Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strážník Ciarán O’Shea nemá složitou práci. V malém rybářském městě, které čítá pár obyvatel a jednu hospodu, se toho moc neděje, maximálně občas někdo usedne za volant s větším než malým množstvím alkoholu v krvi. Ve volném čase se tak věnuje osamělému popíjení. Jeho poklidný život ale brzy naruší nový přírůstek policejního sboru, krásná abstinentka Lisa, a také série podivných nehod, které začínají sužovat místní rybáře. Jejich původci jsou krvelačná mořská monstra a Ciarán bude mít brzy co dělat, aby před nimi ubránil celé město. Politicky nekorektní komedie, která nezapře inspiraci klasikami žánru, jako jsou Gremlins či Chvění, nabídne neotřelý mix sci-fi, romantiky i nečekaných hrdinství a zároveň přesvědčí i toho nejzarytějšího abstinenta, že bojovat proti příšerám za střízliva se nevyplácí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (122)

bassator 

všechny recenze uživatele

47th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 - MIDNIGHT SCREENINGS - Půlnoční filmy (Grabbers / GRABBERS / Chňapáci) - Strašně sympatičtí hlavní hrdinové dali této obyčejné "béčkovině" pěknou šťávu a přidali na mém hodnocení dost procent... - 30. 6. 2012 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Irsko-britský snímek „Chňapáci“ je za mě příjemná hororová komedie, kdy tak z 80 % vládne komedie, ale na konci už je to i trochu hororové. A snímku velmi pomáhá skutečnost, že triky, které jsou zde použité, ať už animatronické nebo digitální, jsou prostě parádní, fungují a příjemně oživují tenhle film, který potěší suchým humorem, nablblými postavičkami a svérázností. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po takýchto filmoch obrat v predaji alkoholu prudko narastá.... Jedinou ochranou ako ostať na žive a nenechať sa zožrať príšerou, je ožrať sa jak divá sviňa. Krv zmiešaná s alkoholom príšerám nechutí. Úsmevná hororová komédia ťaží hlavne z tejto témy, ale dalo sa iste viac. Je to škoda, pretože, ak by sa tvorcovia sústredili viac na humor ako na efekty, mohla to byť kultová vec. Takto iba príjemne strávený večer, ktorý si možno užijete viac s troma panákmi whisky. 60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zmutovaní vesmírní hlavonožci vs. whiskou nasáklí Irové. Docela zdařilá a příjemně obsazená taškařice, která se může pyšnit jak velmi dobrými scénami, které by se neztratily ani v klasickém monster hororu, tak typickým ostrovním humorem. Problém byl jen v tom, že mi to na můj vkus až příliš často k sobě nepasovalo. Přesto jsem se bavil a nápad, jak zatočit s krvelačnými vetřelci by zasloužil medaili. Pobavil i 100x viděný konec, který ovšem tentokráte dával tušit, že v irské vesničce večírek zdaleka nekončí. 60% ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

[47. MFF KV 2012] Můj vůbec první film ve Varech a hned taková ujetá bláznovina, která je celou dobu neskutečně zábavná. Jak už je tady zmíněno, jedná se vlastně o klon "Útoku na věžák", takže jestli vás upoutalo před rokem tohle dílko, nenechte si ujít ani toto. A pak, že alkohol nemůže zachránit život :) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městech Belfast a County Donegal. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2012. Promítán byl i na Filmovém festivalu v Karlových Varech 2012. (Terva)

Reklama

Reklama