne)první ztráty věnečku už bylo různě (ne)kvalitně natočeno na stopadesátou taktéž a jinak, že už to snad ani dál natočit nejde. Bohužel jde a evidentně se stále klesající tendencí úrovně. Ještě že jsem zápletkový problém nemusela řešit po americku, jinak bych blela i s nulovou akcelerací pohybu a zřejmě nonstop. Právě se mi vrátila kolegyně po dobrovolné třítydenní mučírně z Ameriky a už se těším, jak ji vykuchám, pardon vyzpovídám do posledního detailu. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéto teenagerovské komedie, natočené podle mustru Báječná chvíle (zřejmě první film tohoto typu, uvedený i v českých kinech - psal se rok 1990) a které v době mého vlastního dospívání v našich kinech zatraceně chyběly. Tato má dvě výhody: jednak paradoxně "stáří", kdy podobný námět ještě nebyl tak "provařený" jako dnes i neamerickými produkcemi (srv. např. další dostupné komedie z Netflixu jako Ach, Ramono, Kdo je tady hodný kluk? nebo svým způsobem i Láska natvrdo). A druhak Jamese Franca, tehdy ještě neznámého a teprve začínajícího (rok před svým TV Jamesem Deanem a dva roky před prvním Spider-Manem). Navíc natočeno (podle copyrightu v titulcích) ve stejném roce jako první American Pie, ovšem bez erotických scén a téměř i bez fekálního humoru. Sympaticky pojatí jsou i hlavní hrdina a jeho sousedka, na rozdíl od postupně až nepochopitelně zkarikované školní krasavice Ashley. U mě 71 %, tudíž zaokrouhluji nahoru, a vidět tento film už v době svého vzniku (o letech své puberty ani nemluvě), dám možná i plný počet. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na divadelní hře "Cyrano de Bergerac" Edmonda Rostanda z roku 1897. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornském městě Santa Clarita. (Terva)

Reklama

Reklama