Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Slavný televizní herec, dobrodruh a cestovatel se jednoho dne ztratí v amazonských pralesech Jižní Ameriky. O šest měsíců později jeho matka a syn dostanou zprávu, ze které plyne, že by mohl být na živu. Zorganizují tedy ve spolupráci s dokumentaristickým štábem záchranou akci a vypraví se do míst, kde byl naposledy spatřen. Jenže tady je čeká hrůzostrašné překvapení. (lost815)

(více)

Recenze (72)

hEROic 

všechny recenze uživatele

velka skoda nevyuziteho potencialu... napady na epizody jsou celkem super, ale jsou pohrbeny scenarem i hereckymi vykony... misty hustou atmosferu srazi priserna primocarost jednotlivych dilu... zaver serie je nejvetsi tragedie v nejhorsim slova smyslu, to by jeden blil... i presto vsechno, to jako nenarocny pokoukani muze bavit... 55% odpovida ()

bulawaio 

všechny recenze uživatele

2/10. Bohužel, tak takhle ne. Jediné, co se povedlo, tak je myšlenka. Všechno ostatní je prakticky k ničemu. Záběry kazí totálně atmosféru džungle. The River se bez toho klidně mohlo obejít by to bylo k seriálu plus. Další věcí je, že je to vlastně hrozná nuda. Natož, že tu je jen osm dílů, tak to dokáže při každé epizodě ohromně nudit a měl jsem problémy to vůbec dokoukat. Celý seriál tedy dohromady obsahuje osm epizod, do niž scénáristi narvali, co je kde z hororových příběhů napadlo. A to myslim od duchařin až k zombíkům. Celkově to dává dost nesourodý a nezáživný seriál, který doufejme byl i první osmi dílnou sérií skončen. Raději si pusťte znovu LOST. ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, že po úspěchu American Horror Story dostaneme další strašidelnou televizní chuťovku, leč musím říci, že seriál zklamal na plné čáře. První díl ještě vypadal slibně, jenže pak začaly být díly absolutně šablonovité (vydáme se z lodi na výlet do džungle, cosi udělá bububu, vrátíme se na loď, konec dílu) a děj se vlastně nikam neposouval, takže jsem River po několika dílech vzdal... Never more! ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Found footage jako forma může být velice úspěšná i v seriálové podobě, o tom jsem hluboce přesvědčen. A to i přesto, že autoři The River ukazují bohužel opak. Prakticky všechno, co tuto formu dělá divácky atraktivní, je tu efektivně zabito, což u Orena Peliho opravdu šokuje. Samotný příběh je přitom poměrně atraktivní, jsem ochoten přistoupit i na značnou fantasmagoričnost zápletek některých epizod, ale i ty nejzajímavější (loď duchů, hvízdající démon, mutanti) jsou vyprávěny zoufale nudně a naprosto nestrašidelně. Otevřený konec série pak jen vzbudí trpký úsměv - tady se pokračování opravdu dočkáme jen těžko... ()

tron 

všechny recenze uživatele

U mňa prekvapivo dobré (trocha mi to pripomenulo Amazonku z r. 1999, ktorá tiež skončila po 1. sérii). Atmosféra, džungľa, rieka, fauna a flóra z môjho milovaného prostredia, nie úplne márne postavy, relatívne zmysluplné dialógy, super loď a plno tajomstiev. Niektoré epizódy sú slabšie, ale situáciu vylepšuje fakt, že všetko so všetkým súvisí. Naprieč celou sériou sa ťahá spoločná dejová línia o záchrane Brucea Greenwooda, ktorý "niekde tam" možno stále žije a potrebuje ich akútnu pomoc (a možno nie). Relatívne otvorený koniec sa tvorcom však pravdepodobne nikdy nepodarí úspešne dokončiť, nakoľko projekt bol po prvej sezóne stopnutý a pochybujem, že mu ešte niekedy v budúcnosti dajú zelenú. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (2)

  • Pojmenování lodi Magus odpovídá latinskému výrazu pro mága či kouzelníka. (Tasartir)

Reklama

Reklama